Kaart

Vliegen naar Thessaloniki

Dé bestemming voor liefhebbers van historische gebouwen en archeologische overblijfselen is Thessaloniki. Deze oude stad ligt in het noordoosten van Griekenland, in de regio Centraal-Macedonië, en is de tweede stad van Griekenland. Je vindt hier de mooiste kerken en gebouwen; je struikelt er bijna over! Een bezoek aan Thessaloniki staat niet voor niets op dit inspirerende lijstje met bestemmingen. Boek dus nu je tickets naar Thessaloniki!

Vliegtickets Thessaloniki

Een rechtstreekse vlucht Amsterdam Thessaloniki boek je gemakkelijk bij Skyscanner. Ook vanaf Eindhoven gaan directe vluchten. De vliegtijd is ongeveer 3 uur en je vliegt met RyanAir (vanaf Eindhoven) of Transavia (vanaf Schiphol).

Voor goedkope vliegtickets naar Thessaloniki vergelijk je vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel.

Van vliegveld Thessaloniki naar het centrum

De luchthaven van Thessaloniki ligt ongeveer 15 kilometer van de stad vandaan. Vanaf het vliegveld kun je voor €20 een taxi nemen.

Goedkoper is de bus (lijn 78) die je naar het Macedonia Intercity Bus Station of naar het treinstation (New Railway Station) brengt. Een rit kost je ongeveer €2. Vanaf het bus- of treinstation kun je verder reizen naar je bestemming.

Beste periode om te reizen

In Thessaloníki zijn de zomers zeer warm. Temperaturen van ver boven de 30 zijn dan geen uitzondering. Gelukkig brengt de wind vanuit zee wat verkoeling. Mocht je niet goed tegen de hitte kunnen, dan kun je Thessaloniki het beste in de lente of herfst bezoeken.

Hoewel de winters mild zijn, valt er van november tot en met april veel regen. Thessaloniki is daarom geen winterzonbestemming.

Thessaloniki bezienswaardigheden

Thessaloniki staat vol prachtige historische gebouwen en archeologische overblijfselen. Tijdens een vakantie naar Thessaloniki is een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden zeker de moeite waard:

 • Kerk van Panagia Acheiropoiètos: deze indrukwekkende kerk is gebouwd in de 4e eeuw na Christus. Let vooral op de mooie mozaïeken.
 • Lefkos Pyrgos (Witte Toren): deze toren is het herkenningspunt van Thessaloniki. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over de stad en de baai.
 • Rotunda: dit bouwwerk stamt uit de Romeinse tijd maar is door de jaren heen als mausoleum, kerk en moskee gebruikt. Het kent dus een rijke historie!
 • Museum van de Byzantijnse cultuur: dit traditioneel opgezette museum geeft je een beeld van de geschiedenis van het laat Romeinse Thessaloniki tot aan de verovering van de stad door de Ottomanen in de 14de eeuw. Voor €8 koop je een combi-ticket dat toegang geeft tot het Museum van de Byzantijnse cultuur en het Archeologisch museum.
 • Archeologisch museum: geïnteresseerd in de oudheid en de cultuur van het oude Griekenland? Dan is een bezoek aan dit museum een must.
 • Ataturk Museum: in het gebouw van het Turkse consulaat vind je het geboortehuis van Atatürk, de grondlegger van de republiek Turkije. Je kunt dit kleine museum bezoeken van dinsdag tot en met zondag. Wel even aanbellen.

Wat is er nog meer te doen in Thessaloniki?

Er is nog veel meer te zien in Thessaloniki, zoals de kerk van Agia Sofia, de Boog van Galerius, het monument van Alexander de Grote, het Plateia Aristotelous (Aristoteles plein) en de Eptapyrgio (verdedigingsmuren). Voor historie liefhebbers is Thessaloniki een paradijs en je vindt op iedere straathoek wel een historisch gebouw.

In Thessaloníki kun je ook heerlijk winkelen, eten en uitgaan. Wil je proeven hoe het dagelijkse leven er in Thessaloníki aan toe gaat, breng dan een bezoekje aan de levendige Modiano, een overdekte markt waar allerlei soorten handelswaren worden verkocht.

Lees ook deze blog met 10 tips voor een stedentrip naar Thessaloniki.

Openbaar vervoer

Veel bezienswaardigheden in Thessaloníki kun je te voet bereiken. Voor langere afstanden kun je ook een bus of taxi nemen.

Het openbaar vervoer wordt uitgevoerd door OASTH. Je vindt op hun website informatie over busroutes en vertrektijden.

De ondergrondse metro is in aanbouw. De bouw ervan heeft enorme vertraging opgelopen, maar oplevering wordt verwacht in 2018 (zoals bekend in augustus 2017).

Visum nodig

Heb je een Nederlands paspoort of identiteitskaart, dan heb je voor een bezoek aan Thessaloniki geen visum nodig.

Overige praktische informatie

 • In Griekenland betaal je met de euro. Vaak wordt in restaurants ongeveer 10% extra voor de service gerekend. Staat dit nog niet op de rekening, tip dan ook met 10%.
 • In Griekenland is het altijd 1 uur later dan in Nederland.
 • De officiële taal is Grieks, maar je kunt je op veel plekken in Thessaloniki goed redden met Engels.
 • In Thessaloniki zijn de winkels geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 14.00 en van 18.00 tot 21.00.
  Cafés en restaurants zijn vaak geopend van 7.00 tot 1.00, afhankelijk van het type horeca.
  Banken zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 14.00 geopend. Sommige banken zijn ook op zaterdagochtend open.
 • Het landelijke alarmnummer is 112.

Hotels in Thessaloniki

Vind hier de beste deals voor hotels in Thessaloniki.

Auto huren in Thessaloniki

Vergelijk hier de prijzen voor autoverhuur in Thessaloniki.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Thessaloniki

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Thessaloniki: Thessaloniki.
Ellinair, Delta, Gulf Air, Transavia France, Olympic Air, KLM, transavia en Singapore Airlines hebben directe vluchten naar Thessaloniki.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Thessaloniki is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.