Kaart

Vliegtickets Londen Heathrow

Vliegtickets Londen Heathrow

Londen is met ruim 8 miljoen inwoners een wereldstad van formaat en al decennia lang een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip.  Aan een weekendje Londen heb je zeker niet genoeg als je alle bezienswaardigheden wilt zien, maar het geeft je wel de kans die typisch Engelse sfeer te proeven en in ieder geval alle topattracties te bezoeken. Heb je zin in een stedenreis naar Londen, boek dan snel vliegtickets Londen Heathrow, de grootste luchthaven van Londen met een snelle trein- en metroverbinding naar het centrum van de stad!

 

Visum

Indien je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om Londen te bezoeken, een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart is het enige dat je bij je dient te hebben.

 

Seizoen

Het klimaat van Engeland lijkt erg op dat van Nederland, met zowel in de zomer als winter milde temperaturen, waarbij het gehele jaar door regen kan vallen. De meeste kans op droog weer heb je als je in de zomer een bezoekje brengt aan Londen, maar ook dan is het verstandig om altijd een paraplu bij je te hebben.

 

Vervoer

Als je geen huurauto hebt gereserveerd op Londen Heathrow Airport kun je heel eenvoudig met de metro of trein naar je hotel in Londen reizen. Het snelst is de Heathrow Express trein, die 4 maal per uur van Londen Heathrow naar Paddington Station rijdt. Heb je een klein reisbudget, dan kun je ook met de metro (Piccadilly Line) naar het centrum van de stad reizen, deze doet er ongeveer 1 uur over. Eenmaal in de stad kun je het beste een Oyster Card kopen, hiermee bespaar je heel veel geld op metro- en busritjes.

 

Openingstijden

Winkels: maandag tot en met zaterdag geopend van 9:30 tot 21:00 en zondag van 12:00 tot 18:00

Restaurants en cafés: open vanaf 7:00 of 11:00 tot 14:00 en/of van 17:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

 

Fooien

In Londen is het gebruikelijk om ca. 5 tot 10% fooi te geven als je in een restaurant eet of een taxi neemt.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112 of 999

Nederlandse ambassade: 38 Hyde Park Gate, Londen. Tel.: +44 20 75903200 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

 

Bezienswaardigheden

Tot de topbezienswaardigheden van Londen behoren natuurlijk beroemde iconen als de Tower Bridge, de Big Ben, Buckingham Palace, de Tower of London, St Paul’s Cathedral, het Palace of Westminster, de London Eye, Hyde Park en Westminster Abbey. Daarnaast zijn er in Londen diverse toonaangevende musea te vinden die je absoluut niet mag overslaan, waaronder het British Museum, het Tate Modern, de National Gallery en het Victoria en Albert Museum. Voor alle grote winkels en warenhuizen dien je op Oxford Street te zijn (lees ook: Shoppen in Londen, de best tips), en vergeet ook niet om het beroemde Engelse warenhuis Harrod’s in te duiken. Daarnaast telt Londen talloze markten, waaronder Brick Lane Market, Camden Market, Portobello Road Market, Covent Garden Market en Borough Market (Tip: Onontdekt: Markten in Londen die je nog niet kent). Wil je weten welke bezienswaardigheden er verder nog in Londen zijn, lees dan ook onze blogs 10 top dingen (gratis) te doen in Londen en 24 dingen te doen in Londen in 24 uur. Als je op zoek bent naar restauranttips in Londen, lees dan ons artikel Wedden dat je naar deze 14 beste restaurants in Londen wilt?)

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Londen Heathrow

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.