Kaart

Vliegtickets Skopje

Skopje is de hoofdstad van Macedonië, een land dat in het teken staat van cultuur en natuur. De oude binnenstad van Skopje barst van de bezienswaardigheden, en ook in de omgeving van Skopje is van alles te zien en te ontdekken. Kortom, met vliegtickets Skopje kiest u voor een stedentrip of vakantie om nooit te vergeten.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Skopje te bezoeken.

Seizoen

De lente, zomer en herfst zijn de beste seizoenen om Skopje te bezoeken, want dan is het er meestal droog en lekker zonnig. De winters in Skopje zijn daarentegen vaak koud en nat.

Vervoer

Skopje heeft een uitgebreid en efficiënt busnetwerk, en veel bezienswaardigheden zijn prima te voet te bereiken. Indien u behalve de stad ook de omgeving rondom Skopje wilt gaan verkennen is het aan te bevelen om een auto te huren.

Openingstijden

Winkels: open van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 20:00 en op zaterdag van 8:00 tot 15:00. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 7:00 of 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van ca. 8:00 tot 19:00 en op zaterdag van 8:00 tot 12:00

Fooien

In Skopje is het gebruikelijk om in restaurants en aan taxichauffeurs 10% fooi te geven. Hotelpersoneel hoeft u geen fooi te geven.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 192 (politie), 193 (brandweer), 194 (ambulance).

Nederlandse ambassade: Aminta III (Leninova) St. 69-71, 1000 Skopje. Tel.: +389 (0)2 3109 250.

Bezienswaardigheden

Skopje is vooral de moeite waard vanwege de talloze historische bezienswaardigheden die in de binnenstad te vinden zijn. Eén van de topattracties in Skopje is ongetwijfeld de zestiende eeuwse St. Spas Kerk, en ook de Stenen Brug, een Romeinse aquaduct met maar liefst 55 bogen, trekt altijd veel toeristen. Daarnaast is het zesde eeuwse Fort Kale zeer de moeite waard, alsmede het prachtige Macedonië Plein, waar bijna alle belangrijke straten in het centrum van Skopje op uitkomen. Uiteraard kunt u in Skopje ook veel musea bezoeken, waaronder het Macedonisch museum, het geboortehuis van Moeder Theresa en het Holocaust Memorial Center. Ook voor kinderen is er veel te doen in Skopje, zoals de Skopje Zoo en de Oriëntaalse Bazaar, waar u niet alleen met het hele gezin kunt eten maar ook leuke souvenirs kunt kopen. Indien u van natuur houdt is het zeer aan te bevelen om een auto te huren om de omgeving rond Skopje te verkennen en een of meer nationale parken te bezoeken, waaronder het Nationale Park van Pelister, Galicica en Mavrovo. Daarnaast zult u met uw huurauto eenvoudig allerlei pittoreske stadjes kunnen bereiken, zoals Struga en Sopsko Rudara.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Skopje

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.