Kaart

Vliegtickets Malawi - Skyscanner

Vliegen naar Malawibrengt u naar een bijzonder Afrikaans land waar u verrast wordt door de verrassende gastvrijheid van de bevolking. Malawi ligt als een parelketting om het grote Lake Malawi heen, wat een van de belangrijkste toeristische trekpleisters is. Duikers en natuurliefhebbers genieten van de rijke onderwaterwereld en de Big Five in prachtige nationale parken.

 

Visum

Voor een toeristisch verblijf in Malawi van maximaal 3 maanden heeft u geen visum nodig. Wel dient u een paspoort te kunnen overleggen met tenminste 1 lege visumpagina.

 

Seizoen

De beste periode om Malawi te bezoeken zijn de maanden mei tot en met augustus. Het spotten van wildlife zoals nijlpaarden kan het beste voor de start van het regenseizoen. Het regenseizoen duurt van november tot en met maart. Bescherm je huid goed tegen de zon. Extra voorzichtigheid is geboden in de maanden juli en augustus.

 

Vervoer

Malawi is vrij gemakkelijk te bereizen, vanwege de korte afstand tussen de belangrijkste plaatsen. Het openbaar vervoer en de kwaliteit van de wegen zijn over het algemeen prima.

Er zijn diverse soorten bussen, varierend van een luxe airconditioned non-stop busservice (Choachline) tot aan expresbussen tussen grote steden, standaardbussen en overvolle minibusjes. In Malawi kunt u bovendien veilig en fantastisch fietsen. Een tocht met de boot is een highlight voor veel reizigers. De Ilala Ferry vaart één keer per week over Lake Malawi in beide richtingen. De boot stopt onderweg op 13 locaties.

Openingstijden

Banken: over het algemeen van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 15:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 11:00 uur.

Postkantoren: van maandag tot en met vrijdag van 7:30 of 8:00 uur tot 16:30 of 17:00 uur.

 

Fooien

Bij hotels en horecagelegenheden is een fooi van 10 tot 15% gebruikelijk. Bij taxichauffeurs kunt u het bedrag naar boven afronden of het wisselgeld laten liggen.

 

Informatie en noodgevallen

Politie: 997

Ambulance: 998

Nederlands Honorair Consulaat:

Heavenly Close Area 10/452, Off Tsoka Road, Lilongwe, Malawi.

Telefoonnummer: +265 999960481, e-mail: dutchconsulatemw@gmail.com

 

Bezienswaardigheden Malawi

In het oosten van Malawi ligt Lake Malawi of Lake Nyassa: één van de grootste en mooiste meren ter wereld. Dit bekende zoetwatermeer ligt aan de grens met Mozambique en herbergt prachtige stranden en een rijke onderwaterwereld. Snorkelaars en duikers genieten hier van wel 1000 verschillende vissoorten. Blijft u liever boven water? Dan zijn de tocht per boot en de onbewoonde eilandjes in het midden al een lust voor het oog. 

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de nationale parken van Malawi, maar houd er rekening mee dat er - vergeleken met omliggende landen - weinig wilde diersoorten leven. In Liwonde National Parkkomen olifanten, nijlpaarden, luipaarden en zebra’s voor. Het grootste en oudste park van Malawi is Nyika National Park. Dit park leent zich bij uitstek om te wandelen of te mountainbiken te midden van een heerlijk rustige omgeving. Het kleinste en minst toegankelijke wildpark van het land is Mwabvi Wildlife Reserve. Met een 4WD of tijdens een wildwandeling proeft u hier de echte sfeer van het oude Afrika.

 

De Zomba hooglanden zijn een fantastische plek om te hiken. Op de top van het spectaculaire Zomba Plateau ziet u watervallen en prachtige meertjes. Het uizicht over het uitgestrekte gebied is bovendien adembenemend. De allerhoogste berg in Centraal Afrika is Chambe Peak, gelegen in het zuidelijke Mulanje massief. Naast een fantastische klim naar de top kunt u ook meerdaagse hikes maken langs prachtige theeplantages.

 

De rotsschilderingen van Chongoni zijn te vinden in Centraal Malawi. Gelegen in een beschermd natuurreservaat, kunt u deze 1800 jaar oude afbeeldingen voornamelijk in grotten bewonderen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.