Kaart

Vliegtickets Macedonië - Skyscanner

Indien u liefhebber bent van een cultuur- of natuurvakantie mogen vliegtickets Macedonië niet op uw verlanglijstje ontbreken. Dit land, dat midden in de Balkan ligt en vroeger tot Joegoslavië behoorde, herbergt namelijk talloze historische gebouwen en archeologische vindplaatsen, die uw hart zeker zullen beroeren.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Macedonië te bezoeken.

Seizoen

In Macedonië zijn de zomers warm en droog, terwijl het er in de winter meestal koud en nat is. De lente, zomer en herfst zijn dus de beste seizoenen om Macedonië te bezoeken.

Vervoer

Macedonië heeft een uitgebreid busnetwerk, maar indien u een rondreis gaat maken en graag wat meer vrijheid heeft kunt u ook heel eenvoudig een auto huren. Daarnaast is de vier uur durende panoramische treinreis tussen Skopje en Bitola zeer aan te bevelen.

Openingstijden

Winkels: vaak geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 20:00 en op zaterdag van 8:00 tot 15:00. Op zondag zijn de meeste winkels in Macedonië gesloten.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van ca. 8:00 tot 19:00 en op zaterdag van 8:00 tot 12:00.

Fooien

In Macedonië is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs 10% fooi te geven. Hotelpersoneel hoeft u geen fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 192 (politie), 193 (brandweer), 194 (ambulance).

Nederlandse ambassade: Aminta III (Leninova) St. 69-71, 1000 Skopje. Tel.: +389 (0)2 3109 250.

Bezienswaardigheden

Wie gaat vliegen naar Macedonië landt in de hoofdstad Skopje, een prachtige stad vol historische bezienswaardigheden. Tot de topattracties van Skopje behoren onder andere de zestiende eeuwse St. Spas Kerk en de Stenen Brug, een Romeinse aquaduct met maar liefst 55 bogen. Rondom Skopje treft u een prachtige natuur met heuvels en bergen, helderblauwe meren en veel onaangetaste flora en fauna. Indien u een echte natuurliefhebber bent is het aan te raden om een of meer nationale parken te bezoeken, zoals het Nationale Park van Pelister, Galicica of Mavrovo. Daarnaast mag u een bezoekje aan een of

meerdere pittoreske stadjes niet overslaan, zoals de bij toeristen zeer geliefde stad Struga die aan het Ohrid meer ligt, of het dorpje Sopsko Rudara, waar u het vulkanische rotsgesteente van Cocev Kamen kunt bewonderen. Daarnaast telt Macedonië talloze kerken en kloosters, waaronder het veertiende eeuwse Zrze klooster nabij Makedonski Brod en het niet ver daar vandaan gelegen dertiende eeuwse Treskavec klooster. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.