Kaart

Vliegtickets Moldavië - Skyscanner

Vliegen naar Moldaviëbrengt u naar een plekje waar nog maar weinig toeristen komen. Het intrigerende land kenmerkt zich door haar Stalinistisch historie en communistische bouwwerken. Absolute highlights zijn de groene hoofdstad Chisinau met haar prachtige parken, kathedralen en een waanzinnig nachtleven. En houdt u van wijn? Hier proeft u van  een van de beste wijnen van Oost-Europa. 

 

Visum

Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heeft u geen toerismevisum nodig. Wel dient u een paspoort te kunnen overleggen dat bij inreis nog minstens zes maanden geldig is, en voorzien is van tenminste één lege visumpagina.

 

Seizoen

De Siberische wind zorgt ervoor dat Moldavië gure winters heeft. Ondanks de heerlijke temperaturen in de zomer, valt dan wel de meeste neerslag, met name in juni en juli. Toch valt hier maar de helft aan neerslag dan in Nederland, dus dat is geen reden voor zorg. De beste periode om Moldavië te bezoeken zijn de maanden mei tot en met augustus, wanneer de temperaturen variëren tussen de 22 en 28 graden Celsius.

 

Vervoer

Het openbaar vervoer is vaak erg druk, maar wel goedkoop. Met name in de grote steden, zoals Chisinau kunt u kiezen uit veel goedkope opties zoals de trolleybus, de bus of de maxi-taxi.  Reist u liever ontspannen, neem dan een overheidstaxi. Die kosten om en nabij € 0,25 per kilometer. Het is raadzaam om vooraf een prijs af te stemmen en te onderhandelen. Het is ook mogelijk om een auto te huren in Moldavië. Houd er dan wel rekening mee dat de wegen soms in slechte staat verkeren.

 

Openingstijden

Banken: maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 17:30 uur.

Winkels: maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. Sommige winkels – zoals de grote warenhuizen – hanteren ruimere openingstijden.

 

Fooien

Bent u tevreden over de dienstverlening in hotels of horecagelegenheden, dan kunt u een fooi van 10% geven. Bij taxichauffeurs kunt u het wisselgeld laten liggen of het bedrag naar boven afronden.

 

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 112

 

Bezienswaardigheden Moldavië

Het intrigerende Moldavië is een van de armste en kleinste landen in Europa. Slechts 10.000 toeristen per jaar bezoeken deze bestemming. Het land staat enerzijds bekend om haar vruchtbare wijngaarden en mooie natuur en anderzijds om haar Burgeroorlog die het land heeft opgesplitst in twee republieken: Transdniestr en Gaugauz.

 

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de wijnregio en Chisinau. Laatstgenoemde lijkt op een provinciaal stadje, maar is in feite de hoofdstad van Moldavië. De groene stad ligt aan de oevers van de Byk-rivier en wordt gekenmerkt door kathedralen, statige gebouwen, grijze beelden van Stalin en talloze stadsparken. Het grootste en wellicht ook het mooiste park van Chisinau is het Botanische park, niet te verwarren met de naastgelegen Botanische tuin.  Bezoekt u Chisinau met uw gezin, wandel dan eens door het park Valea Trandafirilor. Hier bevinden zich drie meren, een reuzenrad en diverse restaurantjes. Aansluitend bezoekt u de kleinschalige dierentuin Chisinau Zoo.

 

Op Piata Centrala aanschouwt u het echte lokale leven. Deze openluchtmarkt staat vol met kleurrijke stalletjes met groenten, granen en zelfs varkenskoppen. Op de markten en in de winkeltjes kunt u typische souvenirs voor thuis inslaan, zoals traditionele kleding, tapijten, wijn en chocolade. 's Avonds geniet u van een lekkere maaltijd en ontdekt u het nachtleven in een van de 40 nachtclubs die de stad rijk is.

Een van de populairste kloostercomplexen van Moldaviëis Orheiul Vechi, ook wel bekend als Trebujeni. Het klooster ligt vlakbij Chisinau en is in de dertiende eeuw door monniken uitgehakt in een klif en biedt zicht op de Raut Rivier. Niet alleen het klooster is een bezoek waard. De omgeving leent zich goed voor een wandeling over prachtige heuvels en langs wijnranken.

De Moldavische wijnen zijn de beste van Oost-Europa en voor toeristen worden dan ook leuke wijntours georganiseerd. Een aanrader is een tocht door Cricova, dat boven de hoofdstad ligt. Hier wandelt u door een ondergronds dorp met een 120 kilometer lang labyrint van straten die zijn vernoemd naar wijnsoorten. Houd er wel rekening mee dat u moet reserveren om binnen te treden.

Tiraspolis de hoofdstad van Transdniestrië (Transdniestr). De stad staat bekend als het onbekende laatste communistische bolwerk. Het Lenin monument bij het 'Huis van de Sovjets' maakt dan ook indruk. Veel toeristen bezoeken hier het luxe stadion van FC Sherrif of de cognacfabriek waar u lekkere en goedkope cognac koopt. Een leuk souvenir voor thuis!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.