Kaart

Vliegtickets Phoenix vergelijken op Skyscanner

Phoenix is de hoofdstad van Arizona, een staat die zich in het zuidwesten van de Verenigde Staten bevindt. Veel toeristen gebruiken Phoenix als het vertrekpunt om diverse populaire toeristische trekpleisters in de omgeving te bezoeken, maar ook in Phoenix is van alles te beleven. Ga daarom snel op zoek naar vliegtickets Phoenix en laat uw droomreis naar Amerika binnenkort beginnen!

 

Visum

Indien u houder bent van een geldig Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om Phoenix te bezoeken. Wel moet u zich aanmelden op de ESTA-website.

 

Seizoen

Phoenix heeft een woestijnklimaat, wat betekent dat het er ’s zomers zinderend heet kan zijn en dat er weinig neerslag valt. In de lente, herfst en winter zijn de temperaturen in Phoenix wat milder, dus als u niet van hitte houdt kunt u het beste niet in de zomer naar Phoenix vliegen.

 

Vervoer

Phoenix heeft een redelijk goed openbaar vervoernetwerk, waarbij u gebruik kunt maken van taxi’s, bussen en de light rail. Echter, als u na uw bezoek aan Phoenix een rondreis gaat maken kunt u het beste een auto huren.

 

Openingstijden

Winkels: meestal maandag tot en met donderdag geopend van 10:00 tot 22:00, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00.

Restaurants en cafés: vaak geopend vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn meestal open van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

 

Fooien

Overal in de Verenigde Staten , dus ook in Phoenix, is het zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés en nachtclubs en aan taxichauffeurs 15 tot 20% fooi te geven. Alleen bij een zeer teleurstellende service kunt u de fooi achterwege laten.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlands consulaat: 8149 N. 87th Place, Phoenix, AZ. Tel.: (+1) 480-563 0092.

 

Bezienswaardigheden

Voor de meeste toeristen die de westkust van de Verenigde Staten bezoeken is Phoenix een vertrekpunt of tussenstop voor als zij topattracties als de Grand Canyon gaan bezoeken. Toch is dat jammer, want in Phoenix zijn ook een aantal heel interessante bezienswaardigheden te vinden. Alhoewel Phoenix geen hele oude stad is staan er enkele prachtige historische gebouwen op Heritage Square, en kunt u niet ver daar vandaan de mooie St. Mary basiliek bewonderen. Ook kunt u in de stad naar enkele musea gaan, waaronder het Arizona Science Museum, dat een eigen planetarium heeft, en het Heard Museum, waar u alles te weten komt over de indianenstammen die vroeger in deze omgeving leefden. Daarnaast heeft Phoenix enkele prachtige parken, waaronder het grote South Mountain Park, dat een adembenemend uitzicht biedt over de stad.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Phoenix

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.