Kaart

Vliegtickets Rijeka

Vliegen naar Rijeka brengt u naar de derde grootste stad van Kroatië met een rijke geschiedenis en een gezellig uitgaansleven. Vliegtickets Rijeka zijn geschikt voor liefhebbers van musea, een fijn strand en historische bouwwerken zoals het middeleeuwse kasteel Trsat. 

 

Visum

Voor houders van een Nederlands paspoort is een visum voor Kroatië niet nodig. Wel is het noodzakelijk om een geldig paspoort of identiteitsbewijs te overleggen.  

 

Seizoen

De beste periode om Kroatië te bezoeken zijn de maanden mei, juni en september. Door het Middellandse Zeeklimaat liggen de temperaturen hoger aan de kust dan landinwaarts. De zomermaanden zijn erg warm met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius en het is er druk met toeristen. Daarom kiezen sommige mensen liever voor het voor- of najaar. 

 

Vervoer

Reizen met de bus is de meest populaire vorm van openbaar vervoer binnen Kroatië. De prijzen zijn hier relatief laag en de diensten zijn betrouwbaar. In Rijeka rijden regelmatig stadsbussen op een vast traject. Aan de oostkant van de binnenstad is bir Trg JelaCiéec, het busstation voor streekbussen. Natuurlijk kunt u de stad ook te voet, met de taxi of met een huurauto verkennen. Daarnaast is Rijeka een belangrijk spoorwegstation, van waaruit dagelijks treinen naar de grotere plaatsen in Kroatië vertrekken.

 

Openingstijden

Banken: over het algemeen zijn de grotere banken geopend van maandag t/m vrijdag tussen 7:00 en 19:00 uur en op zaterdag tussen 7:00 en 13:00 uur. 

Restaurants: doorgaans tussen 11:00 en 23:00 uur. Houd er wel rekening mee dat de keuken vaak rond 21:30 uur sluit. Op maandagen zijn restaurants vaak gesloten. 

Winkels: van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 20:00 uur. In het weekend zijn zij geopend tussen 8:00 en 14:00 uur. 

 

Fooien

Bij de meeste horecagelegenheden is het bedieningsgeld al inbegrepen bij de rekening. Mocht dat niet het geval zijn, dan is bij goede dienstverlening een fooi van 10-15% gebruikelijk.  Bij taxichauffeurs kunt u het wisselgeld laten liggen of het bedrag naar boven afronden. 

 

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 112

 

Bezienswaardigheden Rijeka

 

Rijeka is de derde stad van het Kroatië met 200.000 inwoners en tevens de voornaamste havenstad die tot voor kort een machtig industrieel centrum was. De stad heeft een mooi oud centrum met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en een sfeervol uitgaansleven. 

 

Het middelpunt en meest opvallende gedeelte van de stad is het hoofdplein Korzo. Hier rijdt geen verkeer, waardoor u ongehinderd kunt wandelen over het gezellige plein, langs restaurantjes en een kleurrijke markt. Populaire souvenirs zijn de 'Moric': traditionele zilveren sieraden waarop de hoofden van de Moren staan afgebeeld. Ook zijn er bioscopen te bezoeken en kunt u heerlijk ontspannen in het park. 

 

Het meest herkenbare icoon van Rijeka is het kasteel Trsat. Dit middeleeuwse fort wordt beschouwd als een van de belangrijkste architectonische bouwwerken van de stad en staat hoog op de heuvels. Na een klim van 538 steile trappen of een lift in de kabelbaan krijgt u een rondleiding door het kasteel en geniet u van een subliem uitzicht over de stad vanuit het observatiedek. 

 

Tijdens een stadswandeling passeert u de Gradski toran, de oude stadstoren van Rijeka,  oude paleizen, musea en prachtige kerken zoals de Sint Vituskerk uit 1638. De bouw van deze bijzondere achthoekige kerk met gotische kenmerken werd destijds geïnspireerd door de Santa Maria della Salute in Venetië. Genieten van de zon doet u op een van de vele terrasjes of aan het strand Ploče met haar promenade en faciliteiten voor kinderen, zoals een speeltuin. Dit drukbezochte strand transformeert 's avonds in een gezellige uitgaansplek waar u heerlijk over de promenade kunt flaneren.  

 

In Rijeka worden talloze voorstellingen en evenementen georganiseerd. Het Carnaval van Rijeka is een van de grootste carnavals ter wereld waarbij oude Slavische tradities zichtbaar worden en muziek ten gehore wordt gebracht. Daarnaast zijn de Zomernachten van Rijeka en Fiumanka populair. Laatstgenoemde is de open zeilbotenregatta die veel publiek trekt! 

 

Voor een avondje uit in stijl bezoekt u het neorenaissancistische Theater van Ivan hon Zajc. Het theater is prachtig versierd met plafondschilderingen en bijzondere beelden. Hier kunt u genieten van talloze concerten en balletvoorstellingen. 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Rijeka

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.