Kaart

Vliegtickets Perth

Van plan om op vakantie te gaan naar West-Australië? Dan zoekt u waarschijnlijk naar vliegtickets Perth, een prachtige typisch Australische stad waar de zon vrijwel altijd schijnt. Bewonder de talloze indrukwekkende koloniale gebouwen die de stad telt, maak een wandeling door prachtige parken en botanische tuinen en ga heerlijk uit eten op St. Georges Terrace. Met zoveel verscheidenheid raakt u in Perth niet snel uitgekeken!

Visum

Houders van een geldig Nederlands paspoort dienen online een e-visum voor Australië aan te vragen, dat geheel kosteloos is.

Seizoen

In Perth zijn de zomers warm tot zeer warm, waarbij het kwik soms boven de 40C komt. De winters zijn mild, maar er valt in deze periode ook veel regen. Het beste kunt u Perth daarom in de lente (september tot november) of herfst (maart tot mei) bezoeken.

Vervoer

Alle bezienswaardigheden in Perth zijn prima te voet of met de bus, gratis CAT bus of taxi te bereiken. Indien u een rondreis wilt maken door West-Australië kunt u het beste een auto of camper huren of een goedkope bus nemen. Voor grotere afstanden zijn binnenlandse vluchten de beste optie, die u eveneens kunt boeken via Skyscanner.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 of 20:00. Sommige grotere winkels ook op zondag open van 10:00 tot 16:00.

Restaurants en cafés: vaak open van 8:00 tot ca. 1:00, afhankelijk van het type horeca

Banken: open van maandag tot en met donderdag van 9:30 tot 16:00 en op vrijdag tot 17:00.

Fooien

In Perth is het geven van fooien niet verplicht, maar in restaurants wordt een fooi van van ca. 10% zeer gewaardeerd. Indien u een taxi neemt of aan drankje in een café drinkt kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 119.

Nederlands consulaat: Office B, 1139 Hay Street, West Perth WA 6005. Tel.: +61894861579.

Bezienswaardigheden

De Australische stad Perth ligt in het westen van het land, aan de prachtige Swan River. Dankzij het zonnige en warme klimaat heeft Perth de afgelopen eeuwen veel immigranten getrokken, en ook toeristen bezoeken deze multiculturele stad graag. In Perth zijn talloze bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder veel overblijfselen uit de koloniale tijd; denk bijvoorbeeld aan de Swan Bells, die afkomstig zijn uit de St. Martin in the Fields in Londen en voorzien zijn van een observatiedek vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad, de Victoriaanse Town Hall en de Perth Mint. Ook wat betreft musea doet Perth niet onder voor andere grote steden. Een echte aanrader is het maritiem museum, en ook de Fremantle Prison is zeker een bezoekje waard. Indien u van winkelen en uitgaan houdt mag u St. Georges Terrace zeker niet overslaan, een drukke straat midden in de stad waar veel restaurants en winkels te vinden zijn. Als u in Perth de natuur wilt opzoeken hoeft u niet ver te reizen, want midden in de stad bevinden zich de Perth Zoo en het vierhonderd hectare tellende Kings Park, en niet ver van het centrum ligt Heirisson Island, waar u kangoeroes in levende lijve kunt aanschouwen.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Perth

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Perth: Perth.
Delta, Air Niugini, Oman Air, Skippers Aviation, KLM, Singapore Airlines, Batik Air en Air New Zealand hebben directe vluchten naar Perth.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Perth is juni.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.