Kaart

Vliegtickets Praag

Vliegtickets Praag

Ben je op zoek naar een leuke stedentrip? Dan is de Tsjechische hoofdstad Praag misschien wel wat voor jou. Praag behoort na wereldsteden als Londen en Parijs tot de populairste bestemmingen voor een stedenreis binnen Europa, en dat is niet zonder reden. De stad heeft namelijk een prachtige eeuwenoude binnenstad, die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staat, en wordt vanwege alle pracht en praal ook wel de Gouden Stad genoemd. Boek vandaag nog vliegtickets Praag en geniet van een city trip waar je nog lang over zult napraten!

 

Visum

Indien je beschikt over de Nederlandse nationaliteit hoef je geen visum aan te vragen om Praag te bezoeken, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

 

Seizoen

Praag kent milde zomers met een gemiddelde dagtemperatuur van 21 tot 23 C, en koude winters met sneeuw waarbij het kwik overdag meestal iets onder het vriespunt ligt.  Met name in het late voorjaar en vroege najaar wordt de stad overspoeld door toeristen, je kunt daarom het beste in de zomervakantie een city trip naar Praag maken.

 

Vervoer

Indien je geen huurauto heeft gereserveerd op het vliegveld van Praag kun je met een taxi of het openbaar vervoer naar het centrum van de stad gaan. Op de luchthaven van Praag, officieel Václav Havel Airport Prague geheten, stoppen diverse bussen in de richting van Praag, waaronder buslijn 100 (bij halte Zličín overstappen op metrolijn B), buslijn 119 (bij halte Nádraží Veleslavín overstappen op metrolijn A) en buslijn (bij halte Petřiny overstappen op metrolijn A). Daarnaast kun je de expresbus AE – AiportExpress nemen naar het centraal station van Praag. Eenmaal ingecheckt in je hotel in Praag kun je voor grotere afstanden het beste de metro nemen.

 

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 19:00. Veel winkels in het centrum van de stad zijn ook op zondag enkele uren open.

Restaurants en cafés: doorgaans geopend van 7:00 of 11:00 tot 13:00 en van 19:00 tot 23:00 of nog langer, afhankelijk van het type horeca

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00

 

Fooien

In Praag wordt in restaurants de service meestal in rekening gebracht, je hoeft daar bovenop dus geen fooi meer te geven. Als je een taxi neemt wordt verwacht da je 5 tot 10% fooi geeft.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112

Nederlandse ambassade:  Gotthardska 6/27, 160 00 Praag 6 – Bubenec. Tel.: +420 233 015200 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

 

Bezienswaardigheden

Wie een stedenreis naar Praag gaat maken zal zich geen minuut vervelen, want de Gouden Stad, zoals deze bestemming ook wel wordt genoemd, barst van de prachtige historische bezienswaardigheden. Tot de topbezienswaardigheden van Praag behoren in ieder geval de Karelsbrug, de Praagse Burcht, de Sint-Vituskathedraal, de Petřintoren en het Nationaal Theater. Daarnaast moet je ook zeker het oude stadsplein even bezoeken en wat musea induiken, waaronder het Nationaal Museum, het Communisme Museum en het Museum Kampa (abstracte kunst). Houd je van sterke staaltjes architectuur, wandel dan ook even langs het Dansende Huis, dat zich in de Nieuwe Stad bevindt. Wil je weten wat je verder nog allemaal kunt gaan zien en doen in Praag? Lees dan onze blogs 10 uitstapjes om je stedentrip Praag mee uit te breiden en Stedentrip Praag? Mis deze 8 bezienswaardigheden niet!

Goedkoopste vluchten naar Praag van...

 Praag Reisgids

Het is de hoofdstad van de Tsjechische Republiek en een UNESCO werelderfgoed. Praag is een verbazingwekkende stad, gelegen aan de oevers van de Moldau rivier. Het wordt vaak beschreven als een openluchtmuseum vanwege haar prachtige architectuur, die verschillende eeuwen omspant en opvallend gespaard werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.Dankzij de verscheidenheid ... Praag stadsgids

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

Foto's van Flickr/I love butter

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.