Kaart

Vliegtickets Mongolië - Skyscanner

Wat te doen in Mongolië?
Mongolië is een land in Azië en ligt tussen China en Rusland, op de Mongoolse hoogvlakte. Het landschap van Mongolië wordt gekenmerkt door toendra’s, steppegebieden, bergen en woestijnen en is daarmee de ideale vakantiebestemming voor reizigers die van avontuur, natuur en cultuur houden. Denk je aan Mongolië reizen en zoek je vliegtickets Mongolië? Kijk dan nu meteen wanneer je goedkope vluchten Mongolië kunt boeken. Maak daarbij ook gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner, want dan zie je in één oogopslag wanneer tickets Mongolië het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Mongolië
Reizen met het openbaar vervoer in Mongolië is een hele uitdaging, want bussen rijden meestal alleen korte afstanden en als je met de trein wil reizen kun je slechts kiezen uit één route, namelijk de Trans Mongolië Express. Daarnaast zijn er in het hele land overal minibusjes en deeltaxi’s te vinden, maar die rijden meestal pas weg als ze vol zijn. De beste maar ook duurste optie is een auto huren in Mongolië, bij voorkeur met chauffeur en gids aangezien de meeste wegen in Mongolië gevaarlijk en in slechte conditie zijn.

Als je vanaf Chinggis Khaan International Airport, zoals het internationale vliegveld in Ulaanbaatar (de hoofdstad) officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Ulaanbaatar wil reizen dan kun je gebruik maken van de Airport Bus Service, een moderne shuttlebus die tussen de luchthaven en het centrum van de stad pendelt.

Heb je een visum nodig voor Mongolië?
Wie gaat vliegen naar Mongolië heeft een visum nodig, deze kun je aanvragen bij het consulaat van Mongolië in Breda. Daarnaast dient je paspoort bij aankomst in Mongolië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Beste reistijd Mongolië
De beste periode voor reizen naar Mongolië hangt af van wat je in het land wil gaan doen. Wil je een (wandel)trektocht maken en in een yurt slapen dan kun je het beste in juli of augustus op vakantie naar Mongolië gaan, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur meestal tussen de 16 C en 22 C ligt. Ga je een reis naar Mongolië maken om te skiën, een sledehondenrit te maken of te schaatsen dan kun je het beste tussen oktober en april het land bezoeken. ’s Winters kan het in Mongolië extreem koud zijn, waarbij het kwik op sommige plaatsen wel tot -40 C kan zakken.

Openingstijden
Winkels: doorgaans geopend maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 of 20:00.  

Restaurants en cafés: open van 9:00 of 12:00 tot 14:00 of 20:00 nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 15:00.

Fooien geven in Mongolië
Het is in Mongolië niet gebruikelijk om fooien te geven. Echter, gidsen, chauffeurs en personeel in toeristische restaurants rekenen tegenwoordig wel op wat kleingeld als je afrekent.

Informatie en noodnummers
Algemene alarmnummers: 102 (politie), 103 (ambulance), 101 (brandweer)
Nederlands consulaat: XacBank, ICC Tower 16 floor, SBD-1, S. Jamian Gung street, Ulaanbaatar. Tel.: +976 9911 3027

Bezienswaardigheden Mongolië
Mongolië wordt ook wel “het land van de blauwe hemel” genoemd, en dat is niet zonder reden: het land heeft deze naam namelijk te danken aan het feit dat de zon hier zoveel schijnt, en dat ondanks het extreme klimaat! Mongolië wordt steeds populairder als vakantiebestemming, omdat het land zo gevarieerd is en dus veel te bieden heeft. Maak bijvoorbeeld een trektocht (per huurauto of de Trans Mongolië Express) door de oneindige steppen of Gobi-woestijn, of bezoek indrukwekkende historische steden en geniet van de Mongoolse gastvrijheid.
Zodra je geland bent op het internationale vliegveld van Mongolië in de hoofdstad Ulaanbaatar kun je het beste eerst een paar dagen in een hotel in Ulaanbaatar verblijven en de stad gaan verkennen. Bezoek in ieder geval het Gandan klooster, waar talloze oogverblindende oude Chinese en Mongoolse schilderijen en standbeelden tentoongesteld worden. Ga vervolgens naar het Gandan Khiid, een Tibetaans Boeddhistisch klooster, en het Winterpaleis van Bogd Khan, waar je prachtige thanka's en een gertent gemaakt van sneeuwluipaardenhuid kunt bewonderen.
Daarna wordt het tijd om een rondreis door Mongolië te gaan maken. Tot de topbezienswaardigheden van Mongolië behoren de heilige Moederrots, het Erdene Zuu klooster in Kharkhorin en de Buyandelgeruulekh Khidd tempel in de stad Tsetserleg. Onderweg dien je uiteraard ruimschoots de tijd te nemen om van de prachtige natuur te genieten. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Uvs Nuur meer, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, maak een wandeling door het beschermde natuurgebied van Bogd Khaan Uul of Gun-Galuut of ga trekken door het Khustain Nuruu National Park (vaak ook Hustai National Park genoemd) en kom oog in oog te staan met echte wilde Przewalskipaarden. En vergeet uiteraard ook niet even het Gobi Gurvan Saikhan National Park te bezoeken, waar de meest indrukwekkende zandduinen, kliffen en valleien zijn te vinden.

Hotels Mongolië
Vergelijk nu meteen hotels in Mongolië

Auto huren in Mongolië
Vergelijk hier autoverhuur Mongolië

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.