Kaart

Vliegtickets Algerije - Skyscanner

Wat te doen in Algerije?

Met vliegtickets Algerije vlieg je naar de Maghreb van Noord-Afrika, tussen de landen Marokko en Tunesië. Als gevolg van de politieke onrust en beperkte infrastructuur kiezen niet veel vakantiegangers voor vliegtickets Algerije, maar als je avontuurlijk ingesteld bent zal reizen naar Algerije je zeker bevallen. Stel je altijd op de hoogte van het laatste reisadvies voor Algerije. In het land zijn namelijk diverse prachtige historische bezienswaardigheden te vinden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, en daarnaast kun je Algerije talloze traditionele steden en dorpjes bezoeken waar de klok honderden jaren lijkt te hebben stilgestaan. Bovendien heeft het land een vrijwel ongerepte kust waar je heerlijk kunt zonnen en zelfs berggebieden waar je ’s winters kunt skiën, genoeg reden dus om te vliegen naar Algerije! Zit je eraan te denken om vliegtickets Algiers te boeken? Kijk dan nu meteen wanneer er goedkope vluchten Algerije beschikbaar zijn. Vergeet daarbij niet de handige zoekfuncties van Skyscanner te gebruiken, want dan zie je direct in welke periode tickets Algerije het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Algerije

Algerije is het grootste land van Afrika, je zult dus lange afstanden moeten afleggen als je veel van het land wil zien. Voor grote afstanden kun je het beste binnenlandse vluchten Algerije boeken. Daarnaast rijden er ook diverse treinen, onder meer van Algiers naar Oran, Annaba en Constantine. Voor kortere afstanden kun je het beste een taxi nemen. Een auto huren in Algerije is ook een optie want met name de in het noorden van het land zijn de wegen van prima kwaliteit.

Als je vanaf Houari Boumediene Airport, zoals de het internationale vliegveld van Algiers officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Algiers wil reizen kun je het beste de bus nemen, deze rijdt elk half uur naar het centrum van de stad. Daarnaast rijden er dag en nacht taxi’s van en naar de luchthaven van Algiers.

Heb je een visum nodig voor Algerije?

Als je gaat vliegen naar Algerije heb je een visum nodig, deze kun je aanvragen bij de ambassade van Algerije in Den Haag. Je Nederlandse paspoort dient na het einde van de geldigheidsdatum van het visum nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Beste reistijd voor Algerije

De beste reistijd voor een vakantie naar Algerije is de lente, herfst of winter, want ’s zomers is het overdag vaak zeer warm en ligt de gemiddelde dagtemperatuur meestal rond de 32 C. In de lente en herfst is het overdag meestal zo’n 20 C tot 25 C.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend zaterdag tot en met donderdag van 9:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 19:00. Sommige winkels zijn ook op vrijdag open.

Restaurants en cafés: meestal open van ca. 7:00 of 10:30 tot ca. 23:30.

Banken: geopend zaterdag tot en met donderdag van 8:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 15:00.

Fooien geven in Algerije

In Algerije is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10% fooi te geven. Als je een taxi neemt zul je voordat je instapt een afspraak maken over de prijs, als de service goed was kun je daar bovenop nog een kleine fooi geven.

Informatie en noodnummers

Alarmnummers: 18 (politie), 14 (brandweer en ambulance)

Nederlandse ambassade: 23/27 Chemin Cheikh Bachir El-Ibrahimi El-Biar, Algiers. Tel.: +213 21 92 28 29 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Algerije. Wat te zien in Algerije?

Algerije is een uitgestrekt land dat voor een groot deel uit de Sahara bestaat. Het noordelijke gedeelte van het land is daarentegen zeer gevarieerd, en bestaat uit onder meer berggebieden, groene heuvels en een ruim 1000 kilometer lange kuststrook. De meeste toeristen gaan op vakantie naar Algerije vanwege de vele oude indrukwekkende ruïnes die uit de Fenicische, Romeinse en Byzantijnse tijd stammen. De populairste historische bezienswaardigheden van Algerije, die vaak bovendien op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, zijn de Romeinse ruïnes van Timgad in de buurt van Batna, de Hippo Regius in Annaba, de Romeinse ruïnes van Djemila nabij Sétif, de ruïnes van Calama in Guelma en de Fenicische, Romeinse en Byzantijnse ruïnes van Tipasa.

Behalve archeologische trekpleisters bezoeken kun je echter nog veel meer doen als je gaat reizen door Algerije. Denk bijvoorbeeld aan een trektocht met een jeep door de Sahara met een bezoek aan de M’zab valei, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, of een tocht door het Atlas- of Hoggar gebergte. En als je graag naar het strand gaat maar liever vrijwel geen andere westerse badgasten tegenkomt ben je in Algerije helemaal op je plek, want het toerisme is er zeer onderontwikkeld. Kuststadjes die je zeker moet bezoeken zijn Oran aan de Turquoise kust, Annaba, Skikda en Ghazaouet. Niet ver van de hoofdstad Algiers ligt bovendien de gezellige badplaats Sidi Fredj.

Hotels Algerije

Vergelijk nu meteen hotels Algerije

Auto huren in Algerije

Vergelijk hier autoverhuur Algerije

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.