Kaart

Vliegtickets Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal, een land in Azië dat bij veel backpackers, natuurliefhebbers, wandelaars en bergbeklimmers het hart sneller doet kloppen. Wie vliegtickets Kathmandu boekt kan vanuit deze stad een bus of binnenlandse vlucht nemen naar Pokhara, dat het startpunt is van veel trektochten door de Annapurna en het Himalayagebergte.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen bij de Ambassade van Nepal in Amsterdam. Bij vertrek uit Kathmandu dient uw paspoort bovendien nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

De herfst (tussen september en november) is het beste seizoen om Kathmandu te bezoeken is, want dan is het er droog en niet te warm of te koud. Het voordeel is dat u in deze periode tevens twee belangrijke festivals kunt bijwonen, te weten Dasain en Tihaar.

Vervoer

Bussen vormen het belangrijkste vervoermiddel in Kathmandu en Nepal, en hiermee kunt u vrijwel naar elke bestemming in de stad en het land reizen, al is het voor langere afstanden soms praktischer om een binnenlandse vlucht te nemen. Indien u vanuit Kathmandu een rondreis door Nepal wilt maken kunt u ook een busje met chauffeur huren of een taxi nemen.

Openingstijden

Winkels: zondag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 20:00

Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden zijn vaak de hele dag open, de wat chiquere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: geopend zondag tot en met donderdag van ca. 10:00 tot 16:00 en vrijdag van ca. 10:00 tot 12:30.

Fooien

Het is in Kathmandu heel gebruikelijk om in restaurants en hotels 5 tot 10% fooi te geven. Als u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden. Indien u een trektocht maakt maakt verwacht de gidsleiding dat u hen dagelijks ca. $10 fooi geeft.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 100. (politie), 101. (brandweer), 102. (ambulance)

Nederlands consulaat: Bakhundol Height, Lalitpur, Patan, Kathmandu. Tel.: (+977) 1 5523444.

Bezienswaardigheden

Kathmandu wordt vooral bezocht door natuur- en cultuurliefhebbers, wandelaars, bergbeklimmers en sportieve vakantiegangers die naar Nepal komen om een trektocht te maken. Indien u eveneens om deze reden naar Kathmandu gaat vliegen dient u na aankomst een bus of binnenlandse vlucht naar Pokhara te nemen, want hier starten en eindigen de meeste trektochten. De meeste tochten voeren door de regio Annapurna, waar zich veel traditionele dorpjes bevinden die vaak uitsluitend te voet te bereiken zijn. Als u de uitdaging wilt aangaan om de Mount Everest te beklimmen dient u naar de regio Khumbu te vliegen, om vervolgens vanaf Namache Bazaar naar het Everest basecamp te lopen. Uiteraard is Kathmandu zelf ook zeker een bezoekje waard, want deze stad barst van de historische gebouwen, tempels en levendige markten. Dichtbij Kathmandu zijn nog enkele andere prachtige historische steden te vinden die u zeker niet mag overslaan, waaronder Patan en Bhaktapur.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Kathmandu

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Kathmandu: Kathmandu.
Qatar Airways, Oman Air, SilkAir, Sichuan Airlines, Air Arabia, Bhutan Airlines, Simrik Airlines en Malindo Air hebben directe vluchten naar Kathmandu.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Kathmandu is januari.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.