Kaart

Vliegtickets Panama City Paitilla

Panama City ligt in Midden-Amerika en is vooral bekend vanwege het Panamakanaal, dat langs Panama City stroomt en de Atlantische Oceaan en Grote Oceaan met elkaar verbindt. Panama City is een moderne stad volop interessante bezienswaardigheden, maar ook het gebied rondom de stad is een bezoekje waard, niet in de laatste plaats omdat hier prachtige natuurgebieden te vinden zijn. Op zoek naar een tropische verrassing? Boek dan snel vliegtickets Panama City, en geniet me volle teugen van deze bijzondere vakantiebestemming.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort mogen maximaal 3 maanden zonder visum in Panama City verblijven. Bij aankomst in Panama City dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Panama City heeft een tropisch klimaat, het is er daarom elke dag gemiddeld 30C. U kunt Panama City het beste tussen januari en maart bezoeken, want dan is het er meestal droog en zonnig. Het regenseizoen loopt van april tot december.

Vervoer

Panama City heeft een uitgebreid busnetwerk, dus met de meeste bussen kunt u snel op uw bestemming komen. Bent u van plan om langere afstanden te overbruggen dan kunt u beter een taxi nemen of een auto huren.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag van 8:00 of 9:00 tot ca. 17:00. Grote winkelcentra en supermarkten zijn vaak langer open en sommige winkels zijn ook op zondag open tot 14:00.

Restaurants en cafés: open van ca. 7:00 of 13:00 tot ca. 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:00

Fooien

In Panama City is het gebruikelijk om in restaurants 10% fooi te geven. Daarnaast verwachten kruiers en liftjongens in luxe hotels een kleine fooi voor hun diensten. In taxi’s kunt u het totaalbedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 104 (politie), 103 (brandweer), 911 (ambulance), 511 9260 (toeristenpolitie).

Nederlandse ambassade: P.H. Oceanía Business Plaza, Torre 1000, Piso 23, local 23-A, Calle Hanono Missrie, Punta Pacifica. Panama City. Tel.: +507 2806650.

Bezienswaardigheden

Het centrum van Panama City is erg veelzijdig, met zowel indrukwekkende wolkenkrabbers in het zakendistrict Punta Paitilla als sierlijke koloniale huizen in de wijk Casco Viego. Een bezienswaardigheid die u zeker niet mag missen is de oogverblindende kathedraal Iglesia de San José, maar de reden waarom u Panama City natuurlijk in de eerste plaats bezoekt is het beroemde Panamakanaal. Dit kanaal, dat vlak langs de stad loopt en een lengte heeft van meer dan 80 kilometer, wordt dag in dag uit gebruikt door enorme oceaanstomers en cruiseschepen, die van de Atlantische Oceaan naar de Grote Oceaan varen en vice versa. Wilt u deze imposante schepen van dichtbij gadeslaan dan kunt u het beste naar de sluizen van Miraflores gaan, want vanaf dit punt heeft u het beste uitzicht. Als u wat souvenirs wilt inslaan tijdens uw verblijf in Panama City, ga dan naar de wijk Casco Viego, waar u overigens ook heerlijk kunt eten of een verfrissend drankje kunt drinken. Ook de omgeving van Panama City is zeer interessant, dus als u daar tijd voor heeft moet u zeker een bezoek brengen aan het Parque Nacional Darien, het Parque Nacional Portobelo gaan of het beruchte Fort San Lorenzo. Daarnaast is het zeer aan te bevelen om een excursie naar de San Blas eilanden te maken, dat onder andere beroemd is vanwege de warme cacaodrank die daar veel gedronken wordt door de traditionele stammen.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Panama City Paitilla

Veelgestelde vragen

Er zijn 3 vliegvelden in Panama-stad: Panama City Tocumen Internationaal, Balboa en Panama City Paitilla.
Air Panama is momenteel de enige luchtvaartmaatschappij met directe vluchten naar Panama City Paitilla.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Panama City Paitilla is april.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.