Kaart

Vliegtickets Maleisië

Bent u een Azië-liefhebber? Denk dan eens aan vliegtickets Maleisië, want dit land heeft een indrukwekkende cultuur, een prachtige natuur, een heerlijke keuken en natuurlijk niet te vergeten de mooiste hagelwitte zandstranden en kristalhelder zeewater.

Visum

Indien u over een Nederlands paspoort beschikt dat bij aankomst in Maleisië nog minimaal 6 maanden geldig is heeft u bij een verblijf van maximaal 3 maanden geen visum nodig om Maleisië te bezoeken.

Seizoen

Maleisië heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 C tot 30 C. U kunt het beste tijdens één van de droge seizoenen naar Maleisië reizen, welke lopen van december tot en met februari en van juni tot en met augustus.

Vervoer

Indien u van plan bent om een rondreis door Maleisië te gaan maken kunt u prima een auto huren, want het wegennetwerk in Maleisië is uitstekend en de wegen zijn zeer goed onderhouden. Als uw budget wat kleiner is kunt u ook met het openbaar vervoer reizen, want veel bussen rijden naar de meest afgelegen plekken van het land. Voor korte afstanden en in steden kunt u gebruik maken van metro’s, taxi’s, fietstaxi’s, brommertaxi’s en minibusjes.

Openingstijden

Winkels: winkelcentra, grote winkels en warenhuizen zijn meestal open van 10:00 tot 22:00. In kleine dorpen en steden gelden afwijkende openingstijden.

Restaurants en cafés: geopend van vroeg in de ochtend tot laat in de avond

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:30.

Fooien

Het is in Maleisië niet gebruikelijk om een fooi te geven, maar restaurantpersoneel maakt u uiteraard heel blij met een kleine fooi. Als u gebruik maakt van een fietstaxi, brommertaxi, minibusje of taxi kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: Politie/ambulance: 999. (vanaf vaste lijn) en 112. (vanaf mobiele telefoon); Brandweer: 994. (vanaf vaste lijn) en 112. (vanaf mobiele telefoon); Toeristenpolitie: 03 2149 6590.

Nederlandse ambassade: 7th Floor, South Block, The AmpWalk, 218, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur. Tel.: (+60) 3 2168 6200.

Bezienswaardigheden

Maleisië is bij uitstek geschikt voor reizigers die comfort, strand en jungle met elkaar willen combineren, want het land is zeer modern en goed georganiseerd,

waardoor u soms even vergeet dat u in een Aziatisch land bent. De meeste toeristen die Maleisië bezoeken beginnen in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, waar zij een of meer dagen blijven om te acclimatiseren en de stad te verkennen. Uiteraard moet u als u in Kuala Lumpur bent even de beroemde Petronas Twin Towers bewonderen, en als u op koopjesjacht wilt gaan kunt u het beste de metro nemen naar Petaling Street. De beste jungletochten in Maleisië zijn te vinden op Borneo, waar u oerang oetangs en traditionele Iban Longhouses kunt bekijken en de berg Kinabalu kunt beklimmen. Andere populaire activiteiten in Maleisië zijn een cruise over de rivier de Kinabatangan en een ontspannen strandvakantie op het populaire eiland Langkawi. 

Foto's van malaysia_Auswandern

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.