Kaart

Vliegtickets Houston vergelijken op Skyscanner

Met vliegtickets Houston kiest u hét ideale vertrekpunt voor een vakantie in Texas of een autorondreis door de zuidelijke staten van Amerika. Voordat u in uw Amerikaanse bolide stapt zou u echter eerst enkele dagen in Houston zelf moeten verblijven, want in deze stad in het hartje van Texas bevinden zich enkele hele interessante bezienswaardigheden.

 

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om naar Houston te vliegen. Wel moet u zich aanmelden op de ESTA-website.

 

Seizoen

Houston heeft een vochtig subtropisch klimaat, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur tijdens de zomer vaak boven de 30C uitkomt. De winters in Texas zijn mild.

 

Vervoer

In Houston kunt u gebruik maken van de metro (light rail) en bussen. Bent u van plan om de omgeving van Houston te gaan verkennen of een rondreis door de zuidelijke staten van Amerika te maken dan kunt u de trein of Greyhound bus nemen of een auto huren.

 

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00. Kleine winkels hebben vaak ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: meestal geopend vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn vaak geopend van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

 

Fooien

In Houston is het geven van fooien zeer gebruikelijk. Taxichauffeurs en restaurantpersoneel verwachten ca. 15 tot 20% fooi, en ook hotel- en barpersoneel en kappers verwachten een kleine bijdrage. Alleen als de service onder de maat is kunt u minder of geen fooi geven.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlands consulaat: Chase Bank Building 5177 Richmond Ave, Suite 725 Houston Texas 77056. Tel.: (+1) 713-622-8000.

 

Bezienswaardigheden

De Texaanse stad Houston is de drie na grootste stad van Amerika en vooral bekend vanwege het NASA Space Center, vanwaar alle Amerikaanse ruimtevaartmissies worden gecoördineerd. Het Space Center in Houston is ook voor bezoekers toegankelijk en een ware topattractie voor het hele gezin: naast historische foto’s en andere ruimtevaart parafernalia kunnen u en uw kinderen hier ook nagebouwde ruimtecapsules bewonderen, een tramexcursie over het terrein maken en filmdocumentaires bekijken. De andere belangrijke bezienswaardigheden van Houston zijn te vinden in het Museum District, hier vindt u onder meer het Museum of Natural Science en het Museum of Fine Arts. Uiteraard moet u ook even uitgebreid winkelen als u een bezoekje brengt aan Houston, ga hiervoor naar een van de vele shopping malls die in deze stad te vinden zijn, zoals The Galleria, Memorial City Mall en Willowbrook Mall.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Houston

Veelgestelde vragen

Er zijn 3 vliegvelden in Houston: Houston George Bush Intercntl., Houston Ellington Field en Houston Hobby.
Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, Azul Airlines, Copa en Thai Airways hebben directe vluchten naar Houston.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Houston is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.