Kaart

Vliegtickets San José vergelijken op Skyscanner

San José is de hoofdstad van Costa Rica, een Midden-Amerikaans land dat tussen Nicaragua en Panama ligt en vooral bij ecotoeristen en backpackers zeer in trek is. Bent u op zoek naar een exotische en ecovriendelijke vakantiebestemming, dan zijn vliegtickets San José perfect voor u.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort hoeven geen visum aan te vragen als zij op vakantie gaan naar Costa Rica. Wel dient dient u in het bezit te zijn van een retour- of doorreisticket en moet uw paspoort na vertrek uit San José nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Met uw visum mag u maximaal 90 dagen in Costa Rica blijven.

Seizoen

U kunt het beste tussen december en april naar San José vliegen, want dit is het droge seizoen in Costa Rica.

Vervoer

In San José kunt u gebruik maken van bussen en taxi’s. Indien u een van plan bent om vanuit San José een rondreis te gaan maken door Costa Rica kunt u het beste een auto huren, want met de bus kan uw reis soms erg lang duren.

Openingstijden

Winkels: van maandag tot en met zaterdag geopend van 8:00 tot 18:00. Op zondag zijn veel winkels gesloten. Sommige kleinere winkels zijn tussen de middag ook enkele uren gesloten.

Restaurants: geopend vanaf vroeg in de ochtend, middag of avond tot ca. 23:00, afhankelijk van het type horeca. Cafés en nachtclubs zijn tot 1:00 of nog later geopend.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 15:30.

Fooien

In San José wordt in restaurants meestal standaard 10% service gerekend, u hoeft daar bovenop dus geen fooi te geven. Als u een taxi neemt wordt van u verwacht dat u het bedrag naar boven afrondt.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlandse ambassade: Oficentro Ejecutivo la Sabana 3(achter Contraloría Gebouw), 3e verdieping, San José. Tel.: +506 2296 1490.

Bezienswaardigheden

“Laat niets achter, behalve uw voetsporen”, zo luidt het credo van veel ecovriendelijke reisorganisaties. Indien u op zoek bent naar ecovriendelijke zonvakantie bent u in Costa Rica prima op uw plek, want hier kunt u op een duurzame manier vakantie vieren, waarbij het belang van zowel de natuur als de lokale bewoners centraal staat. San José, de hoofdstad van Costa Rica, is een moderne stad met een bedrijvig centrum. Indien u de wolkenkrabbers het liefst links laat liggen kunt u het beste naar de Barrio Amon gaan, waar zich veel prachtige historische gebouwen, leuke marktjes en gezellige cafés en restaurants bevinden, waar ’s avonds ook gedanst wordt. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van San José behoren verder het Nationaal Theater, de Spyrogyra vlindertuin, de Simon Bolivar dierentuin en het Museo de Arte Costarricense. Daarnaast kunt u vanuit San José diverse meerdaagse tochten naar natuurparken maken, bijvoorbeeld naar het Reserva Biologiva Bosque Nuboso Monteverde, het Tortuguero National Park en het Parque Nacional Volcán Arenal. Strandliefhebbers kunnen het beste naar het surfersparadijs Playa Tamarindo gaan of naar de Playa Flamingo, dat ook een bruisend uitgaansleven heeft.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van San José

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.