Kaart

Vliegtickets Indonesië

Indonesië is één van de mooiste en meest veelzijdige landen van Zuidoost-Azië. Jaarlijks gaan vele toeristen op vakantie naar Indonesië voor een strandvakantie op het prachtige tropische eiland Bali. Maar Indonesië heeft veel meer te bieden! Ga door Indonesië reizen, bezoek de tempels en bruisende steden van Java en maak een jungletour door Sumatra. Met Skyscanner kun je gemakkelijk goedkope tickets naar Indonesië vinden.

Goedkoop vliegen naar Indonesië

Er gaan wekelijks diverse rechtstreekse vluchten naar Indonesië. Je vliegt dan met KLM of Geruda Indonesia naar de hoofdstad Jakarta. Goedkope vluchten naar Indonesië vergelijk je met de handige zoekfuncties van Skyscanner. Stel daarnaast een prijsalarm in. Zo vind je gemakkelijk een voordelig ticket naar Indonesië.

Vlucht met tussenstop

Je kunt ook een vlucht naar Indonesië met tussenstop boeken. Is je eindbestemming het populaire eilanden Bali, dan heb je altijd één of meerdere tussenstops.

Maak iets moois van je tussenstop door er langer te verblijven. Bezoek bijvoorbeeld Dubai, Kuala Lumpur, Hongkong of Singapore! Lees hier hoe je gratis een stopover regelt.

Last minute

Wil je liever vandaag dan morgen in het vliegtuig stappen en reizen naar Indonesië? Boek dan je last minute naar Indonesië met de handige Skyscanner app. Met deze app kun je snel en gemakkelijk op je smartphone een goedkoop ticket naar Indonesië vinden.

Hoe lang is het vliegen naar Indonesië?

De vliegtijd naar Indonesië is 13 uur met een rechtstreekse vlucht. De precieze vliegtijd hangt af van je bestemming; voor sommige bestemmingen heb je altijd een overstap. Je vliegreis naar Indonesië wordt hierdoor een paar uur langer.

In onderstaande tabel vind je de vliegtijd naar de populairste bestemmingen in Indonesië:

Vertrek vanaf

Aankomst op

Vliegtijd

Amsterdam

Jakarta (West-Java)

13 uur

Amsterdam

Denpasar (Bali)

16 tot 20 uur

Amsterdam

Soerabaja (Oost-Java)

17 tot 20 uur

Amsterdam

Medan (Sumatra)

18 tot 22 uur

Luchthavens Indonesië

Er zijn meerdere vliegvelden in Indonesië, maar vanuit Nederland kun je alleen rechtstreeks vliegen naar het vliegveld van Jakarta. Verder zijn er talloze vliegvelden die je kunt bereiken met een binnenlandse vlucht of een vlucht met tussenstop.

De belangrijkste (en grootste) luchthavens in Indonesië vind je hier op een rij:

Stad

Naam van de luchthaven

Jakarta (West-Java)

International Airport Soekarno-Hatta

Halim Perdanakusuma Airport

Denpasar (Bali)

Ngurah Ra Airport

Soerabaja (Oost-Java)

International Airport Juanda

Medan (Sumatra)

International Airport Kuala Namu

Binnenlandse vlucht

Ga je een rondreis maken, dan kun je met een binnenlandse vlucht in Indonesië vrijwel iedere bestemming bereiken. Vlieg bijvoorbeeld van Jakarta naar Bali. Maar ook minder bekende bestemmingen zijn bereikbaar, zoals:

  • Bandar Lampung
  • Bandung
  • Semarang
  • Palembang
  • Jogjakarta
  • Pontianak

Deze vluchten worden uitgevoerd door onder meer Wings Air, Citilink, Batik Air, Lion Air, NAM Air, Sriwijaya Air en Geruda Indonesia, de grootste vliegmaatschappij van Indonesië. Voor binnenlandse vluchten kun je goedkope vliegtickets boeken. Je vindt ze snel en gemakkelijk op Skyscanner.nl.

Populaire bestemmingen

Indonesië bestaat uit meer dan 1000 eilanden, waarvan Java, Sumatra, Kalimantan, Nieuw-Guinea en Celebes de grootste zijn. Het land ligt deels op de evenaar en heeft een tropisch klimaat waarbij droge en natte seizoenen elkaar afwisselen. Indonesië is al decennia lang populair bij vakantiegangers, die vooral naar het eiland Bali vliegen om te zonnen, surfen en duiken.

