Kaart

Vliegtickets Fort Lauderdale Internationaal

De Amerikaanse stad Fort Lauderdale ligt ten noorden van Miami en heeft als bijnaam Venice of America, vanwege de vele kanalen in de stad die doen denken aan de Italiaanse stad Venetië. Fort Lauderdale behoort tot de populairste toeristische bestemmingen van Florida en staat bekend om de prachtige witte stranden en het bruisende nachtleven. Houdt u van zonnen en uitgaan, boek dan vandaag nog vliegtickets Fort Lauderdale.

 

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om naar Fort Lauderdale op vakantie te gaan. Wel moet u zich aanmelden op de ESTA-website.

 

Seizoen

Fort Lauderdale ligt in de Amerikaanse staat Florida, dat een subtropisch klimaat heeft met warme vochtige zomers (gemiddelde dagtemperatuur 30C) en milde tot warme winters. Het beste kunt u tussen december en mei op vakantie naar Fort Lauderdale gaan, want dan is het er niet al te warm en vochtig is en heeft u minder kans om in een tropische storm of orkaan terecht te komen.

 

Vervoer

In het centrum van Fort Lauderdale kunt u gebruik maken van stadsbussen en trams (streetcars) van The Wave. Bent u van plan om de omgeving van Fort Lauderdale te gaan verkennen of toeristische trekpleisters als Orlando, Miami en/of Key West te gaan bezoeken dan kunt u het beste een auto huren.

 

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00. Kleine winkels hebben vaak ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: meestal open vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn vaak open van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

 

Fooien

Het is overal in Fort Lauderdale zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés, nachtclubs en taxi’s 15-20% fooi te geven. Alleen als de service ver beneden de maat is kunt u minder of geen fooi geven.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlands consulaat: 1101 N. Lake Destiny Road, Suite 120, Maitland, FL 32751. Tel.: +1877-388-2443.

 

Bezienswaardigheden

Wie op vakantie naar Fort Lauderdale gaat komt vooral voor het strand en het uitgaansleven. De populairste stranden van Fort Lauderdale zijn het familiestrand Deerfield Beach, het relatief rustige Hillsboro Beach, het sportieve Pompano Beach en het mooie Dania Beach. Alle stranden zijn zeer schoon en er zijn overal op en rondom het strand winkeltjes en strandtenten te vinden. Ook als de zon achter de zee gezakt is hoeft u zich geen moment te vervelen in Fort Lauderdale, want de stad telt maar liefst 4000 restaurants en 120 nachtclubs. Wilt u flink inkopen doen voordat u weer naar huis gaat, breng dan een bezoekje aan de populaire Galleria Mall.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Fort Lauderdale Internationaal

Veelgestelde vragen

Er zijn 2 vliegvelden in Fort Lauderdale: Fort Lauderdale Internationaal en Fort Lauderdale Executive.
Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, Bahamasair, Norwegian en Swoop hebben directe vluchten naar Fort Lauderdale Internationaal.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Fort Lauderdale Internationaal is februari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.