Kaart

Vliegtickets Osaka

Osaka behoort tot de grootste steden van Japan en dankzij de internationale luchthaven is deze moderne stad voor veel toeristen de toegangspoort tot Japan. Osaka wordt door velen gezien als het culinaire centrum van het land, maar daarnaast kunt u er ook uitgebreid winkelen, moderne wolkenkrabbers bewonderen, prachtige Boeddhistische tempels bekijken, interessante musea bezoeken en door prachtige parken wandelen. Kortom, met vliegtickets Osaka maakt u op een ideale manier kennis met de veelzijdigheid van de stad én het land.

Visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen als u op vakantie gaat naar Japan. U dient echter wel in het bezit te zijn van een retourticket of vliegticket naar uw eerstvolgende bestemming.

Seizoen

In Osaka zijn de winters zeer koud en de zomers zeer warm en vochtig, daarom zijn de lente en herfst de beste tijd om deze stad te bezoeken.

Vervoer

Osaka beschikt over een ongekend efficiënt, punctueel en schoon openbaar vervoernetwerk, al kan het soms moeilijk zijn om de bordjes te lezen. Taxi’s zijn ietwat duur en komen tijdens de spits vaak in de file te staan.

Openingstijden

Winkels: meestal open van 10:00 tot 22:00. Kleine winkels zijn vaak wat eerder geopend en gaan later dicht.
Restaurants en cafés: vaak geopend van ca. 8:00 tot ca. 1:00, afhankelijk van het type horeca.
Banken: geopend maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 15:00.

Fooien

Het is in Osaka niet gebruikelijk om fooien te geven, dit wordt vaak zelfs opgevat als een belediging.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummer: 119.
Nederlandse Ambassade: Consulaat-Generaal der Nederlanden te Osaka/Kobe, Twin 21 MID Tower 33rd Floor, Shiromi 2-1-61, Chuo-ku, Osaka 540-6133. Tel.: 81-6-6944-7272.

Bezienswaardigheden

Indien u Osaka bezoekt dient u zeker een bezoek te brengen aan de Sumiyoshi Taisha tempel, die stamt uit het jaar 211 en een bijzondere architectuur heeft. Daarnaast is het kasteel van Osaka een belangrijk icoon van de stad, ondanks dat het hier een reproductie van het originele 16e eeuwse kasteel betreft. Als u meer te weten wil komen over de geschiedenis van Osaka is het Historisch Museum een echte aanrader, en als u een echte fan bent van Japans eten moet u zeker een kijkje nemen in het Momofuku Ando Instant Ramen Museum. Het Ryokuchi park is niet alleen een heerlijke bestemming als u even de rust wil opzoeken, in het park is ook een openluchtmuseum gevestigd waarin replica’s van boerderijen uit de Edo periode worden getoond. Heeft u na al die bezienswaardigheden nog tijd over om te winkelen, ga dan naar Shinsaibashi, waar u behalve de laatste mode en de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica ook goedkope souvenirs kunt vinden.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Osaka

Veelgestelde vragen

Er zijn 2 vliegvelden in Osaka: Osaka Kansai Internationaal en Osaka Itami.
Delta, Capital Airlines, KLM, Singapore Airlines, Sichuan Airlines, Okay Airways, Air New Zealand en Shenzhen Airlines hebben directe vluchten naar Osaka.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Osaka is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.