Kaart

Vliegtickets Faeröer - Skyscanner

Wat te doen op de Faeröer eilanden?
De Faeröer eilanden is een cluster van 18 eilanden die ten noorden van Schotland tussen Noorwegen en IJsland ligt en tot Denemarken behoort. De eilandengroep bestaat uit in totaal 18 eilanden, waarvan Streymoy, Eysturoy, Vágar en Suduroy de grootste en bekendste zijn. De hoofdstad van de Faeröer Eilanden is Tórshavn, dat op het eiland Streymoy ligt. De meeste toeristen die de Faeröer eilanden bezoeken doen dat om te wandelen, fietsen, vogelspotten en vissen, want de flora en fauna op alle eilanden is adembenemend en nog vrij ongerept. Heb je zin om je terug te trekken in de natuur, dan zijn vliegtickets Faeröer eilanden perfect voor jou. Als je wilt weten wanneer je goedkope tickets Faeröer eilanden kunt boeken, gebruik dan Skyscanners handige zoekfuncties en ontdek meteen wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Hier vind je meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer op de Faeröer eilanden
De meeste Faeröer eilanden zijn met elkaar verbonden via (tol-)tunnels en bruggen, je kunt de eilanden dus prima verkennen per huurauto. Daarnaast kent de eilandengroep een landelijk busnetwerk en in de hoofdstad Tórshavn rijden ook stadsbussen. Als je vanaf het vliegveld van Faeröer eilanden met het openbaar vervoer naar je hotel op Faeröer eilanden wilt gaan reizen kun je het beste de bus of een taxi nemen.

Heb je een visum nodig voor de Faeröer eilanden?
Voor reizen naar de Faeröer eilanden heb je geen visum nodig, een geldig paspoort of Europese identiteitskaart is voldoende.

Beste reistijd
Als je een vakantie naar de Faeröer eilanden overweegt kun je het beste tussen mei en augustus gaan, want dan is het er het warmst en minder regenachtig. Bovendien is dit de beste periode om vogels te spotten, want je belandt dan midden in het broedseizoen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in de periode van mei tot augustus tussen de 11 en 13 C.

Openingstijden
Winkels: doorgaans geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 en op zaterdag van 10:00 tot 14:00.

Restaurants en cafés: meestal open van 9:30 tot 22:00 of later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 16:00. Banken in kleinere stadjes en dorpjes hebben soms beperktere openingstijden. 

Fooien geven op de Faeröer eilanden
Op de Faeröer eilanden is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Lees ook deze informatie over fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 112

Nederlands consulaat: Kósarbrúgvin 3, FO 700 Klaksvik. Tel.: +298 409 900.

Bezienswaardigheden Faeröer eilanden
De Faeröer eilanden staan bekend om haar prachtige natuur, het beste kun je dus een aantal mooie wandel- of fietstochten uitstippelen als je de eilandgroep gaat bezoeken. De leukste manier om alle prachtige bezienswaardigheden op de  Faeröer eilanden te bewonderen is door van eiland naar eiland te rijden of fietsen. Zet in ieder geval de eilanden Mykines (bereikbaar per veerboot) en het dorpje Saksun op je verlanglijstje, want deze populaire bezienswaardigheden bieden beiden een adembenemend uitzicht op de fjorden en omliggende heuvels.
Daarnaast moet je zeker een dag of meer uittrekken om de hoofdstad Tórshavn te verkennen. Begin in de wijk Tinganes, waar de regering van de eilandengroep zetelt, en loop vervolgens naar de oude binnenstad waar je veel typische met teer geverfde houten huizen zult tegenkomen die soms stammen uit de veertiende eeuw. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen is het fort Skansin. Veel is er niet meer over van dit bouwwerk uit de 15e eeuw, maar vanaf het fort heb je een indrukwekkend uitzicht over de zee en het naburige eilandje Nólsoy. Op nog geen anderhalf uur rijden van Tórshavn ligt het plaatsje Kirkjubøur, dat beschouwd wordt als de belangrijkste historische trekpleister van het eiland. Hier kun je onder meer Roykstovan, het waarschijnlijk oudste nog steeds bewoonde houten huis ter wereld bewonderen (dat tegenwoordig ook dienst doet als museum), de 12e eeuwse kerk Ólavskirkja en de 13e eeuwse Magnus kathedraal.
Kom je vogels spotten op de Faeröer eilanden, dan zul je vast en zeker een bootexcursie willen boeken naar de Vestmannabjørgini, een gebied vol kliffen en grotten waar duizenden zeevogels, waaronder papegaaiduikers, alken, zeekoeten en noordse stormvogels, tijdens het broedseizoen nestelen.

Meer tips voor Faeröer eilanden
Travel trends: 17 bestemmingen voor 2017

Hotels Faeröer eilanden
Vergelijk hier gemakkelijk hotels Faeröer eilanden

Auto huren op Faeröer eilanden
Vergelijk hier autoverhuur Faeröer eilanden

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.