Kaart

Vliegtickets Peru

Peru is een prachtig en veelzijdig land in Latijns-Amerika met zowel regenwouden als woestijnen en hoge bergen. De grootste toeristische trekpleister van Peru is uiteraard Machu Picchu, maar daarnaast zijn er nog veel meer redenen om Peru te bezoeken. Kies voor vliegtickets Peru, en er staat u een vakantie te wachten vol natuur, cultuur en geschiedenis.

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort die van plan zijn om maximaal 3 maanden in Peru te verblijven hoeven geen visum aan te vragen om het land te bezoeken.

Seizoen

Het klimaat van Peru is zeer divers en is afhankelijk van waar u zich in het land bevindt. In de hoofdstad Lima is het altijd aangenaam warm, maar er hangt wel vaak een dikke mist. In de bergen is het vaak koud, ook tijdens de warmste maanden die in januari, februari en maart vallen.

Vervoer

In Peru kunt u zich het beste per bus verplaatsen, want het treinnetwerk is zeer beperkt. Rondom en in steden kunt u daarnaast gebruik maken van de zeer goedkope minibusjes, die ook wel “combis” of “micros” worden genoemd. Indien u het land op eigen houtje wil gaan verkennen kunt u ook een auto of motor huren.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 tot 17:00. Grote winkelcentra en supermarkten in steden zijn vaak langer open en sommige winkels zijn ook op zondag open.

Restaurants en cafés: open van ca. 7:00 tot ca. 24:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 en zaterdag van 9:00 tot 12:00. Veel banken sluiten voor een siësta van 13:00 tot 15:00.

Fooien

In Peru wordt in restaurants meestal standaard 10% service aan de rekening toegevoegd. Mocht u zeer tevreden zijn over de service dan is het gebruikelijk om daar bovenop nog eens 10% fooi te geven. Aan taxichauffeurs hoeft u geen fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 105 (politie en ambulance), toeristenpolitie (4601060. of 4600844), 116 (brandweer en ambulance).

Nederlandse ambassade: Torre Parque Mar, Av. José Larco 1301, piso 13, Miraflores – Lima. Tel.: + 5112139800.

Bezienswaardigheden

Wie gaat vliegen naar Peru zal waarschijnlijk landen in Lima, de hoofdstad van het land. Het is raadzaam om eerst een paar dagen in Lima te blijven, om bij te komen van de vliegreis en de stad te verkennen. In Lima bevinden zich talloze bezienswaardigheden, zoals de Plaza de Armas en het Nationale Museum. Daarnaast kunt u nabij het Kennedypark heerlijk winkelen, want hier bevindt zich de drukke winkelstraat Larco en een bruisende markt. Daarna wordt het tijd om de bus te nemen en het land te gaan verkennen. Veel toeristen gaan naar Cusco, een prachtig stadje midden in de Andes dat vroeger de hoofdstad van de Inca’s was en vol indrukwekkende koloniale gebouwen en zestiende-eeuwse kerken staat. Niet ver van Cusco ligt de Heilige Vallei van de Inca’s, waar u behalve lieflijke dorpjes bezoeken ook kunt wandelen, mountainbiken, raften, paardrijden en paragliden. Indien u een goede conditie heeft kunt u vervolgens via de Inca Trail naar Machu Picchu wandelen, of een bus of taxi nemen naar dit adembenemende wereldwonder. 

Foto's van Flickr/lanz

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.