Kaart

Vliegtickets Letland

Bent u op zoek naar een vakantieland dat nog niet door de massa is ontdekt dan zijn vliegtickets Letland goed aan u besteed. Letland is namelijk een land in ontwikkeling en ook toeristen hebben dit voormalige Oostblokland nog maar nauwelijks ontdekt. Wandel door de oude binnenstad van Riga, bezoek de vervallen kastelen van Sigulda en Turaida of laat u heerlijk verwennen in een luxe resort aan de Baltische Zee, en maak zo van uw vakantie naar Letland een hele bijzondere belevenis waar u nog lang over zult napraten.

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Letland te bezoeken.

Seizoen

In Letland is het in de zomer warm en in de winter koud, terwijl de lente en herfst heerlijk mild zijn. Gaat u een rondreis door Letland maken dan kunt u het land het beste tussen april en oktober bezoeken.

Vervoer

In Letland kunt u gebruik maken van treinen, bussen en taxi’s, en in grote steden zoals Riga vindt u bovendien trams en trolleybussen. Indien u het land op eigen houtje wilt gaan verkennen kunt u ook bij aankomst op het vliegveld in Riga een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 tot 19:00. Kleinere winkels zijn tussen de middag vaak enkele uren gesloten.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 21:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

In Letland is het gebruikelijk om in restaurants ca. 5-10% fooi te geven, tenzij de service al in rekening is gebracht. Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Torna iela 4 - 1a, LV 1050, Riga. Tel.: +371 67326147.

Bezienswaardigheden

Indien u vliegtickets Letland boekt landt u waarschijnlijk in de hoofdstad Riga, een wervelende stad met pittoreske straatjes en steegjes, prachtige Art Nouveau en Jugendstil gebouwen, gezellige restaurants en een een bruisend nachtleven. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Riga behoren het “Stille Centrum”, de Petruskerk, de Dom van Riga, de Centrale Markt, het Bezettingsmuseum, het paleis van Jelgava en het Schwarzhäupterhaus. Indien u van plan bent om een rondreis door Letland te gaan maken moet u zeker naar de

vervallen kastelen van Sigulda en Turaida gaan, de stadjes Daugavpils en Liepāja bekijken en het nationale park Gauja bezoeken. Ook is het zeer aan te bevelen om uzelf heerlijk te laten verwennen in een luxe resort aan de Baltische Zee.  

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.