Kaart

Vliegtickets Manilla

Manilla is behalve de hoofdstad ook het politieke, economische, culturele en educatieve centrum van de Filippijnen en heeft een lange en rijke geschiedenis. Deze bruisende stad ligt aan de oostelijke oever van Baai van Manilla en werd in 1571 gesticht door de Spaanse conquistador Miguel Lopez de Legazpi. Vervolgens is Manilla drie eeuwen in handen geweest van de Spanjaarden, wat nog goed is te zien aan de taal, cultuur en architectuur van de stad. Tegenwoordig is Manilla een echt winkelparadijs en barst van de markten, bazaars en grote winkelcentra. Daarnaast vindt u in de stad veel prachtige parken, historische gebouwen en interessante musea.

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort dat bij vertrek nog tenminste zes maanden geldig is dan kan u maximaal 30 dagen in Manilla verblijven zonder visum.

Seizoen

Manilla ligt in de tropen en kent een nat en droog seizoen. U kunt Manilla het beste in de droge periode bezoeken, die van eind december tot eind april loopt. Van mei tot en met november is het in Manilla zeer nat en vochtig. Daarnaast kunt u in de periode van juni tot september te maken krijgen met tyfoons en overstromingen.

Vervoer

In Manilla kunt u gebruik maken van treinen, bussen, jeepneys en taxi’s. Vooral tijdens de spits is het in het centrum van Manilla erg druk, u dient dan dus rekening te houden met files en ernstige vertragingen.

Openingstijden

Winkels: zondag t/m donderdag geopend van 10:00 tot 20:00 en op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 21:00.
Restaurants: geopend vanaf vroeg in de ochtend of middag tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs zijn open tot 2:00 of later.
Banken: open maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 15:00.

Fooien

In Manilla is het gebruikelijk om restaurantbedienden, taxichauffeurs en gidsen ca. 10% fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 117.
Nederlandse Ambassade: 26th Floor BDO Equitable Tower, 8751 Paseo de Roxas, Makati City, Metro Manila. Tel.: (+63) 2-786 6666.

Bezienswaardigheden

Wie een bezoekje aan Manilla brengt ontkomt natuurlijk niet aan de vele markten, bazaars en enorme winkelcentra. Behalve winkelen kunt u echter nog veel meer doen in Manilla. Ga bijvoorbeeld naar het enorme Rizal Park, waar u onder andere de Chinese en Japanse tuinen, het Nationaal Museum, het Planetarium en de orchidee- en vlindertuinen kunt bezoeken. Of breng een bezoek aan een van de vele opmerkelijke musea die de stad kent, zoals het het Intramuros Licht en Geluid Museum of Bahay Tsinoy. Indien u interesse heeft in de onderwaterwereld mag een bezoekje aan het Manila Ocean Park zeker niet in uw programma ontbreken.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Ninoy Aquino International

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Manilla: Ninoy Aquino International.
Delta, Gulf Air, Air Niugini, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, Air New Zealand en Bangkok Airways hebben directe vluchten naar Ninoy Aquino International.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Ninoy Aquino International is september.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.