Kaart

Vliegtickets Hong Kong

Wat te doen in Hong Kong?

Zin om de Chinese cultuur op te snuiven of gewoon behoefte aan wat retail therapie? Kies dan voor vliegtickets Hong Kong en maak kennis met dit Chinese winkelparadijs in het verre Azië. Mocht je uitgewinkeld zijn dan heeft Hong Kong nog veel meer te bieden, zoals prachtige oude tempels en natuurlijk heerlijk eten.

Heb je een visum nodig voor Hong Kong?

Houders van een Nederlands paspoort kunnen maximaal 90 dagen zonder visum in Hong Kong verblijven. Bij vertrek uit Hong Kong dient je paspoort nog minimaal één maand geldig te zijn.

Beste reistijd

Hong Kong kan het gehele jaar bezocht worden, want de stadstaat heeft een subtropisch klimaat met warme vochtige zomers en zeer milde winters. Je dient wel rekening te houden met het tyfoonseizoen, dat van mei tot november loopt.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Hong Kong?

In Hong Kong is het 8 uur later dan in Nederland

Hoe lang is het vliegen naar Hong Kong?

Je vliegt in ongeveer 11 uur en 10 minuten direct naar Hong Kong

(Openbaar) Vervoer in Hong Kong

Het openbaar vervoer in Hong Kong is uitstekend geregeld en zeer efficiënt. Je kunt in de stad gebruik maken metro’s (MTR), treinen, bussen, trams en veerboten, en daarnaast kun je natuurlijk ook een taxi nemen.

Openingstijden

Winkels: meestal dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00. Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak tot 21:30 geopend.

Restaurants: geopend vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:30 en zaterdag van 9:00 tot 12:30.

Tips voor fooi geven in Hong Kong

In Hong Kong is het gebruikelijk om fooien te geven. In taxi’s kun je het bedrag naar boven afronden en in restaurants wordt een fooi van 10-15% geadviseerd. Vaak wordt in restaurants de service standaard in rekening gebracht, in dat geval hoef je geen aparte fooi meer te geven. Ook hotelpersoneel maak je blij met wat kleingeld. Lees hier meer over tips geven in Hong Kong

Informatie en noodnummers Hong Kong

Algemeen alarmnummer: 999.

Nederlands consulaat: 24th floor, room 2402B, Great Eagle Centre, 23 Harbour Road, Wanchai, Hong Kong SAR. Tel.: (+852) 2599 9200.

Bezienswaardigheden Hong Kong

Wie van winkelen houdt komt in Hong Kong uitgebreid aan zijn of haar trekken! De stad staat vooral bekend om de goedkope elektronica en gadgets, die met name te koop zijn in het stadsdeel Kowloon, dat met de Star Ferry te bereiken is. Echter, indien je op zoek bent naar topmerken dan kun je het beste naar Hong Kong Island gaan, waar de duurdere designwinkels geconcentreerd zijn.

Uiteraard mag je Hong Kong niet verlaten zonder ook wat bezienswaardigheden bezocht te hebben. Ga bijvoorbeeld naar The Peak, het hoogste punt van Hong Kong waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad, en vergeet ook niet om de Man Mo te bezoeken, de oudste en beroemdste tempel van de stad. 

Meer tips voor Hong Kong

Hotels in Hong Kong

Vergelijk hier hotels in Hong Kong

Auto huren in Hong Kong?

Vergelijk hier autoverhuur in Hong Kong

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.