Kaart

Vliegen naar Cyprus

Vliegtickets Cyprus geeft u de onvergetelijke vakantie vol met gezelligheid en leuke uitstapjes. Cyprus is een veelzijdig land en biedt voor elke doelgroep verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. De mooiste stranden, heerlijke zwembaden, leuke dorpjes en prachtige bergen.

Strandliefhebbers zijn op het goede adres in Cyprus. In Aya Napa zijn de mooiste stranden te vinden, het is de ideale locatie om lekker te genieten van de kristalblauwe zee en het heerlijke zachte strand. Het nachtleven is hier een vol programma. Jongeren kunnen tot diep in de nacht dansen in disco’s, bars en clubs.

Voor een heerlijke bosrijke wandeling is het Troödos gebergte een schitterend uitstapje. Hierbij kan ook een bezoekje worden genomen aan het beroemde Kykkos klooster. Ook is het Akamas Schiereiland een mooi gebied om een wandeltocht te maken. Dit eiland is een echte wildernis met aan de kust rotsachtige stranden, een schitterend stukje aarde waar men geheel tot rust komt.

Historische plaatsen heeft Cyprus meer dan genoeg. Choirokoitia is een stad dat stamt uit ongeveer zevenduizend jaar voor Christus. Hiermee is het een van de oudste steden ter wereld en staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het toeristische Paphos staat ook op deze lijst, in deze stad zijn onder andere de indrukwekkende mozaïekvloeren te bewonderen en oude monumenten.

Het sfeervolle haventje in Paphos is een van de bekendste havens voor zijn gezelligheid en charme. Hier kan men nog tot laat heerlijk eten, drinken en genieten van de avond.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om Cyprus te bezoeken. Wel dient uw paspoort tot het einde van uw verblijf geldig te zijn.

Seizoen

De beste tijd om naar Cyprus op vakantie te gaan is in de lente, zomer of herfst, maar ook in de winter is het klimaat vaak zeer mild.

Vervoer

Cyprus is klein van formaat, alle bestemmingen op het eiland zijn dus snel te bereiken. U kunt hiervoor gebruik maken van bussen en servicetaxi’s die op vaste routes rijden. Als u wat meer vrijheid wenst kunt u ook een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal open van ca. 9:00 tot 13:00 en van 15:00 tot 20:00. De meeste winkels zijn in de zomer in de middag wat later en langer open. Op zon- en feestdagen zijn de meeste winkels gesloten.
Cafés en restaurants: vaak geopend van 13:00 tot 15:00 en van 20:00 tot 22:30. Veel cafés zijn ook ’s ochtends open.
Banken: geopend van 8:30 tot 13:00. Veel bankkantoren zijn ook op maandagmiddag open.

Fooien

Vaak wordt in restaurants in Cyprus standaard 10% service gerekend, welke bij de rekening wordt opgeteld. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u zelf een fooi van 10% geven. In de taxi kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112. Daarnaast kunt u ook contact opnemen met hulpverleners via 199.
Nederlandse ambassade: Dimosthenis Severis 34, 1080 Nicosia, Cyprus. Tel: +357 22 873 666.

Bezienswaardigheden

Op Cyprus vindt u talloze archeologische trekpleisters, zoals Choirokoitia en de stad Paphos welke beiden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Daarnaast kunt u op Cyprus wandelen en fietsen in het Troodosgebergte, het pittoreske stadje Lefkara bezoeken en het bijna duizend jaar oude Kykkos klooster bezichtigen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.