Kaart

Vliegtickets Qatar - Skyscanner

Een van de minder bekende landen in het Midden-Oosten is Qatar. De kleine en rijke oliestaat grenst aan Saudie-Arabië en Bahrein, het land is bijna geheel omgeven door de Perzische Golf. Het wordt beschouwd als een van de best bewaarde geheimen van de Arabische wereld. Met een warm woestijnklimaat, luxieuze gebouwen en een lange geschiedenis met bijzondere tradities is Qatar verrassend veelzijdig. De hoofdstad Doha en grote steden als Ar Rayyan, Umm Salal Muhammad en Lusail staan bekend om de roerigheid en luxe. De woestijnen die onder leiding van een lokale gids zijn te bezoeken laten een hele andere kant van het land zien. Daarnaast staat Qatar bekend om de vele sportfaciliteiten, uiteraard zijn deze uitermate verzorgd en luxieus ingericht. Qatar is enorm veelzijdig, met vliegtickets naar Qatar ligt er voor elke reiziger een fijne vakantie in het verschiet.

 

Vervoer

Bijna alle reizigers naar Qatar komen aan met het vliegtuig op Doha Airport. Vanaf het vliegveld is een taxi of bus de makkelijkste manier om in de hoofdstad Doha te komen. Ruim de helft van de inwoners van Qatar woont in de hoofdstad, met 400.000 inwoners is het de grootste stad van het land. In en rondom Doha is een bus of taxi een fijne manier om o te reizen. Ook buiten de grotere steden is het busnetwerk prima. Voor specifieke trips of uitstapjes zijn er auto's of limosines te huur, aangezien Engels de tweede taal is in het land kunnen hotels en toeristenkantoren hierin informeren zonder enorme taalbarriere.

 

Visum

Reizigers vanuit Nederland hebben een geldig paspoort nodig, het paspoort moet nog geldig zijn tot zes maanden na aankomst in Qatar. Daarnaast is er een visum nodig wat vooraf moet worden aangevraagd. Afhankelijk van de laatste adviezen van de GGD zijn er bepaalde inentingen nodig om naar Qatar te reizen. Voordat de vliegtickets naar Qtar worden geboekt dus even informeren bij de GGD over de huidige stand van zaken.

 

Seizoen

Qatar kent een woenstijnklimaat waardoor het in de winter rondom de 25 graden is en in de zomer de temperatuur kan oplopen tot rondom de 40 graden. Veel Europese reizigers zijn de enorm hoge temperaturen in de zomer niet gewend, daarom wordt veelal aangeraden om vliegtickets naar Qatar te boeken voor december, januari, februari of maart. Dan zijn de temperaturen aangenaam, maar nog niet extreem.

 

Openingstijden

Banken en postkantoren zijn op vrijdag gesloten, daarnaast hebben vooral banken behoorlijk wisselende openingstijden. Veel kantoren en winkels zijn grofweg tussen 7:00 uur en 19:00 uur geopend. De meeste kantoren en winkels hebben een middagsluiting tussen 12:00 en 15:00 uur. In de centra van de grote steden en op het vliegveld van Doha zijn wisselkantoren vaak langer geopend.

 

Fooien

Het is in restaurants en bars niet heel gebruikelijk om een fooi te geven, maar het personeel is wel erg blij met een kleine bijdrage. Een fooi van 10% is ruim zat en levert gegarandeerd wat blije gezichten op. Personeel op het vliegveld of bij hotels wat helpt met de bagage of de kamer schoonmaakt verwacht wel een kleine fooi.

 

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 999

Al Mirqab Tower, 6e verdieping, Al Dafna, Doha

Telefoon: (+974) 4495 4700

 

Bezienswaardigheden

Wanneer de vliegtickets naar Qatar zijn geboekt staat weinig nog een heerlijke vakantie in de weg. Het land biedt voldoende bezienswaardigheden en ontspanning, toch is het belangrijk om te weten dat de cultuur in Qatar erg verschilt met die in Nederland. Homoseksualiteit is in dit land verboden, dat geldt ook voor toeristen. Alleenreizende vrouwen kunnen, ook zonder hoofddoek, prima in Qatar over straat. Het is goed om een beetje de Arabische cultuur te leren kennen voor een vakantie naar Qatar.

 

Qatar biedt verrassend veel en veelzijdige bezienswaardigheden. Forten, musea, markten, prachtige stranden, woestijn en natuurlijk de talloze sportfaciliteiten. De stranden zijn enorm schoon en de omstandigheden voor watersport optimaal. In de grotere steden waaronder Doha zijn de lokale markten en souks een hele bezienswaardigheid. Het Al Zubara Fort, Al Koot Fort en het Etnografisch Museum geven een kijkje in de lange geschiedenis van Qatar.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.