Kaart

Vliegtickets Erevan

Yerevan, ook vaak Jerevan of Erevan genoemd, is de hoofdstad van Armenië en ligt aan de rivier de Hrazdan, aan de voet van het Turkse Araratgebergte. De stad kent een rijke geschiedenis en is daarom zeer geliefd bij toeristen uit de hele wereld. Als u kiest voor vliegtickets Armenië staat u dus een indrukwekkende vakantie te wachten!

 

Visum

Indien u houder bent van een geldig Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om naar Armenië op vakantie te gaan.

 

Seizoen

De beste periode om Yerevan te bezoeken is tussen mei en oktober, want dan is het overdag lekker warm en meestal droog. Gedurende de winter kan het in Armenië zeer koud zijn, vooral in de bergen.

 

Vervoer

In Yerevan kunt u zich het beste per (mini)bus of taxi verplaatsen. Bent u van plan om de omgeving van Yerevan te gaan verkennen, dan kunt u de bus nemen of een auto huren.

 

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00. Grote winkels en warenhuizen zijn vaak zeven dagen per week open van 10:00 tot 22:00.

Restaurants en cafés: open vanaf 8:00 of 12:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 16:30

 

Fooien

Het is in Yerevan gebruikelijk om in restaurants en taxi’s een kleine fooi te geven, u kunt daarom het beste het bedrag naar boven af te ronden.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 101 (brandweer), 102 (politie), 103 (ambulance)

Nederlandse ambassade: In Yerevan vertegenwoordigt de Duitse ambassade ook Nederland, adres: 29 Charents Street, 375025 Yerevan. Tel.: + 3741523279 / + 3741524581 / + 3741586591

 

Bezienswaardigheden 

In Yerevan zijn veel prachtige historische gebouwen te vinden. Om een goede indruk te krijgen kunt u het beste eerst naar de Grote Cascade gaan, een architectuurcentrum dat zich in een indrukwekkend piramidevormig gebouw met ladders, beelden en fonteinen bevindt. Daarna kunt u het Nationaal Museum van Armenië bezoeken, waar u meer leert over de geschiedenis van dit prachtige land. Vergeet ook niet om naar het Theater van Opera en Ballet te gaan, dat zich naast het Zwanenmeer bevindt. Indien u van plan bent om na uw bezoek aan Yerevan een rondreis door Armenië te gaan maken, bezoek dan in ieder geval het Haghpat, Sanahin en Geghard klooster, die alle drie op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, de grottenstad Khndzoresk en de historische vindplaats Carahenge, die aan Stonehenge doet denken.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Erevan

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Erevan: Erevan.
Red Wings, Delta, SkyUp Airlines, Qatar Airways, KLM, Air Arabia, Alitalia en Mahan Air hebben directe vluchten naar Erevan.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Erevan is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.