Kaart

Vliegtickets New Orleans Louis Armstrong

Wat te doen in New Orleans
New Orleans is een stad in de Amerikaanse staat Louisiana en wordt beschouwd als de bakermat van de jazz en gospelmuziek. Alhoewel de stad in 2005 zwaar getroffen werd door de orkaan Katrina is de sfeer niet verloren gegaan. In tegendeel, als je ’s avonds door de straten van de French Quarter loopt zul je merken dat de jazz nog altijd springlevend is in deze karakteristieke Amerikaanse stad. Zit je te denken aan een stedenreis naar New Orleans of een vakantie naar de zuidelijke staten van Amerika? Kijk dan snel wanneer je goedkope vliegtickets New Orleans kunt boeken. Maak daarbij gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je in één oogopslag wanneer tickets New Orleans het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in New Orleans
Veel bezienswaardigheden in de French Quarter en Downtown zijn prima te voet  te bereiken, een huurauto is zelfs onhandig want het aantal parkeerplaatsen is beperkt en de parkeertarieven astronomisch. Voor langere afstanden kun je gebruik maken van streetcars (trams), die onder meer naar The Riverfront, Canal Street en St. Charles rijden. Ga je na je verblijf in New Orleans een autorondreis door de zuidelijke staten van Amerika maken dan kun je eenvoudig een auto huren in New Orleans.
Als je vanaf Louis Armstrong New Orleans International Airport, zoals het vliegveld van New Orleans officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in New Orleans wilt gaan kun je gebruik maken van twee lijnbussen, te weten de New Orleans Regional Transit Authority Airport Express Route 202 en de Jefferson Transit bus E-2. Iets duurder is de Airport Shuttle, die bij veel hotels in de French Quarter en Downtown stopt.

Heb je een visum nodig voor New Orleans?
Wie gaat vliegen naar New Orleans heeft geen visum nodig, een geldig paspoort is voldoende. Daarnaast dien je minimaal 72 uur voor vertrek online een ESTA-formulier in te vullen.

Beste reistijd
De beste periode voor een stedenreis naar New Orleans of vakantie naar Amerika is de lente, zomer of herfst, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur meestal tussen de 23 C en 30 C ligt. Het orkaanseizoen van New Orleans loopt officieel van juni tot november, maar gedurende de maanden augustus en september is de kans op een orkaan het grootst. Jaarlijks vindt ergens in de maand februari of maart het Mardi Gras festival plaats, de meeste hotels zijn dan volgeboekt.

Openingstijden
Winkels: geopend maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00. Kleine winkels hebben doorgaans ruimere openingstijden en sommige winkels zijn 24 uur per dag open.

Restaurants en cafés: meestal open vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn vaak open van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Enkele banken zijn ook op zaterdag open.

Fooien geven in New Orleans
Het is overal in New Orleans zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés, nachtclubs en taxi’s 15-20% fooi te geven. Alleen als de service ver beneden de maat is kun je minder of geen fooi geven. Lees voor meer informatie ook ons artikel met tips voor fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers

Algemeen alarmnummer: 911

Nederlandse ambassade: 4200 Linnean Ave. NW, Washington, D.C. Tel.: (+1) 202 244 53 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week).

Bezienswaardigheden New Orleans
New Orleans is de perfecte bestemming voor een stedenreis als je van live muziek en een bruisend uitgaansleven houdt. Elke avond verandert de overdag zo pittoreske French Quarter namelijk in een soort open lucht muziekfestijn, waarbij alle straten worden afgezet en voetgangers met hun drankje in de hand van café naar café kunnen lopen om live bands te zien spelen. De bekendste straat in deze wijk is Bourbon Street, waar je zeker even de beroemde  Fritzel's European Jazz Club moet bezoeken. Wil je echt helemaal uit je bol gaan dan dien je New Orleans tijdens het Mardi Gras festival te bezoeken, dat elk jaar ergens in de maand februari of maart plaatsvindt.
In met name de French Quarter van New Orleans zijn de Mediterrane invloeden duidelijk zichtbaar. De huizen beschikken allemaal over karakteristieke balkons, en ook op culinair gebied is veel te ontdekken. Probeer in ieder geval typische Cajun gerechten als gumbo en jambalaya, deze vormen meteen een goede bodem als je daarna het nachtleven induikt!
In de French Quarter zijn ook veel unieke winkeltjes te vinden, maar als je echt even goed wil shoppen kun je beter naar Downtown gaan, want hier bevinden zich alle bekende Amerikaanse winkelketens. In Downtown zijn ook de meeste musea te vinden, waaronder het National D-Day Museum, het Louisiana Children's Museum, het Ogden Museum of Southern Art en het Contemporary Arts Center. Ook bevindt zich hier de Superdome, een van de grootste stadions ter wereld.
New Orleans is een prima startpunt voor een rondreis per huurautodoor de zuidelijke staten van Amerika. De Texaanse stad Houston ligt op een kleine 5 uur rijden van New Orleans en Orlando in Florida is zo’n 9 uur rijden.

Meer tips voor New Orleans en omgeving
Reizen door Noord-Amerika: 10 te gekke plaatsen

Hotels New Orleans
Vergelijk hier gemakkelijk hotels New Orleans

Auto huren in New Orleans
Vergelijk hier autoverhuur New Orleans

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van New Orleans Louis Armstrong

Veelgestelde vragen

Er zijn 3 vliegvelden in New Orleans: New Orleans Louis Armstrong, New Orleans Lakefront en Belle Chasse.
Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, Copa, SAS en Condor hebben directe vluchten naar New Orleans Louis Armstrong.
De goedkoopste maand om te vliegen naar New Orleans Louis Armstrong is september.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.