Kaart

Vliegtickets Sint Petersburg

Wat te doen in Sint Petersburg?
Sint Petersburg is na Moskou de grootste stad van Rusland en ligt in het noordwesten van het land, aan de Baltische Zee. De stad heeft een prachtig historisch centrum en dankt haar naam aan tsaar Peter de Grote die Sint Petersburg in 1703 stichtte. Behalve historische bezienswaardigheden bewonderen kun je in de stad heerlijk eten, gezellig eten en uitgaan, genoeg te doen dus als je een stedenreis naar Sint Petersburg gaat maken!

Zin gekregen in een stedentrip naar Sint Petersburg? Kijk dan nu meteen wanneer je goedkope vluchten Sint Petersburg kunt boeken. Gebruik daarvoor de handige zoekfuncties van Skyscanner, want dan zie je meteen wanneer tickets Sint Petersburg het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Sint Petersburg
Sint Petersburg heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoernetwerk, waarbij je kunt kiezen uit metro’s, bussen, trams en trolleybussen. Daarnaast rijden er overal in de stad marshrutkas, dit zijn gele personenbusjes die dienst doen als deeltaxi. Vooral een ritje met de metro is een bezienswaardigheid op zichzelf, want veel metrostations zijn prachtig versierd met marmer en brons.

Als je vanaf Pulkovo Airport, zoals het vliegveld van Sint Petersburgofficieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Sint Petersburgwilt gaan kun je het beste de trein nemen, want op nog geen kwartier lopen van Terminal 1 bevindt zich een treinstation. Daarnaast kun je op de luchthaven shuttlebus 39 en 39A nemen, deze rijden naar metrostation Moskovskaya (lijn M2) vanaf waar je naar het centrum van de stad kunt reizen. Een derde optie is marshrutka lijn K-39, deze rijdt dezelfde route als shuttlebus 39. Ga je na je bezoek aan Sint Petersburg nog een rondreis maken door de regio dan is een auto huren in Sint Petersburgook een overweging waard.

Heb je een visum nodig voor Sint Petersburg?
Als je gaat vliegen naar Sint Petersburg heb je een visum nodig, deze kun je online aanvragen bij het Russia Visa Centre (VFS). Houd er rekening dat je paspoort minimaal geldig dient te zijn tot 6 maanden na je verblijf in Rusland.

Beste reistijd
De beste periode voor een bezoek aan Sint Petersburg is tussen mei en september, wanneer de kans op warm en droog weer het grootst is. De gemiddelde dagtemperatuur in Sint Petersburg ligt hartje zomer tussen de 20 en  23 C.  In de winter ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de -5 en -8 C, en vaak ligt er dan ook een flink pak sneeuw.

Openingstijden
Winkels: meestal dagelijks geopend van 9:00 tot 20:00 of nog iets later. Marktkraampjes sluiten meestal om 17:00.

Cafés en restaurants: geopend van ca. 8:00 of 12:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: meestal open maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 20:00

Fooien geven in Sint Petersburg
In Sint Petersburg is het gebruikelijk om ca. 10 – 15% fooi te geven als je in een restaurant eet of een taxi neemt. Sommige restaurants brengen standaard service in rekening, in dat geval hoef je daar bovenop geen fooi meer te betalen. Lees ook deze informatie over fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 112

Nederlands consulaat: Moika Nab. 11, 191186 St. Petersburg. Tel.: +7 812 334 02 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

Bezienswaardigheden Sint Petersburg
Sint Petersburg wordt vaak beschouwd als de culturele hoofdstad van de Russische Federatie, en veel mensen vinden het ook de meest Westerse stad van het land. De historische binnenstad en veel andere monumenten in de omgeving staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en bovendien staat in Sint Petersburg de Hermitage, een van de grootste kunstmusea ter wereld. Het gebouw van de Hermitage was ooit het Winterpaleis van de Russische tsaren en heeft maar liefst 1500 vertrekken.

Andere top bezienswaardigheden in Sint Petersburg die je absoluut niet mag missen zijn onder meer de Sint Isaac Kathedraal, een Russisch-orthodoxe kathedraal die eenvoudig te herkennen is aan haar gouden koepel, en het Mariinsky Paleis, dat tot op de dag van vandaag dienst doet als theater. Ook dien je zeker even over de Nevsky Prospect te wandelen, een straat waar veel bezienswaardigheden geclusterd zijn, waaronder het Rastrelliesque Stroganov Paleis, het Art Nouveau boekenhuis, het monument van Catharina de Grote, de Russische Nationale Bibliotheek, de Kazan Kathedraal en diverse kerken uit de 18e eeuw. Wie ook even uitgebreid wil winkelen in Sint Petersburg komt op de Nevsky Prospect prima aan zijn of haar trekken, want hier zijn alle grote internationale merken vertegenwoordigd. Sint Petersburg heeft daarnaast een aantal mooie bruggen waar je even overheen moet wandelen, waaronder de Trinity brug, de Anichkov Brug en de Bolsheokhtinsky brug.

Uiteraard zijn er in Sint Petersburg ook diverse parken te vinden. De mooiste is ongetwijfeld het Peterhof, dat ook wel het ‘Russische Versailles’ wordt genoemd vanwege de prachtige paleizen, fonteinen en tuinen die zich in het park bevinden.

Hotels Sint Petersburg
Vergelijk hier gemakkelijk hotels Sint Petersburg

Auto huren in Sint Petersburg
Vergelijk hier autoverhuur Sint Petersburg

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Sint Petersburg Pulkovo

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Sint Petersburg: Sint Petersburg Pulkovo.
Ellinair, Delta, Singapore Airlines, KLM, Sichuan Airlines, Air Moldova, Kenya Airways en Severstal Aircompany hebben directe vluchten naar Sint Petersburg Pulkovo.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Sint Petersburg Pulkovo is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.