Kaart

Vliegtickets Teheran

Teheran, de hoofdstad van Iran, is een stad met twee gezichten. Mede dankzij de rijke historie vindt u in Teheran veel prachtige historische moskeeën, kerken, synagogen en Zoroastrische vuurtempels. Maar Teheran Imam Khomeni heeft ook een futuristische kant, met moderne gebouwen als de Azadi toren (vrijheidstoren) en de Milad toren, die beiden tegenwoordig een belangrijk icoon zijn van de stad. Met vliegtickets Teheran Imam Khomeini raakt u niet snel uitgekeken in de hoofdstad van Iran, en ook op culinair gebied zult u versteld staan wat deze prachtige Perzische stad te bieden heeft.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen om Iran te kunnen bezoeken. Voor het aanvragen van een visum heeft u een uitnodigingsbrief nodig, welke uw reisbureau voor u kan regelen. Bovendien dient uw paspoort na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

De lente en herfst zijn de beste periodes om Teheran te bezoeken, omdat het er dan niet te koud en niet te warm is. In de lente en herfst is het overdag gemiddeld 25 tot 30 C.

Vervoer

In Teheran kunt u het beste gebruik maken van taxi’s, die snel en zeer betaalbaar zijn. U kunt ook gebruik maken van metro’s en bussen, maar als u de taal niet spreekt is dit niet aan te raden.

Openingstijden

De meeste winkels en markten (bazaars) zijn van zaterdag t/m woensdag open van 8:00 tot 18:00 en op donderdag van 8:00 tot 13:00. Op donderdagmiddag en vrijdag zijn vrijwel alle winkels gesloten.
Veel cafés en restaurants zijn geopend vanaf vroeg in de morgen tot laat in de avond. Op donderdagmiddag en vrijdag zijn veel cafés en restaurants beperkt open.
Banken: meestal geopend van zaterdag t/m dinsdag van 9:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 16:30.

Fooien

Een fooi geven is niet gebruikelijk in Teheran, behalve in de wat duurdere restaurants waar men ca. 10% fooi verwacht. Daarnaast is het gebruikelijk om portiers wat kleingeld aan fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummers: politie (110/112), brandweer (125), ambulance (115).
Nederlandse Ambassade: No. 7 Sonbol, Tehran 11155-138. Tel.: (+98) 21 2366 0000.

Bezienswaardigheden

In Teheran kunt u talloze bezienswaardigheden bewonderen. Tot de topattracties behoren het Golestan paleis, het Nationale Museum van Iran, het Sa'dabad paleizencomplex, het glas- en keramiekmuseum, het tapijtenmuseum en het Niavaran paleizencomplex. Indien u op koopjesjacht wilt gaan kunt u het beste naar de Teheran Bazaar of Jameh Bazaar gaan. Voor een kleine hoeveelheid Westerse producten zoals babyvoeding en maandverband kunt u terecht in de Hiland supermarkt.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Imam Khomeini International

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.