Kaart

Vliegtickets Santiago Arturo Merino Benitez

Slaat uw fantasie ook helemaal op hol als u aan Paaseiland, Patagonië of Vuurland denkt? Boek dan nu vliegtickets Santiago en ga op vakantie naar Chili, het langgerekte Zuid-Amerikaanse land dat ingeklemd ligt tussen het Andesgebergte en de Grote Oceaan.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen om Santiago te bezoeken. Wel dient uw paspoort geldig te zijn tot na uw vertrek uit Chili.

Seizoen

Santiago kunt u het beste in de zomer (december, januari, februari) bezoeken, want dan is het er meestal droog en warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 28C. Echter, indien u uw bezoek aan Santiago wilt combineren met een wintersportvakantie in de Andes dan kunt u het beste tussen juni en augustus naar Santiago vliegen.

Vervoer

Santiago heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk, waarbij u gebruik kunt maken van bussen, de metro en treinen. Als u na uw bezoek aan Santiago een rondreis door Chili wilt gaan maken kunt u het beste een auto huren en/of binnenlandse vluchten boeken.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 21:00. Kleinere winkels zijn tijdens de lunch vaak gesloten

Restaurants: open vanaf 7:00, 11:00 of 18:00 tot ca. 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 14:00.

Fooien

In Santiago is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10% fooi te geven, en kruiers en inpakkers in de supermarkt verwachten ook wat kleingeld. Als u een taxi neemt hoeft u geen fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 133 (politie), 131 (ambulance), 132 (brandweer).

Nederlandse ambassade: Av. Apoquindo 3.500, 13e verdieping, Las Condes (Metro El Golf), Santiago de Chile. Tel.: +56-2-27569200.

Bezienswaardigheden

Santiago de Chile, zoals de hoofdstad van Chili officieel heet, is gesticht in de zestiende eeuw en ligt aan de voet van de Andes. Naast een modern zakencentrum met enkele wolkenkrabbers heeft Santiago ook een prachtige oude binnenstad, waar veel historische gebouwen zijn te vinden uit de Spaanse koloniale periode. Het hart van de stad wordt gevormd door de Plaza de la Armas, dat omringd wordt door diverse prachtige bouwwerken, waaronder de imposante Catedral Metropolitana de Santiago, de Real Audiencia, het postkantoor en de Casa Colorada. In Santiago bevinden zich bovendien diverse interessante musea, waaronder de Museo Histórico Nacional, de Museo Chileno de Arte de Precolombino en het Centro Cultural Gabriela Mistral, waar ook veel muziekconcerten en theatervoorstellingen worden gehouden. Indien u een prachtig uitzicht over de stad wilt hebben dient u zeker de uit 1925 daterende kabelbaan (teleférico) naar de top van de Cerro San Cristóbal te nemen, een van de topattracties van de stad. Na een dagje bezienswaardigheden bezoeken kunt u ontspannen in Bellavista, een gezellige kunstenaarswijk vol kronkelige straatjes, waar talloze leuke boetiekjes, gezellige restaurantjes en bruisende marktjes te vinden zijn. Indien Santiago voor u het startpunt is voor een rondreis door Chili moet u zeker het dicht bij Chili gelegen stadje Valparaiso bezoeken, waar prachtige felgekleurde negentiende-eeuwse huizen tegen steile heuvels zijn aangebouwd en uitkijken over de Grote Oceaan. Vervolgens kunt u doorrijden naar de Atamaca-woestijn, het Nationaal Park Lauca en het Chileense merengebied. Uiteraard mag u ook zeker Paaseiland, het Nationaal Park Torres del Paine, zuidelijk Patagonië en Vuurland niet missen, maar vanwege de grote afstanden kunt u hiervoor het beste een binnenlandse vlucht nemen.

Goedkoopste vluchten naar Santiago Arturo Merino Benitez van...

 Alternatieve bestemming?

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.