Kaart

Vliegtickets Lahore

Wat te doen in Lahore?
Lahore is na Karachi de grootste stad van Pakistan en wordt vaak beschouwd als het culturele centrum van het land. Deze bruisende en kosmopoliete stad is waarschijnlijk ruim 4000 jaar oud en herbergt talloze historische bezienswaardigheden die jaarlijks veel toeristen trekken. Ga je een reis maken naar Pakistan en ben je van plan vliegtickets Lahore te boeken? Kijk dan nu wanneer er goedkope vluchten Lahore zijn en profiteer daarbij van de handige zoekfuncties van Skyscanner zodat je direct kunt zien wanneer tickets Lahore het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Lahore
In Lahore ben je voornamelijk aangewezen op bussen die je naar vrijwel elke plek in de stad kunnen brengen. Wil je de verkeersdrukte zoveel mogelijk proberen te vermijden, maak dan zoveel mogelijk gebruik van het Lahore Metro Bus System, want deze harmonicabussen rijden op een aparte busbaan om zo opstoppingen te omzeilen. Voor kleinere afstanden kun je ook een riksja (fietstaxi) nemen. Als je na je verblijf in Lahore een autorondreis door Pakistan wilt gaan maken behoort een auto huren in Lahore (met of zonder chauffeur) ook tot de mogelijkheden.
Ben je van plan om vanaf  Allama Iqbal International Airport, zoals het vliegveld van Lahore officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Lahore te gaan reizen dan kun je kiezen uit twee bussen, te weten lijn B-08 en lijn B-28. Beide bussen rijden 24 uur per dag en rijden zowel naar het centrum als diverse buitenwijken van de stad.

Heb je een visum nodig voor Lahore?
Als je gaat vliegen naar Lahore dien je een visum aan te vragen bij de Ambassade van Pakistan in Den Haag. Doe dit ruim voor vertrek want de aanvraag kan soms langer duren dan gepland. Houd er ook rekening mee dat je paspoort bij aankomst in Pakistan nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Beste reistijd
De beste periode voor een bezoek aan Lahore is tussen oktober en maart, gedurende het droge en koele seizoen (gemiddelde dagtemperatuur tussen de 20 en 25 C). De regentijd in Lahore loopt van half juni tot half september en tussen april en oktober is het in Lahore het warmst (gemiddelde dagtemperatuur tussen de 30 en 40 C).

Openingstijden
Winkels: grote winkels, warenhuizen en winkelcentra zijn meestal geopend zondag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00 en op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 12:00. Kleine winkeltjes hanteren vaak ruimere openingstijden.

Cafés en restaurants: kleine restaurantjes zijn vaak de hele dag open. De wat chiquere restaurants zijn geopend van 12:00 tot 14:00 en van 19:30 tot 23:30.

Banken: geopend maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 13:30 en van 14:15 tot 17:30 en op vrijdag van 9:00 tot 13:00 en van 14:30 tot 18:00.

Fooien geven in Lahore
In Lahore kun je als je in een restaurant gaat eten de rekening naar boven afronden. Let op, met name duurdere restaurants brengen standaard ca. 10% service in rekening. Taxichauffeurs hoef je geen fooi te geven, al maak je ze natuurlijk wel altijd blij met wat extra’s.

Informatie en noodnummers
Algemene alarmnummers:  15 (politie), 16 (brandweer), 115 (ambulance)

Nederlandse ambassade: 167, Street 15, Diplomatic Enclave, Sector G-5, Islamabad. Tel.: +92 51 200 44 44 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Lahore
Lahore ligt in het noordoosten van Pakistan en telt ruim 10 miljoen inwoners. De stad staat vooral bekend vanwege haar culturele betekenis voor het land, en dan met name op het gebied van architectuur, film, literatuur, beeldende kunst en theater. De stad heeft een rijk historisch verleden, en dat is goed te zien aan alle indrukwekkende bezienswaardigheden die in Lahore te vinden zijn.
Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het land behoort de ommuurde oude binnenstad, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het oude centrum zijn een paar oogverblindende moskeeën te bewonderen, waaronder de Suneri moskee, de moskee van Mariyam Zani en de Dai Anga moskee. Ook zijn er overal in de ommuurde stad prachtige historische haveli’s (herenhuizen met opmerkelijke architectuur) te zien.
Een andere populaire toeristische attractie van Lahore is het Fort van Lahore, dat zich vlak naast de ommuurde stad bevindt en een aantal prachtige bezienswaardigheden herbergt, waaronder de Sheesh Mahal (Spiegelpaleis), de Poort van Alamgiri, het Naulakha paviljoen en de Moti moskee. Andere top bezienswaardigheden van Lahore zijn onder meer de Shahi hammam, de Samadhi of Ranjit Singh en de graftombe van Malik Ayaz.
Winkelen is een van de favoriete bezigheden van de inwoners van Lahore, vergeet daarom in ieder geval niet om de recentelijk geopende Emporium Mall te bezoeken. Houd je van markten, breng dan een bezoekje aan de Anarkali Bazaar waar je ook heerlijk kunt eten.

Hotels Lahore
Vergelijk hier gemakkelijk hotels Lahore

Auto huren in Lahore
Vergelijk hier autoverhuur Lahore

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Lahore

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.