Kaart

Vliegtickets Indonesië - Skyscanner

Indonesië is een van de mooiste en meest veelzijdige landen van Zuidoost-Azië. Jaarlijks boeken talloze toeristen vliegtickets Indonesië voor een strandvakantie op het prachtige tropische eiland Bali, maar als u avontuurlijk bent aangelegd kunt u ook een culturele tocht door Java of een jungletour door Sumatra maken.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen bij aankomst op een van de internationale luchthavens van Indonesië een visum te kopen dat 30 dagen geldig is en ca. US$25,- / €20,- kost. Uw paspoort dient bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn, tevens dient u ca. €12,- vertrekbelasting te betalen.

Seizoen

Indonesië heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 C tot 30 C. Het droge seizoen, dat van juli tot oktober loopt, is de beste periode om Indonesië te bezoeken. In het regenseizoen zijn veel natuurgebieden onbegaanbaar.

Vervoer

Indien u van plan bent om een rondreis door Indonesië te gaan maken kunt u het beste een taxi of busje met privéchauffeur huren, maar als u een kleiner budget heeft kunt u ook gebruik maken van lange afstandsbussen. Voor korte afstanden kunt u een fietstaxi, brommertaxi, minibusje, bus of taxi nemen.

Openingstijden

Winkels: meestal open van 10:00 tot 22:00.

Restaurants en cafés: geopend van vroeg in de ochtend tot laat in de avond

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 17:00.

Fooien

Het is in Indonesië niet verplicht om een fooi te geven, maar bij een goede service kunt u in hotels en restaurants 5% tot 10% fooi geven. Als u gebruik maakt van een fietstaxi, brommertaxi, minibusje of taxi kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: politie (110), brandweer (113), ambulance (118).

Nederlandse ambassade: Jalan HR Rasuna Said Kav. S-3, Jakarta 12950. Tel.: +62215248200.

Bezienswaardigheden

Indonesië bestaat uit meer dan 1000 eilanden, waarvan Java, Sumatra, Kalimantan, Nieuw-Guinea en Celebes de grootste zijn. Het land ligt deels op de evenaar en heeft een tropisch klimaat waarbij droge en natte seizoenen elkaar afwisselen. Indonesië is al decennia lang populair bij vakantiegangers, die vooral naar het eiland Bali gaan om te zonnen, surfen, duiken en dolfijnen spotten.

Indien u wat meer van het land wilt zien kunt u het beste een culturele reis door Java maken en prachtige steden als Jakarta, Bandung en Yogyakarta te bezoeken en beroemde bezienswaardigheden als de Borubudur tempel en de Prambanan tempel te bewonderen. Bent u op zoek naar een spannende jungletocht dan is Sumatra zeer aan te bevelen, want hier kunt u oog in oog komen te staan met een wilde orang-oetang, tijger of neushoorn, en bovendien vindt u hier talloze bijzondere bloemen en planten. Ook als u vliegtickets Bali heeft geboekt kunt u overigens meer doen dan alleen heerlijk luieren onder de parasol, want ook op Bali bevinden zich diverse interessante bezienswaardigheden, zoals het tempelcomplex Gunung Kawi, de heilige grot Goa Lawah en het imposante paleis Klungkung. 

Vluchten naar Indonesië

Foto's van Flickr/John Yavuz Can

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.