Kaart

Vliegtickets Catania Fontanarossa

Catania is een kustplaats aan de oostkust van Sicilië, een zonovergoten Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Catania heeft een heerlijk klimaat met warme zomers en milde winters, en vanuit deze badplaats kunt u diverse uitstapjes maken om het eiland Sicilië beter te leren kennen. Boek daarom vandaag nog vliegtickets Catania, en geniet van een interessante strandvakantie vol kunst, cultuur en… lekker tafelen!

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Catania te bezoeken.

Seizoen

Catania heeft een subtropisch Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Als u voor de zon en het strand komt is zijn juni, juli, augustus en september de beste maanden om Catania te bezoeken, maar ook in de vroege lente en late herfst is het er vaak zeer warm en zonnig.

Vervoer

Catania heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk, dus de meeste plekken in de stad zijn prima met de bus en metro te bereiken. Indien u het eiland Sicilië wilt gaan verkennen kunt u tevens gebruik maken van lokale treinen, maar het meeste ziet u als u een auto gaat huren.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 13:00 en van 15:30 tot 19:30. Veel winkels zijn op zondag en maandagochtend gesloten.

Restaurants en cafés: open van ca. 8:00 tot 24:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 13:30 en van 15:00 tot 16:00.

Fooien

De meeste restaurants brengen standaard 12% tot 15% service in rekening. Het is gebruikelijk om daar bovenop nog eens ca. 5% fooi te geven. Indien u de taxi neemt kunt u de ritprijs naar boven afronden. Daarnaast verwacht hotelpersoneel wat kleingeld.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 113 (politie), 118 (ambulance), 115 (brandweer).

Nederlands consulaat: Via Agostino Depretis 114, 80133 Napels. Tel.: +(39) 081 5513003.

Bezienswaardigheden

De Siciliaanse stad Catania heeft een rijke historie en is door de eeuwen heen vaak verwoest door aardbevingen. Als gevolg daarvan zijn er in Catania en omgeving diverse ruïnes te bewonderen, zoals het Odeon, het Romeinse amfitheater en de Romeinse baden van Santa Maria dell'Indirizzo. Het belangrijkste icoon van de stad is echter de fontein Fontana dell'Elefante, ook vaak ‘u Liotru’ genoemd. Het Barokke centrum van Catania staat bovendien op de UNESCO Werelderfgoedlijst, niet in de laatste plaats dankzij de vele prachtige kerken en kathedralen, zoals de zeventiende eeuwse Kathedraal van Catania, de imposante San Placido en de prachtige Badìa di Sant'Agata. Na een dag door de stad slenteren zult u in vrijwel elk restaurant in Catania heerlijk verwend worden, want de keuken van Catania heeft veel Sicilaanse invloeden en is de bakermat van de Granita sorbet en de Pasta alla Norma, een pastagerecht dat op smaak gemaakt wordt met ricotta.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Catania Fontanarossa

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.