Kaart

Vliegtickets Leeds Bradford

Van plan om naar het noorden van Engeland te gaan? Boek dan vandaag nog goedkope vliegtickets Leeds, want deze prachtige stad in Yorkshire die vroeger tot de belangrijkste industriële centra van het land behoorde is tegenwoordig een heerlijke plek om te winkelen, uit te gaan en musea te bezoeken.

 

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Leeds te bezoeken.

 

Seizoen

Het klimaat van Leeds lijkt op dat van Nederland, al zijn de zomers en winters soms iets koeler. De warmste maanden zijn juli en augustus, de gemiddelde dagtemperatuur is dan zo’n 19C.

 

Vervoer

De meeste bezienswaardigheden in Leeds zijn prima lopend te bereiken, maar u kunt voor langere afstanden ook gebruik maken van bussen en taxi’s.

 

Openingstijden

Winkels: open dagelijks van ca. 10:00 tot 18:00, 19:00 of 20:00.

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 8:00 of 12:00 tot 1:00, nachtclubs zijn meestal open tot 2:00 of nog later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open van 10:00 tot 15:00.

 

Fooien

In Leeds is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs ca. 10% fooi te geven.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 999 of 112.

Nederlands consulaat: Kings Court, 12 King Street, Leeds LS1 2HL. Tel.: +44-1132340795.

 

Bezienswaardigheden

De Noord-Engelse stad Leeds is dankzij de economische bedrijvigheid altijd heel welvarend geweest, wat goed te zien is aan de prachtige historische gebouwen die hier te vinden zijn. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoren de twaalfde eeuwse abdij de Kirkstall Abbey en het imposante Harewood House. Daarnaast telt Leeds talloze interessante musea, waaronder het Leeds Industrial Museum, het Leeds City Museum en het National Media Museum in Bradford. Indien u van moderne kunst houdt zijn het Henry Moore Institute en de Leeds Art Gallery echte aanraders, want hier kunt u onder meer werken van Turner, Constable en Spencer Lewis bewonderen. Daarnaast mag u uiteraard The Royal Armouries niet overslaan, want dit historich museum, dat aan de rivieroever van de rivier de Leeds ligt, barst uit zijn voegen van de objecten die met oorlogsvoering te maken hebben, zoals harnassen, uniformen en wapens. Het centrum van Leeds is autovrij, wat betekent dat u er ongestoord kunt winkelen en naar Victoriaanse gevels kunt staren. Diverse winkelgalerijen in de stad zijn bovendien overdekt, zodat ook een regenbui u er niet ervan hoeft te weerhouden om de stad te gaan verkennen.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Leeds Bradford

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Leeds: Leeds Bradford.
Delta, KLM Cityhopper, Qatar Airways, KLM, Qantas, Kenya Airways, Alitalia en GOL Linhas Aéreas hebben directe vluchten naar Leeds Bradford.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Leeds Bradford is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.