Kaart

Vliegtickets Seoul

Wat te doen in Seoul?
Seoul is de hoofdstad en tevens grootste stad van Zuid-Korea en ligt aan de Han rivier, aan de voet van de berg Bukhan. De stad vormt het politieke, culturele, sociale en economische centrum van het land en is verdeeld in 25 stadsdistricten. Vooral in en rondom het centrum van Seoul zijn veel bezienswaardigheden te vinden, variërend van paleizen uit de tijd van de Joseon dynastie, eeuwenoude boeddhistische tempels en traditionele huizen tot futuristische wolkenkrabbers. Zit jij al langer te denken aan een stedentrip Seoul en wil je je droom nu eindelijk laten uitkomen kijk dan snel wanneer je goedkope vluchten Seoul kunt boeken. Maak daarbij gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner, zodat je direct kunt zien wanneer tickets Seoul het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Seoul?
Je vliegt rechtstreeks in 10 uur en 5 minuten naar Seoul

(Openbaar) Vervoer in Seoul
Met meer dan 8 miljoen reizigers per dag behoort de metro van Seoul tot de drukste ter wereld. De metro van de stad telt maar liefst 19 lijnen, die behalve in het centrum ook naar Incheon en richting de provincies Gyeonggi, Gangwon en Chungnam rijden. Daarnaast rijden er in de stad talloze bussen, die zo’n beetje elk plekje in de stad bereiken. Een auto huren in Seoul is ook mogelijk maar eigenlijk alleen maar zinvol als je van plan bent de stad uit te rijden, verkeersopstoppingen in het centrum van Seoul zijn namelijk eerder regel dan uitzondering.

Als je vanaf Incheon International Airport, zoals het internationale vliegveld van Seoul officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Seoul wilt reizen kun je op de luchthaven het beste de trein nemen, want naast de hoofdterminal (Terminal 1) bevindt zich een treinstation waar treinen stoppen die naar het centrum van Seoul rijden. Je kunt ook gebruik maken van de expresbus, deze heten ‘limousine bussen’ en stoppen buiten bij de aankomsthal op de eerste verdieping. Reizigers die op het kleinere Gimpo International Airport landen dienen met de trein naar het centrum van de stad te reizen.

Heb je een visum nodig voor Seoul?
Wie gaat vliegen naar Seoul heeft geen visum nodig, een geldig Nederlands paspoort is voldoende. Houd er wel rekening mee dat je paspoort minimaal tot na je vertrek uit Zuid-Korea geldig dient te zijn.

Beste reistijd
Het beste seizoen voor een stedenreis Seoul is de lente of herfst, want in de zomer lopen de temperaturen hoog op (gemiddelde dagtemperatuur 28 C) en daarbij valt er met name in de maanden juli en augustus ook zeer veel regen. De winters in Seoul zijn daarentegen erg koud, waarbij het kwik ook overdag niet boven het vriespunt uitkomt.

Openingstijden
Winkels: grote winkels en warenhuizen zijn meestal geopend van 10:30 tot 22:00. Kleine winkels hebben vaak ruimere openingstijden

Restaurants en cafés: doorgaans geopend van ca. 8:00 tot 1:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 16:30. Sommige banken zijn 24 uur per dag en tijdens het weekend geopend.

Fooi geven in Seoul
In Seoul en de rest van Zuid-Korea is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Toch brengen sommige restaurants service in rekening, dit kan oplopen tot ca. 10%. Als je een taxi neemt kun je het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodnummers Hoelang is het vliegen naar Seoul
Algemeen alarmnummer: 119 Je vliegt rechtstreeks in 10 uur en 5 minuten naar Seoul

Nederlandse ambassade: 10th Floor Jeongdong Building, 21-15 Jeongdong-gil, Jung-gu, Seoul. Tel.: +82 2 311 8600 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Seoul
De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kent een rijke geschiedenis, en dat is goed te zien aan alle bezienswaardigheden die in de stad te bewonderen zijn. In Seoul zijn maar liefst vijf plekken te vinden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, te weten het indrukwekkende Changdeok Paleis, het Hwaseong Fort, het Jongmyo Heiligdom, het Namhansanseong Fort en de Koninklijke graven van de Joseon Dynasty.  Naast deze topbezienswaardigheden zijn in Seoul nog veel andere populaire attracties te bewonderen, zoals het Deoksugung paleis, de boulevard langs de Cheonggyecheon gracht, de traditionele huizen in Bukchon Hanok, de altijd zeer levendige vismarkt van Noryangjin en de N Seoul Tower, een communicatietoren vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Uiteraard zijn er in Seoul ook diverse musea te vinden, waaronder het Seoul Olympic Museum of Art (SOMA), het Rodin museum en Nationale Paleis museum. De bekendste parken in Seoul zijn het Namsan Park en het Sungjoon Park.

Veel toeristen die een stedenreis naar Seoul gaan maken komen natuurlijk voor het eten, want de Zuid-Koreaanse keuken is een culinaire belevenis op zichzelf. Ga in ieder geval zelf kokerellen in een Koreaans barbecue restaurant, maar probeer ook eens wat typisch Koreaanse snacks uit bij een straatstalletje, zoals bijvoorbeeld Tteokbokki (pittige rijstkoekjes), Sundae (gebakken bloedworst) of Odeng (viskoekjes op een satéprikkertje), want die zijn minstens net zo lekker en ook nog eens heerlijk goedkoop.

Meer tips voor Seoul

Hotels Seoul
Vergelijk nu meteen hotels Seoul
Auto huren in Seoul
Vergelijk hier autoverhuur Seoul

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Seoul Incheon Int'l

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.