Kaart

Vliegtickets Frans-Polynesië - Skyscanner

Frans-Polynesië is een tropische vakantiebestemming in de Stille Zuidzee en bestaat uit verschillende vulkanische eilanden en atollen, die bezaaid zijn met witte zandstranden en omringd worden door azuurblauwe lagunes. Kortom, met vliegtickets Frans-Polynesië staat u een droomvakantie te wachten!

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen om Frans-Polynesië te bezoeken. Wel dient uw paspoort na vertrek uit Frans-Polynesië nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.

Seizoen

Het droge seizoen is de beste periode om naar Frans-Polynesië op vakantie te gaan, deze valt tussen mei en oktober. De gemiddelde dagtemperatuur op Frans-Polynesië is 27C en de gemiddelde watertemperatuur in de omringende lagunes is zo’n 26C.

Vervoer

Frans-Polynesië bestaat uit 118 eilanden en atollen, die u het beste per veerboot, cruiseschip, jacht of vliegtuig kunt verkennen. Op de eilanden zelf kunt u gebruik maken van minibusjes en taxi’s.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met vrijdag van 7:30 tot 17:30 en op zaterdag van 7:30 tot 12:00. De meeste winkels zijn tussen de middag ook een uurtje gesloten.

Restaurants: open vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 23:00. Cafés en nachtclubs zijn tot 1:00 of nog later geopend.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00.

Fooien

In Frans-Polynesië is het niet gebruikelijk om fooien te geven, deze worden vaak zelfs geweigerd.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer:  17 (politie), 18 (brandweer), 15 (ambulance).

Nederlands consulaat: BP 62154, 98702 Faaa, Tahiti, Frans-Polynesië. Tel.: +689 792938.

Bezienswaardigheden

Zon, strand en zee, dat is kortweg wat u te wachten staat als u gaat vliegen naar Frans-Polynesië. Toch hoeft u op al die tropische bounty-eilanden en atollen niet alleen maar onder de parasol te liggen, want er is ook heel veel te doen. Ten eerste is Frans-Polynesië een perfecte duikbestemmingen, want rondom alle eilanden zijn veel prachtige tropische vissen en koraalriffen te vinden. Daarnaast zijn er een paar hele pittoreske stadjes op de eilanden te vinden, waaronder in Papeete, de hoofdstad van Frans-Polynesië op het eiland Tahiti. Vanaf dit eiland kunt u een veerboot nemen naar de eilanden Moorea en Bora Bora, die tot de mooiste eilanden van het land behoren. Op Moorea kunt u de beroemde watervallen van Afareaitu bewonderen en de berg Afareaitu beklimmen, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over het eiland en de omringende baaien. In Frans-Polynesië zijn veel luxe hotels te vinden waar u tot in de puntjes verwend wordt en uitstekend kunt eten. Frans-Polynesië is daarom ook bij uitstek geschikt als bestemming voor een romantische huwelijksreis.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.