Kaart

Vliegtickets Shanghai

Wat te doen in Shanghai?
Shanghai is een stadsprovincie of nationale centrale stad in China en ligt aan de Yangtze rivierdelta. Met een bevolkingsaantal van ruim 24 miljoen inwoners is Shanghai de grootste stad van China en zelfs de wereld. In zo’n immens grote stad zijn uiteraard talloze interessante bezienswaardigheden te bewonderen, zoals ultramoderne wolkenkrabbers, historische koloniale gebouwen, indrukwekkende boeddhistische tempels, prachtige Chinese tuinen en diverse musea. Daarnaast kun je in Shanghai eindeloos winkelen en natuurlijk heel lekker eten. Zin in een stedentrip of vakantie van formaat? Boek dan vandaag nog vliegtickets Shanghai! Als je wilt weten wanneer je goedkope tickets Shanghai kunt boeken, gebruik dan Skyscanners handige zoekfuncties zodat je in één oogopslag kunt zien wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Hier vind je meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

Hoe lang is het vliegen naar Shanghai?
Vlieg je rechtstreeks naar Shanghai dan duurt een vlucht vanaf Amsterdam 10 uur en 35 minuten
Tijdsverschil met Shanghai
In onze zomertijd is het in Shanghai 6 uur later, in de wintertijd is het daar 7 uur later.

(Openbaar) Vervoer in Shanghai
De straten in Shanghai zijn over het algemeen zeer schoon en er is in tegenstelling tot in andere Chinese steden weinig luchtvervuiling. Het openbaar vervoer in de stad is zeer goed en efficiënt, waarbij je kunt kiezen uit bussen, trolleybussen, metro’s en treinen. Ben je van plan om veel van het openbaar vervoer gebruik te maken dan kun je het beste een Shanghai Public Transportation Card (“Jiaotong Yikatong”) kopen, die behalve in metro’s en bussen ook geldig is in onder andere lokale treinen, veerboten en taxi’s.
Als je vanaf het Shanghai Pudong International Airport met het openbaar vervoer naar je hotel in Shanghai gaat reizen kun je het beste de Maglev hogesnelheidstrein nemen die op Longyang Road Metro Station stopt waar je over kunt stappen op metrolijn 2 of 7. Ook kun je vanaf dit vliegveld met metrolijn 2 naar de stad reizen, maar deze doet er een stuk langer over. Daarnaast rijdt de Airport Bus naar diverse bestemmingen in Shanghai. Land je op Shanghai Hongqiao International Airport, dan kun je met de trein of metrolijn 2 of 10 naar het centrum van de stad reizen.

Heb je een visum nodig voor Shanghai?
Reizigers die een stedenreis naar Shanghai gaan maken of op vakantie naar China gaan dienen een visum aan te vragen bij het consulaat van China in Den Haag. Het beste kun je voordat je vliegtickets Shanghai boekt op de website van het consulaat van China checken wat de exacte voorwaarden en aanvraagprocedure is. Reis je vanaf Amsterdam via Shanghai naar een derde bestemming en blijf je niet langer dan 144 uur (6 dagen) in Shanghai dan kun je na aankomst op het vliegveld van Shanghai een transitvisum krijgen, je hoeft dan dus vooraf geen visum aan te vragen in Nederland.

Beste reistijd
De beste reistijd voor vliegen naar Shanghai is in de lente of herfst, wanneer de temperaturen niet te hoog zijn en er minder regen valt. Van juni tot en met september is het zeer warm en vochtig in de stad, waarbij het kwik vaak boven de 30C komt. In de winter valt er weinig regen en is de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 10C.

Openingstijden
Winkels: meestal geopend van 10:00 tot 22:00

Restaurants en cafés: doorgaans open van 11:00 tot 13:30 en van 16:30 tot 20:30. Sommige restaurants zijn de hele dag of zelfs 24 uur per dag open.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooi geven in Shanghai
In Shanghai is het niet gebruikelijk fooien te geven, behalve als je gaat eten in een Westers restaurant of als je een excursie gaat maken. Lees ook deze informatie over fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer:  110 (politie), 119 (brandweer), 120 (ambulance), 65255486 (hulp voor toeristen)

Nederlands consulaat: 10/F Tower B, Dawning Center, 500 Hongbaoshi Road, Changning district, Shanghai 201103. Tel.: +86 21 2208 7288 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

Bezienswaardigheden Shanghai
Shanghai is een stad met twee gezichten. Aan de ene kant vind je er de ommuurde Oude Stad, waar veel historische bezienswaardigheden zoals oude Boeddhistische tempels en bouwwerken in traditionele Ming- en de Qing-architectuur zijn te bewonderen. Aan de andere kant kun je je in Shanghai laten verblinden door de meest futuristische wolkenkrabbers, waaronder de beroemde Oriental Pearl Tower, het Shanghai World Financial Centre en de Jin Mao Tower. Een opmerkelijke verschijning tussen al deze wolkenkrabbers is de 19e eeuwse gotische St. Ignatiuskathedraal, die niet lijkt te zijn gezwicht voor de vooruitgang die deze stad de laatste decennia zo heeft gekenmerkt.
Wil je ook nog wat koloniale historie van Shanghai proeven, ga dan naar De Bund (Zhongshan Lu), een statige boulevard aan de rivier Huangpu, waar indrukwekkende koloniale villa’s te vinden zijn, zoals het douanekantoor, de Shanghaibank en het kantoor van de North China Daily News.
Een stedenreis naar Shanghai is natuurlijk niet compleet zonder even goed te winkelen. Ga daarvoor naar het bekende Nanjing Road, een winkelstraat van maar liefst zes kilometer lang  waar alles te vinden is op het gebied van mode, gadgets en elektronica.

Meer tips voor Shanghai

Hotels Shanghai
Vergelijk hier eenvoudig hotels Shanghai

Auto huren in Shanghai
Vergelijk hier autoverhuur Shanghai

Goedkoopste vluchten naar Shanghai Pudong van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.