Kaart

Vliegtickets Havana

Havana is de hoofdstad van Cuba en is vooral bekend vanwege de Amerikaanse oldtimers uit de jaren vijftig die tot op de dag van vandaag dagelijks worden gebruikt, met name als taxi. Daarnaast is Havana beroemd om de sigaren, Havana rum en mojito’s, waar u in stijl van kunt genieten terwijl u luistert naar of danst op Cubaanse salsamuziek. Uiteraard zult u met vliegtickets Havana ook uitgebreid van de zon kunnen genieten, want in en rondom deze bruisende stad vindt u talloze stranden.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u voor vertrek een toeristenvisum aan te vragen bij het Consulaat van Cuba in Rotterdam. Daarnaast dient u rekening te houden met een vertrekbelasting die u moet betalen zodra u het land weer verlaat.

Seizoen

Het droge seizoen is de beste periode om naar Havana op vakantie te gaan, deze valt tussen november en april. Tussen mei en oktober is het in Havana wel wat warmer, maar in deze maanden regent het vaak, en bovendien loopt u dan het risico om in een tropische storm of orkaan terecht te komen.

Vervoer

In Havana kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s. Indien u van plan bent om uw bezoek aan Havana te combineren met een rondreis door Cuba dan kunt u gemakkelijk en veilig een auto huren.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 12:00.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs zijn tot 1:00 of nog later geopend.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00 en van 13:30 tot 15:00. Op zaterdag zijn de meeste banken geopend van 8:30 tot 10:30.

Fooien

Fooien in “convertible peso’s” (CUC) worden zeer gewaardeerd door de lokale bevolking. Geef geen euro’s of dollars, want die kunnen zij moeilijk inwisselen. Het bedrag afronden naar boven is meestal voldoende, maar als de service erg goed was kunt u natuurlijk wat meer geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 106.

Nederlandse ambassade: Avenida 7ma. no. 2007, esq. a 22, Miramar, Havana. Tel.: +53 7 2042512.

Bezienswaardigheden

Als u naar Havana op vakantie gaat zult u het gevoel krijgen in een tijdmachine gestapt te zijn, want zodra u aankomt in de hoofdstad van Cuba ziet u veel

opgelapte Amerikaanse oldtimers uit de jaren vijftig rondrijden. Overdag kunt u in Havana heerlijk op het strand liggen, bijvoorbeeld op het strand van de Playas del Este. Zodra u de zon in de zee ziet zakken is het aan te bevelen om naar het centrum van de stad te gaan, waar de restaurantjes, cafés en clubs tot leven komen. Bezoek de favoriete stekken van Ernest Hemingway, drink een mojito in La Bodeguita, probeer een dikke Cubaanse sigaar in Casa del Habano of dans op de salsa en rumba in een van de vele clubs die de hoofdstad van Cuba telt. De lekkerste Cubaanse gerechten kunt u eten in paladars, dit zijn privérestaurants bij mensen thuis waar de vrouw des huizes zelf kookt.  

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Havana

Veelgestelde vragen

Er zijn 2 vliegvelden in Havana: Havana en Havana.
Delta, KLM, Sunrise Airways, Aruba Airlines, Bahamasair, Cubana, Copa en Conviasa hebben directe vluchten naar Havana.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Havana is juni.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.