Kaart

Vliegtickets Ho Chi Minhstad

Wanneer u vliegtickets Ho Chi Minh City boekt, vliegt u naar de hoofdstad van Vietnam die bij velen beter bekend staat als Saigon, speelt vanwege de bewogen historie tot bijna ieders verbeelding. Sinds het einde van de Vietnamoorlog is Vietnam een communistisch land, en dit is overal in Ho Chi Minh City goed te zien, zoals aan het voormalige presidentiële paleis dat nu Reunification Hall heet. Ondanks de communistische boventoon heeft Ho Chi Minh City haar typisch Aziatische uitstraling nooit verloren. Indien u graag Boeddhistische tempels bezoekt, breng dan een bezoek aan de Xa Loi Pagode en de Quoc Tu Pagode. Ook de Fransen hebben tijdens hun koloniale overheersing een flinke stempel op het land gedrukt, wat bijvoorbeeld nog goed te zien is aan de Notre Dame kathedraal en de People’s Committee Hall, waar vroeger het chique Hotel de Ville gevestigd was, en natuurlijk aan het feit dat u bij vrijwel elke winkel Frans stokbrood kunt kopen!

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u een visum aan te vragen bij de Ambassade van Vietnam in Den Haag. Bovendien dient uw paspoort bij aanvang van het visum nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Seizoen

De droge tijd is de beste periode om Ho Chi Minh City te bezoeken, deze loopt van januari tot maart. Van juni tot en met oktober is het zeer warm en vochtig in Ho Chi Minh City.

Vervoer

In Ho Chi Minh City kunt u gebruik maken van stadsbussen, minibussen, taxi’s, brommer/motortaxi’s en fietstaxi’s. Momenteel is de Ho Chi Minh City Metro in aanbouw, men verwacht dat deze in 2017 gereed is.

Openingstijden

Winkels: vaak open van 10:00 tot 22:00.
Cafés en restaurants: kleine eetgelegenheden en straatstalletjes zijn vaak van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat geopend. De wat duurdere restaurants zijn meestal open van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 23:00.
Banken: maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 tot 20:00.

Fooien

Het is niet gebruikelijk fooien te geven in Ho Chi Minh City, maar uiteraard maakt u obers, hotelpersoneel en taxichauffeurs wel blij met een kleine fooi. Sommige dure restaurants brengen standaard 5% service in rekening.

Informatie en noodgevallen

In Ho Chi Minh City kunt u de volgende alarmnummers bellen: politie (113), brandweer (114), ambulance (115).
Nederlands Consulaat: Saigon Tower, Suite 901, 29 Le Duan Boulevard, District 1, Ho Chi Minh City. Tel.: +84 (0)8 - 3823 5932.

Bezienswaardigheden

Ho Chi Minh City is een stad die door de eeuwen heen enorm beïnvloed is door verschillende culturen. Maak kennis met de Aziatische cultuur en bezoek enkele prachtige pagodes, zoals de Xa Loi Pagode, en struin over een van de vele bruisende marktjes, bijvoorbeeld de Ben Thanh Market. Of proef het Franse koloniale verleden, met een echte Franse baguette of een bezoekje aan het voormalige Hotel de Ville of de Notre Dame kathedraal. Voor meer informatie over de geschiedenis van het land kunt u terecht in het Museum of Vietnamese History en het War Remnants Museum.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Ho Chi Minhstad

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.