Java

Wil je reizen door Indonesië en meer van het land zien, dan kun je het beste een culturele reis door Java maken. Je reis begint waarschijnlijk met een ticket naar Jakarta. De bruisende hoofdstad van Indonesië is zeker een bezoek waard, maar bezoek ook andere prachtige steden zoals Bandung en Yogyakarta. Ga ook naar beroemde bezienswaardigheden als de Borubudur tempel en de Prambanan tempel.

Meer inspiratie vind je in dit artikel met bezienswaardigheden in Jakarta.

Sumatra

Op zoek naar avontuur, dan kun je een spannende jungletocht op Sumatra maken. Hier kom je oog in oog komen te staan met een wilde orang-oetang, tijger of neushoorn. Natuurliefhebbers kunnen hier bovendien talloze bijzondere bloemen en planten bewonderen.

Bali

Sluit je rondreis af op Bali, waar je heerlijk kunt luieren onder de parasol, maar waar je ook diverse interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken, zoals het tempelcomplex Gunung Kawi, de heilige grot Goa Lawah en het imposante paleis Klungkung.

Lees ook dit artikel over de mooiste stranden van Indonesië. Weet je nog niet naar welk eiland je wilt reizen in Indonesië? Lees dan hier meer over een rondreis op Sumatrabezienswaardigheden op Lombok en bijzondere plekken op Flores.

Reizen Indonesië

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor het voorbereiden van je reis naar Indonesië. Hier vind je handige informatie over onder andere de beste reistijd, vervoer, tijdsverschil en vaccinaties.

Beste reistijd

Indonesië heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 tot 30 graden. Het droge seizoen, dat van juli tot oktober loopt, is de beste periode om Indonesië te bezoeken. In het regenseizoen zijn veel natuurgebieden onbegaanbaar.

Lees hier meer over het klimaat en de beste reistijd van Indonesië.

(Openbaar) vervoer

Ga je een rondreis door Indonesië maken, dan kun je het beste een taxi of busje met privéchauffeur huren. Heb je een kleiner budget, dan kun je ook gebruikmaken van lange afstandsbussen. Voor korte afstanden kun je een fietstaxi, brommertaxi, minibusje, bus of taxi nemen.

Heb je een visum nodig voor Indonesië?

Met een Nederlands paspoort krijg je een gratis visum waarmee je 30 dagen in Indonesië kunt verblijven. Je paspoort moet bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig zijn, en je moet een retour- of doorreisticket kunnen laten zien.

Tijdsverschil

Indonesië valt in meerdere tijdzones en het tijdsverschil hangt dus af van je bestemming. In onderstaande tabel vind je populaire bestemmingen en het tijdsverschil met Nederland tijdens onze zomer- en wintertijd.

Bestemming

Tijdsverschil wintertijd

Tijdsverschil zomertijd

Java (Jakarta)

6 uur later

5 uur later

Sumatra

6 uur later

5 uur later

Bali en Lombok

7 uur later

6 uur later

Molukken

8 uur later

7 uur later

Valuta en fooi geven

De valuta is de Indonesische Roepia.

Het is in Indonesië gebruikelijk om in hotels en restaurants 5 tot 10 procent fooi geven. Als je gebruikmaakt van een fietstaxi, brommertaxi, minibusje of taxi kun je het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Indonesië heeft meerdere alarmnummers, namelijk politie (110), brandweer (113) en ambulance (118).

De Nederlandse ambassade is gevestigd op Jalan HR Rasuna Said Kav. S-3 in Jakarta 12950. Ze zijn bereikbaar op +62215248200.

Voor actuele informatie over de veiligheid in Indonesië, kijk je op de website Nederlandwereldwijd.

Openingstijden

Winkels zijn meestal open van 10.00 tot 22.00.

Restaurants en cafés zijn geopend van vroeg in de ochtend tot laat in de avond.

Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 17.00.

Vaccinaties

Voor Indonesië zijn enkele inentingen verplicht dan wel aanbevolen. Kijk op de website van het LCR voor meer informatie. Ook in het artikel ‘Gezondheidsrisico’s op reis: vaccinaties en advies’ lees je meer over inentingen voor Indonesië.

Hotels in Indonesië

Vind hier de beste deals voor hotels in Indonesië.

Autoverhuur in Indonesië

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Indonesië.

 

* gegevens correct per april ’18

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.