Kaart

Vliegtickets Santiago de Compostela

Wat te doen in Santiago de Compostela?
Santiago de Compostela heeft al eeuwen lang een grote aantrekkingskracht op katholieke pelgrims, die van heinde en verre over de Jacobsroute naar deze Noord-Spaanse stad wandelen om hun felbegeerde oorkonde in ontvangst te nemen. Ook als je geen pelgrim bent is Santiago de Compostela zeker een bezoekje waard, want het oude centrum van de stad barst van de indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Vanuit Santiago de Compostela kun je bovendien diverse uitstapjes maken, onder meer naar de kuststad A Coruña en het noorden van Portugal. Van plan om te gaan vliegen naar Santiago de Compostela? Bekijk dan nu wanneer er goedkope vliegtickets Santiago de Compostela beschikbaar zijn. Maak daarbij handig gebruik van de zoekfuncties van Skyscanner, want daarmee zie je meteen wanneer tickets Santiago de Compostela het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Santiago de Compostela
Het centrum van Santiago de Compostela is vrij klein, de meeste bezienswaardigheden zijn dus heel goed te voet te bereiken. Ben je van plan om de buitenwijken of plaatsen in de regio te gaan bezoeken, dan kun je gebruik maken van bussen van busmaatschappij Travela. De bus die het meest gebruikt wordt door toeristen is lijn 5, want deze rijdt van het station naar de oude binnenstad. Mocht je vanuit Santiago de Compostela ook nog wat uitstapjes willen maken dan is een auto huren in Santiago de Compostela zeker de moeite waard.
Als je vanaf het vliegveld van Santiago de Compostela met het openbaar vervoer naar je hotel in Santiago de Compostela wilt gaan reizen dien je een bus van busmaatschappij Empresa Freire te nemen, deze stopt elk half uur op de luchthaven en rijdt naar het centrum van de stad, het treinstation en het busstation. Op het busstation kun je regionale bussen nemen in onder meer de richting A Coruña, Ferrol, Lugo, Ourense, Pontevedra en Vigo,

Heb je een visum nodig voor Santiago de Compostela?
Als je gaat vliegen naar Santiago de Compostela heb je geen visum nodig, een geldig Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart is voldoende.

Beste reistijd
De beste reistijd voor een stedenreis naar Santiago de Compostela is de lente, zomer of herfst, want dan ligt de gemiddelde tussen de 18 C en 28 C en valt er de minste regen.

Openingstijden
Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 14:00 en van 17:00 tot 20:00. Grotere supermarkten en warenhuizen zijn meestal de hele dag geopend.

Restaurants en cafés: geopend van ca. 8:00 of 13:30 tot 16:00, en/of van 20:00 tot 23:30 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open van maandag tot en met vrijdag van ca. 8:30 tot 14:30

Fooien geven in Santiago de Compostela
In Santiago de Compostela is het gebruikelijk om in cafés en restaurants 5 tot 10% fooi te geven. Als je een taxi neemt kun je de prijs naar boven afronden. Lees ook deze informatie over fooi geven in het buitenland.

Informatie en noodnummers

Alarmnummer: 112

Nederlandse ambassade: Avenida Comandante Franco 32, 28016 Madrid. Tel: +34 91 353 75 00

Bezienswaardigheden Santiago de Compostela
De meeste mensen die naar Santiago de Compostela gaan doen dat niet per vliegtuig maar te voet, want deze stad in het noordoosten van Spanje is al eeuwen een belangrijke bedevaartplaats voor katholieken. Als je gaat vliegen naar Santiago de Compostela zul je in het centrum van de stad dus veel bedevaartgangers aantreffen, die hun vaak wekenlange uitputtende voettocht zojuist hebben voltooid.
Het centrum van Santiago de Compostela is echter zeker niet alleen interessant voor mensen die de Jacobsroute hebben gelopen, de oude binnenstad staat namelijk sinds 1985 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dankzij de vele indrukwekkende historische gebouwen die hier te vinden zijn. Het epicentrum van de stad wordt gevormd door de Praza do Obradoiro, waar bedevaartgangers hun oorkonde in ontvangst komen nemen. Op het plein waar dit prachtige gebouw staat zijn ook diverse andere bezienswaardigheden te zien, waaronder de adembenemende Catedral Santiago de Compostela, de Hostal dos Reis Católicos en de Colexio de San Xerome. Andere populaire toeristische trekpleisters in het centrum van Santiago de Compostela zijn onder meer de Palacio de Xelmírez, het Monasterio de San Martiño Pinario en de Cidade da Cultura.
Daarnaast telt Santiago de Compostela talloze pleinen waar vaak gezellige terrasjes en marktjes te vinden zijn, zoals de Praza da Quintana, Praza de Praterías en de Praza de Abastos. Wil je meer te weten komen over Santiago de Compostela, bezoek dan het kathedraalmuseum en het pelgrimsmuseum. Ga je een auto huren, dan kun je vanuit Santiago de Compostela diverse uitstapjes maken, onder meer naar de kuststad A Coruña en het noorden van Portugal.

Meer tips voor Santiago de Compostela
Wat te doen in Santiago de Compostela: 10 tips
Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela: routes en tips

Hotels Santiago de Compostela
Vergelijk nu direct hotels Santiago de Compostela

Auto huren in Santiago de Compostela
Vergelijk hier autoverhuur Santiago de Compostela

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Santiago de Compostella

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Santiago de Compostella: Santiago de Compostella.
edelweiss air, Qatar Airways, easyJet, Vueling Airlines, TAP Air Portugal, Air Europa, Ryanair en Aer Lingus hebben directe vluchten naar Santiago de Compostella.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Santiago de Compostella is november.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.