Kaart

Vliegtickets Curitiba

Op nog geen 3 uur rijden of 1 uur vliegen van Sao Paulo ligt het Braziliaanse stadje Curitiba, de hoofdstad en het economische centrum van de staat Paraná. In de maanden juni en juli, wanneer het WK 2014 plaatsvindt, is het weer in Curitiba het koelst en is het er overdag gemiddeld 12 C.

Als u tijdens het WK voetbal wat tijd over heeft moet u zeker ‘Coxa’ gaan verkennen, zoals Curitiba vaak liefkozend door de lokale bewoners wordt genoemd, want deze prachtige stad staat vol interessante bezienswaardigheden, zoals het adembenemende Tanguá Park, het imposante universiteitsgebouw van de Universiteit van Paraná, het Oscar Niemeyer Museum (het grootste museum van Latijns-Amerika) en de botanische tuin.

Na een lange dag door de stad slenteren en de typisch Braziliaanse sfeer proeven kunt u neerstrijken op talloze gezellige terrasjes, waar een lokaal biertje gemiddeld R$ 4,00 (€ 1,35) kost en een internationaal biertje ca. R$ 9,00 (€ 3,00). Curitiba ligt niet aan de kust, maar als u tijdens het WK een dagje naar het strand wil kunt u met een bus of taxi naar het gezellige havenstadje Paranagua rijden, dat op zo’n 90 kilometer afstand van Curitiba ligt. Alle voetbalwedstrijden voor het WK Brazilië vinden plaats nabij het centrum van Curitiba, in het voetbalstadion van Atletico Paranaense.

Helaas is het vanaf Amsterdam niet mogelijk om rechtstreeks te vliegen naar Curitiba, dus als u vliegtickets Curitiba zoekt zult u altijd een of meerdere keren moeten overstappen. Er zijn diverse vluchten Curitiba verkrijgbaar, bijvoorbeeld met KLM (overstappen in Sao Paulo), Air France (overstappen in Parijs en Rio de Janeiro) of Alitalia (overstappen in Rome en Rio de Janeiro). De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Curitiba bedraagt bij vluchten met één tussenstop tussen de 15 en 20 uur.

Afonso Pena International Airport, de grootste luchthaven van Curitiba, is gemakkelijk per openbaar vervoer of taxi te bereiken. In Curitiba kunt u kiezen uit talloze hotels, dus of u voor het WK voetbal 2014 nu op zoek bent naar een luxe vijfsterren resort of goedkope pousada, een hotel Curitiba is gemakkelijk te vinden en te boeken via Skyscanner.

 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Curitiba

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.