Kaart

Vliegtickets Gran Canaria

Wat te doen op Gran Canaria?

Gran Canaria is het een na grootste eiland van de Canarische Eilanden, een eilandengroep ten westen van West-Afrika die tot Spanje behoort. Vanwege het gunstige klimaat is Gran Canaria alle seizoenen in trek. Tijdens de lente, zomer en herfst zijn het vooral de vakantiegangers uit Noord-Europa die goedkope vluchten naar Gran Canaria boeken, in de winter is het eiland zeer in trek bij gepensioneerden die tijdens de koudste maanden van het jaar op het eiland komen overwinteren.

Wil je weten wanneer vluchten Gran Canaria het goedkoopst zijn? Zoek dan via Skyscanner op "goedkoopste maand". Hoe je dit doet, lees je hier!

Heb je een visum nodig voor Gran Canaria?

Indien je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je alleen een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart bij je te hebben, een visum is dus niet nodig.

Vliegtijd naar Gran Canaria

De gemiddelde vliegtijd voor een directe vlucht is ongeveer 4 uur en 40 minuten

Tijdverschil Gran Canaria
-1

Beste tijd Gran Canaria

Gran Canaria heeft een heerlijk klimaat met warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur 23 – 26 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur 17 C). De meeste neerslag valt in de maanden december, januari en februari.

(Openbaar) Vervoer op Gran Canaria

Zodra je bent geland op Gran Canaria kun je met de bus, taxi of shuttlebus naar je hotel op Gran Canaria reizen. Op het eiland zelf kun je gebruik maken van diverse lijnbussen die naar vrijwel alle uithoeken op het eiland rijden. Wil je Gran Canaria op eigen houtje gaan ontdekken dan is een huurauto zeer aan te bevelen.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 13:00 en van 16:30 tot 21:00. Grote supermarkten en winkelcentra hebben doorgaans ruimere openingstijden en sluiten tussen de middag niet voor de traditionele siësta. Op zondag zijn met name kleine winkels meestal gesloten.

Restaurants en cafés: open van 9:00 of 12:00 tot 1:00, afhankelijk van het type horeca. Nachtclubs openen meestal hun deuren rond 24:00 en gaan door tot wel 6:00 of nog later.

Banken: open maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 14:00.

Fooi geven op Gran Canaria

Op Gran Canaria is het gebruikelijk om 5 tot 10% fooi te geven aan taxichauffeurs. In restaurants wordt de service meestal automatisch in rekening gebracht, je hoeft daar bovenop dus geen fooi meer te geven.

Eten en drinken op Gran Canaria

Vanwege het toeristische karakter van Gran Canaria is er een overvloed aan restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Qua stijlen restaurants is Gran Canaria van alle markten thuis en de menukaarten zijn vaak in het Engels en Duits te verkrijgen. Ook zie je hier en daar Nederlandstalige menukaarten. Naast de verschillende buitenlandse keukens, als Mexicaans, Italiaans en Spaans, heb je natuurlijk ook de wat traditionelere Canarische restaurants met prachtige visgerechten en schaaldieren. Probeer ook de lokale wijnen en het lokaal gebrouwen Tropical Bier en stort je in het nachtleven van Gran Canaria.
Wat kost een biertje op Gran Canaria?

Een biertje kost er gemiddeld zo'n €2,00, als hangt dit wel af van de plaats van en het type etablissement.

Informatie en noodnummers Gran Canaria

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlands Consulaat: Calle Villalba Hervás, 5-3º, 38002 Santa Cruz de Tenerife. Tel.: 922 27 17 21.

Wat te zien op Gran Canaria?

  • Las Palmas. De meeste toeristen vliegen naar Gran Canaria om te zonnen en zwemmen, maar behalve zon, strand en zee heeft dit Canarische eiland nog veel meer te bieden. Zo zijn in de hoofdstad Las Palmas diverse historische bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de historische wijk La Vegueta, waar het Casa de Colón, de Santa Ana kathedraal en het Casa Consistorial zijn te vinden.
  • Een bezoekje aan de bedevaartplaats Teror mag je niet overslaan. Teror wordt beschouwd als het mooiste dorpje van het eiland.
  • Natuur. Op Gran Canaria is ook heel wat natuurschoon te ontdekken, waaronder de 594 meter hoge krater Pico de Bandana, de duinen van Maspalomas het het natuurgebied Barranco de Mogán.
  • Stranden. Tot de mooiste stranden van Gran Canaria behoren Anfi del Mar, het naaktstrand Güigüi, Las Canteras, Mogán en Maspalomas.

Meer reistips Gran Canaria

Hotels op Gran Canaria

Vergelijk hier hotels Gran Canaria

Autoverhuur op Gran Canaria

Vergelijk hier autoverhuur op Gran Canaria

Goedkoopste vluchten naar Las Palmas de Gran Canaria van...

Foto's van @Flickr/El coleccionista de instantes

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.