Kaart

Vliegtickets Somalië - Skyscanner

Veiligheid
Voordat je een reis naar Somalië boekt, bekijk dan eerst de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken en volg deze op!

Wat te doen in Somalië?
Somalië ligt in de Hoorn van Afrika en grenst aan Kenia, Ethiopië en Djibouti. Het land is het op cultureel, historisch, etnisch, taalkundig en religieus gebied zeer Arabisch, je zult je in Somalië dus eerder in het Midden-Oosten wanen dan in Afrika. Vanwege de onveiligheid geldt voor Somalië een negatief reisadvies. Dit is eigenlijk heel jammer, want in Somalië zijn talloze bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Bekijk altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Somalië voordat je besluit af te reizen naar Somalië. Zoek je vliegtickets Somalië, kijk dan nu meteen wanneer je goedkope vluchten Somalië kunt boeken. Maak daarbij handig gebruik van de zoekfuncties van Skyscanner, dan zie je direct wanneer tickets Somalië het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Somalië
In Somalië kun je grotere afstanden afleggen met bussen en taxi’s, maar dit wordt om veiligheidsredenen altijd afgeraden. De wegen in het land zijn bovendien zeer slecht onderhouden, houd daarom rekening met veel extra reistijd als je toch besluit om met het openbaar vervoer te reizen. Een auto huren in Somalië is op dit moment niet mogelijk want er zijn geen autoverhuurbedrijven actief in dit land.
Als je vanaf Aden Adde International Airport, zoals het vliegveld van Mogadishu (hoofdstad van Somalië) officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Mogadishu wilt reizen kun je het beste een taxi nemen of een transfer regelen via je hotel.

Heb je een visum nodig voor Somalië?
Reizigers die gaan vliegen naar Somalië hebben een visum nodig om het land te bezoeken. Dit visum kan worden aangevraagd bij de ambassade van Somalië in Brussel. Let erop dat je paspoort bij aankomst in Somalië nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Beste reistijd
De beste reistijd voor een vakantie naar Somalië is tussen september en maart, tijdens het droge seizoen. De gemiddelde dagtemperatuur in Somalië ligt het gehele jaar door rond de 30 C.

Openingstijden
Winkels: de meeste grote winkels, winkelcentra en warenhuizen zijn zondag tot en met woensdag geopend van 10:00 of 22:00 en op donderdag en zaterdag van 10:00 tot 12:00.. Kleinere winkels hebben soms ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 of 11:00 tot 23:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca. Het drinken, kopen of verkopen van alcohol is in Somalië verboden.

Banken: meestal zaterdag tot en met donderdag geopend van 8:00 of 15:00.

Fooien geven in Somalië
In Somalië is het niet gebruikelijk om fooien te geven, al brengen de wat duurdere westerse hotels vaak wel ca. 5 tot 10% service in rekening. Als je een taxi neemt hoef je geen fooi te geven.

Informatie en noodnummers
Algemeen alarmnummer: 888

Nederlandse ambassade: In Somalië is geen Nederlandse ambassade, consulaire bijstand is in dit land dus niet mogelijk.

Bezienswaardigheden Somalië
Vanwege het negatieve reisadvies zul je op dit moment waarschijnlijk nog geen vliegtickets Somalië willen boeken, maar wat je we al kunt doen is op je lijstje zetten welke bezienswaardigheden in Somalië je zou willen gaan zien in de toekomst. Waarschijnlijk zal je reis in Mogadishu starten, de bruisende hoofdstad van het land die vooral bekend staat om de vele mogelijkheden om te winkelen. Beroemd is de Bakara markt, waar je behalve groenten, fruit en vlees ook kleding en typisch Afrikaanse sieraden kunt kopen. Daarnaast zijn er in Mogadishu diverse winkelcentra. Uiteraard zijn er in Mogadishu ook wat bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de beroemde 13 eeuwse Fakr-ad Din moskee.
Overal over het land verspreid bevinden zich archeologische vindplaatsen waar ruines van bouwwerken te bewonderen zijn die soms duizenden jaren oud zijn. Bekend zijn de graftombes (taalo), die vooral in het noorden van Somalië zijn te vinden, onder meer in en rondom de stadjes Haylan, Qa’ableh, Qombo'ul, El Ayo, Damo, Maydh en Heis. Daarnaast bevinden zich in Somalië veel huizen, oude wijken en vestingen die tijdens de Middeleeuwen zijn opgetrokken uit steen. Indrukwekkend zijn bijvoorbeeld de ruïnes van het Sultanaat van Adal in Zeila, de witgekalkte binnenstad van Merca, het fort van Abdullah Hassan in Taleh en het kasteel van Koning Osman Mahamuud in Bargal. Uiteraard zijn er in het islamitische land Somalië ook veel moskeeën te bewonderen, waaronder de  oogverblindende 17e eeuwse moskee in Hafun.
Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar in Somalië kun je ook naar het strand. Heel populair is het Sinbusi strand, dat een klein eindje rijden is van de stad Merca en waar je een volledig uitgeruste strandhut kunt huren.

Hotels Somalië
Vergelijk nu meteen hotels in Somalië

Auto huren in Somalië
Vergelijk hier autoverhuur Somalië

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.