Kaart

Vliegtickets Delhi

Met vliegtickets Delhi maakt u kennis met het tegenstrijdige India. New Delhi, wat nu de hoofdstad is van India werd in 1931 door de Britten gesticht. Hier vindt u veel moderne gebouwen en kantoren. Het verschil is echter groot met oud Delhi, waar de tijd stil heeft gestaan, het veel drukker is en u kunt er veel marktjes en bazaars bezoeken. Er zijn een aantal moskees en forten te vinden uit de periode dat Delhi van het moslimrijk was, bijvoorbeeld het Rode Fort, waarvan dezelfde maker de Taj Mahal en de Jama Masjid moskee gebouwd heeft.

Waar u zeker heen moet gaan is de stad Agra. Hier vindt u de wereldberoemde Taj Mahal die helemaal gemaakt is van zuiver marmer. Tevens het Agra Fort, een massief gebouw dat gemaakt is van rode zandsteen. De Jama Masjid Moskee is een van de grootste van Azië. Hier is 6 jaar aan gewerkt door wel 5000 mensen en er is plek voor 25.000 gelovigen. U kunt in Delhi veel tempels bezichtigen, maar een in het bijzonder de Lotus Tempel, een bezienswaardigheid die u zeker gezien moet hebben. Deze tempel is in 1986 gebouwd en heeft vele prijzen gewonnen omdat het zo’n modern design heeft. Het is een gigantische en populaire tempel wat jaarlijks 4 miljoen bezoekers trekt.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen bij de Ambassade van India in Den Haag. Doe dit ruim van tevoren want de verwerkingstijd kan soms enkele weken duren. Uw paspoort dient bij vertrek uit India nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

De droge tijd is de beste periode om Delhi te bezoeken, deze begint in oktober en eindigt in juni. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen de 25 C en 30 C. Vooral in de maanden mei en juni kan het erg warm zijn in Delhi.

Vervoer

U kunt het beste vanaf Indira Gandhi International Airport met de taxi, bus of Delhi Airport Metro Express naar uw eindbestemming reizen. In Delhi zelf heeft u een uitgebreide keuze uit vervoersmogelijkheden, waaronder fietstaxi’s, brommertaxi’s, minibusjes, bussen, taxi’s en treinen.

Openingstijden

Winkels: vaak open van 10:00 tot 22:00.

Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden zijn vaak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open. De wat duurdere restaurants zijn open voor lunch van 12:00 tot 14:00 en voor diner van 19:30 tot 23:30.

Banken: maandag t/m vrijdag geopend van 9:30 tot 17:00.

Fooien

In Delhi is het niet gebruikelijk om taxichauffeurs een fooi te geven, maar gidsen en privéchauffeurs verwachten Rs200 of 10% fooi per dag. In restaurants kunt u 5% tot 10% fooi geven, maar dit is niet verplicht.

Informatie en noodgevallen

In Delhi kunt u de volgende alarmnummers bellen: politie (100), brandweer (101), ambulance (102) Nederlands Ambassade: 6/50 F, Shantipath, Chanakyapuri, New Delhi 110021. Tel.: (+91) 011 2419 7600

Bezienswaardigheden

Delhi is een bruisende Aziatische stad met een rijke cultuur. Omdat Delhi zoveel interessante bezienswaardigheden heeft zult u ogen tekort komen, dus als u weinig tijd heeft kunt u zich beperken tot de absolute topattracties, zoals het Rode Fort (Lal Qila), Raj Ghat (kunstwerk ter nagedachtenis aan Mahatma Gandhi) en de Jama Masjid (de grootste moskee van India). Indien u graag winkelt komt u in Delhi zeker aan uw trekken en dient u in ieder geval een bezoekje te brengen aan de eeuwenoude markt Chandni Chowk en het grote winkelcentrum Connaught Place.

Met Skyscanner vindt u razendsnel de goedkoopste vluchten Delhi, waarna u rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of de ticketwebsite van uw keuze kunt boeken. Daarnaast kunt u via Skyscanner ook uw perfecte Hotel Delhi vinden.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van New Delhi

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in New Delhi: New Delhi.
Delta, Gulf Air, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, SilkAir, Shandong Airlines en Kenya Airways hebben directe vluchten naar New Delhi.
De goedkoopste maand om te vliegen naar New Delhi is mei.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.