Kaart

Vliegtickets Koeweit - Skyscanner

Vliegen naar Koeweit brengt u naar een klein oliestaatje met een bewogen verleden. Toch wordt Koeweit verrassend genoeg opgesierd door heerlijke badplaatsen heeft waar u watersporten kunt beoefenen of simpelweg geniet van de zon. De moderne metropool Koeweit-stad biedt een aantal interessante musea en met name het oude gedeelte leent zich uitstekend voor een wandeling terug in de tijd.

 

Visum

Voor een toeristisch verblijf in Koeweit heeft u een visum nodig. Daarnaast dient uw paspoort bij inreis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Seizoen

De beste periode om Koeweit te bezoeken zijn de maanden februari, maart, november en december. Gedurende deze maanden heeft u geen last van onverdraagbare hitte of zandstormen.

 

Vervoer

Koeweit heeft zeer weinig te bieden in het openbaar vervoer. De weinige buslijnen zijn niet goed georganiseerd, rijden niet volgens een vast schema en zijn langzaam. Ook zijn de bushaltes niet duidelijk aangegeven.  Hoewel het wegennet prima is, raden wij af om zelf een auto te huren vanwege de gevaarlijke rijstijl en het grote aantal verkeersongelukken. U kunt zich het beste verplaatsen per taxi. Er zijn volop taxi's aanwezig en de prijs is redelijk.

 

Openingstijden

Banken: van zondag tot en met donderdag van 8:30 tot 12:30 uur.

Postkantoren: van zaterdag tot en met woensdag van 7:00 tot 14:00 uur en op donderdag van 7:00 tot 12:00 uur.

 

Fooien

In Koeweit is het geven van fooi niet verplicht. Vanwege de lage lonen is het echter wel wenselijk en wordt het erg gewaardeerd. Geef daarom een kleine fooi van zo'n 10% als u tevreden bent over de dienstverlening.

 

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 112

Nederlandse Ambassade:

Jabriya, Block 6, Street 11, House 7.

Telefoonnummer: +965 2531 2650, e-mailadres: kwe@minbuza.nl

 

Bezienswaardigheden Koeweit

Het kleine oliestaatje Koeweit staat waarschijnlijk in uw geheugen gegrift als het land dat door Saddam Hussein werd aangevallen. Hoewel de sporen van deze invasie nog overal zichtbaar zijn, heeft Koeweit zich goed herpakt. Vandaag de dag is het land diverse badplaatsen rijk en ook Koeweit-stad herbergt een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn:

De Liberation Tower is met 372 meter hoog een van de hoogste telecommunicatie torens ter wereld. De toren is tevens het monument voor de bevrijding van Koeweit. De Koeweit (water)torens zijn de bekendste bezienswaardigheden van Koeweit. Deze drie slanke torens staan symbool voor het moderne Koeweit. Vanuit het observatiedek in de grootste toren geniet u van een hapje en een drankje met een waanzinnig uitzicht over Koeweit-stad.

Liefhebbers van cultuur en musea bezoeken de Grote Moskee met zijn indrukwekkende bibliotheek, de ruïnes van het oude Nationaal Museum en het Maritiem Museum met haar bijzondere 'dows'. Dit zijn houten vrachtboten, waarvan de grootste dow ter wereld hier te vinden is. In het Tareq Rajab Museum vindt u een interessante islamitische privé-collectie van de familie Rajab, de eerste Minister van Oudheden en zijn vrouw.

In het oude gedeelte van de stad achter de haven wandelt u langs overblijfselen van de oude stadspoorten, traditionele woningen van voor het olietijdperk en het Sief paleis.

Een interessante dagtocht vanuit Koeweit-stad is een bezoek aan Failaka Island. Na een tocht van zo'n 1,5 uur per ferry bezoekt u het hart van het oude Koeweit: een 5.000 jaar oud fort en een tempel uit de tijd van Alexander de Grote. Tevens staan op het eiland de ruïnes van een Griekse nederzetting uit 324 voor Christus en een kleine museum. Bent u toe aan ontspanning? Het eiland beschikt over prachtige stranden met mogelijkheden voor watersporten en zeilen!

Voor een dagje uit met de kids mag het Zoologisch Parkniet ontbreken. Naast leeuwen, tijgers, zebra's, giraffen en olifanten bevat deze dierentuin nog 65 andere andere zoogdieren, 5 soorten reptielen en maar liefst 129 soorten vogels.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.