Kaart

Vliegtickets Ecuador

Wat te doen in Ecuador?
Ecuador is een prachtig land in Latijns-Amerika en grenst aan Colombia en Peru. Het land is vooral geliefd bij toeristen vanwege de Galápagoseilanden, die op enkele uren vliegen ten westen van Ecuador liggen. Daarnaast telt het bijzondere land diverse prachtige nationale parken, dus als je een natuurliefhebber bent zijn vliegtickets Ecuador goed aan jou besteed. Zin om vliegtickets Ecuador te gaan boeken? Bekijk dan snel wanneer je goedkope vluchten Ecuador kunt boeken. Het is daarbij aan te raden om de handige zoekfuncties van Skyscanner te gebruiken, want dan zie je in één oogopslag in welke periode tickets Ecuador het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Ecuador?
Met een rechtstreekse vlucht ben je vanuit amsterdam in 11 uur en 45 minuten in Ecuador.

Tijdsverschil
In onze wintertijd is het in Ecuador 6 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

(Openbaar) Vervoer in Ecuador
In Ecuador is de bus het belangrijkste vervoermiddel, zowel voor korte als lange afstanden. Daarnaast is het zeer de moeite waard om een treinreis te maken met Ferrocarriles Del Ecuador, die in Quito begint en via Sibambe dwars door het adembenemende binnenland naar het aan de zuidkust gelegen plaatsje Duran rijdt. Een auto huren in Ecuador is ook een aanrader want de wegen in het land zijn tegenwoordig zeer goed, en als je echt veel van het Ecuador wil zien heb je met een huurauto ook de meeste vrijheid.
Als je vanaf Mariscal Sucre International Airport, zoals de het belangrijkste vliegveld van Ecuador in de hoofdstad Quito officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Quito wil reizen kun je het beste de bus nemen, want er zijn diverse stadsbussen die vanaf het vliegveld naar de buitenwijken en het centrum van Quito rijden. Wil je wat sneller in de stad zijn dan kun je ook de expresbus Aeroservicios nemen, deze rijdt rechtstreeks naar het centrum van Quito en aan boord kun je gebruik maken van gratis wifi.

Heb je een visum nodig voor Ecuador?
Reizigers die gaan vliegen naar Ecuador mogen maximaal 90 dagen in in het land verblijven zonder visum. Let er wel op dat je paspoort zodra je het land weer verlaat nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Beste reistijd
De beste periode om op vakantie naar Ecuador te gaan is tussen juni en september, want dan is het meestal droog en zonnig met warme temperaturen (gemiddelde dagtemperatuur in Quito ca. 23 C). Echter, als je van plan bent om de Galápagoseilanden te bezoeken kun je het beste tussen januari en mei gaan vliegen naar Ecuador, wanneer de zee het rustigst is en er weinig mist boven de eilanden hangt.

Openingstijden
Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00. Winkelcentra en grote warenhuizen zijn vaak langer open, kleine winkels gaan ’s middags meestal enkele uren dicht.
Restaurants: geopend vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs in grote steden zijn open tot 1:00 of later.
Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken in grote steden zijn ook op zaterdagochtend geopend.

Fooi geven in Ecuador
In Ecuador is het gebruikelijk om het totaalbedrag naar boven af te ronden als je in een restaurant eet of een taxi neemt. De wat chiquere restaurants brengen meestal standaard ca. 10% service in rekening, je hoeft daar bovenop geen extra fooi meer te geven.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer:  911

Nederlands consulaat: Luque 204 y Pedro Carbo, Oficina 402, Guayaquil, Ecuador. Tel.: +593 4 232 7571 of  +51 1 213 9800 (noodgevallen buiten kantooruren)

Bezienswaardigheden Ecuador
Tot de topbezienswaardigheden van Ecuador behoort ongetwijfeld de Galápagoseilanden, een vulkanische eilandengroep die bekend staat om haar unieke planten en dieren die door de beroemde natuurwetenschapper Charles Darwin zijn bestudeerd. De Galápagoseilanden bevinden zich ca. 1000 km ten westen van de kust van Ecuador, je zult dus vliegtickets Galapagoseilanden moeten boeken vanaf Quito of Guayaquil als je deze archipel wilt bezoeken. Een andere manier om de eilanden te zien is door een meerdaagse cruise te boeken, dit kun je vanuit Nederland regelen of ter plaatse boeken zodra je in Ecuador bent aangekomen. Behalve veel flora en fauna bewonderen en fotograferen kun je op de Galápagoseilanden ook wandelen, vulkanen beklimmen en snorkelen.
Uiteraard is Ecuador meer dan alleen de Galapagoseilanden. Andere bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Ecuador gaat bezoeken zijn de prachtige hoofdstad Quito, het Cotopaxi National Park, het Machalilla National Park en het toeristische plaatsje Baños. Vergeet ook niet om een treinritje te maken met de beroemde Nariz del Diablo, die dwars door de bergen van Ecuador rijdt.

Meer tips voor Ecuador

Hotels Ecuador
Vergelijk direct hotels Ecuador

Auto huren in Ecuador
Vergelijk hier autoverhuur Ecuador

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.