Kaart

Vliegtickets Laos - Skyscanner

Wat te doen in Laos?
Laos is een land in Azië en grenst aan Thailand, Cambodja, Myanmar, China en Vietnam. Het land ligt nergens aan zee, een strandvakantie naar Laos is dus niet mogelijk. Wel is in dit prachtige land veel te zien en te doen dankzij de overvloed aan geschiedenis, cultuur en natuur… met vliegtickets Laos staat je dus absoluut een prachtige vakantie te wachten! Zin gekregen in een reis naar Laos? Kijk dan direct wanneer je goedkope vluchten Laos kunt boeken, en maak daarbij ook gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner zodat je meteen kunt zien in welke periode tickets Laos het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Laos
Voor korte afstanden kun je in Laos prima gebruik maken van tuk-tuks, jumbo’s en sky labs, dit zijn alle drie op elkaar lijkende gemotoriseerde drie- of vierwielers. Als je langere afstanden wilt afleggen kun je het beste met de bus, minibus of VIP bus gaan. Houd er rekening mee dat veel wegen in Laos niet of slecht geasfalteerd zijn, je reis duurt dus vaak langer dan je denkt. Een auto huren in Laosis ook mogelijk, het wordt vanwege de verkeersveiligheid wel geadviseerd altijd een auto met chauffeur te huren.
Als je vanaf Wattay International Airport, zoals het vliegveld van Laos in Vientianeofficieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Vientiane wil reizen dan kun je het beste een taxi nemen, want het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is vrij beperkt. Als je weinig bagage bij je hebt of alleen reist kun je ook een tuk-tuk nemen.

Heb je een visum nodig voor Laos?
Reizigers die gaan vliegen naar Laos hebben een visum nodig, deze kun je aanvragen bij de ambassade van Laos in Brussel (in Nederland is geen ambassade of consulaat van Laos). Let erop dat je paspoort op de dag van je aankomst in Laos nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Beste reistijd voor Laos
De beste periode voor een vakantie naar Laos is tussen november en januari, wanneer er weinig regen valt en de temperaturen niet al te hoog zijn (overdag gemiddeld 28 C) in de lager gelegen gebieden van het land. Het regenseizoen van Laos loopt van mei tot september.

Openingstijden
Winkels: grotere winkels en warenhuizen zijn meestal maandag tot en met zaterdag geopend van 8:00 tot 17:00. Kleinere winkels hanteren ruimere openingstijden en zijn soms ook op zondag open.
Cafés en restaurants: open van ca. 7:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. In Laos is het wettelijk verplicht dat bars en clubs hun deuren uiterlijk om 23:30 sluiten.
Banken: meestal geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 15:30.

Fooien geven in Laos
In Laos is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Echter, met name chique en toeristische restaurants brengen soms standaard 10% service in rekening.

Informatie en noodnummers Laos
Algemene alarmnummers: 1195 (politie en ambulance), 1190 (brandweer)
Nederlands consulaat: SNV kantoor, Nongbone Road, Vientiane. Tel.: +856 (0) 20 5552 9787 of +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Laos
Laos is de perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers want dit land, dat wordt ingesloten door onder meer Thailand en Cambodja, barst van de indrukwekkende natuurgebieden. Tot de topbezienswaardigheden van Laos behoren in ieder geval de Kuang Si watervallen, die ook door de lokale bevolking druk bezocht worden. De watervallen liggen dicht bij de stad Luang Prabang, die op de UNESCO Werelderfgoed staat en bekend is vanwege de vele tempels (waaronder de tempels van Phu si, Wat Xieng Thong en Wat Wisunalat) en prachtige oude Franse koloniale villa’s die hier te bewonderen zijn. Een andere bezienswaardigheid die vanaf Luang Prabang makkelijk te bereiken is, zijn de grotten van Pak Au, die aan de Mekong rivier liggen en alleen per boot te bereiken zijn.
Natuurlijk dien je als je een rondreis door Laos gaat maken ook het Nam Ha National Park te bezoeken. In het park zijn diverse traditionele dorpjes te vinden, en je kunt er ook allerlei buitensporten beoefenen, zoals kajakken en mountainbiken. In de naast het park gelegen stadjes Luang Nam Tha en Muang Sing kun je allerlei een-, twee- of driedaagse trektochten naar het park boeken.
Andere interessante bezienswaardigheden in Laos die je gezien moet hebben zijn de Vlakte der Kruiken (Plain of Jars), een enorme vlakte met grote stenen kruiken, het gezellige stadje Savannakhet en Vieng Xai (grotten van Pathet Lao).
Uiteraard is het ook aan te bevelen om een of meer nachten in de hoofdstad Vientiane door te brengen. Het is voor Aziatische begrippen geen grote stad, maar er zijn zeker wel enkele indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de oogverblindende tempel Pha That Luang, de Si Saket tempel en het op de Arc de Triomphe lijkende Patuxai.

Meer tips voor Laos
Top 10 bestemmingen in Laos

Hotels Laos
Vergelijk nu meteen hotels in Laos

Auto huren in Laos
Vergelijk hier autoverhuur Laos

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.