Kaart

Vliegtickets Teheran

Wat te doen in Teheran?

Teheran is de hoofdstad van Iran, en is met ruim 9 miljoen inwoners de grootste stad van Iran en de een na grootste stad van het westen van Azië. Misschien denk je niet zo snel aan vliegen naar Teheran, maar deze stad herbergt een aantal interessante bezienswaardigheden en is het ideale startpunt voor een rondreis door het indrukwekkende Iran. Van plan om een stedenreis naar Teheran en/of rondreis door Iran te gaan maken? Bekijk dan nu welke goedkope vliegtickets Teheran er in de aanbieding zijn! Vergeet ook niet de handige zoekfuncties van Skyscanner te gebruiken, want daarmee zie je het snelst wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Hier is meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties te vinden.

Hoe lang is het vliegen naar Teheran?
Met een gunstige overstaptijd ben je in bijna 7 uur in Teheran
Tijdsverschil met Iran
Het is in Iran op 2 uitzonderingen na 2,5 uur later dan in Nederland. Tussen 22 maart en de laatste zondag van maart is het 3,5 uur later in Iran en van 22 september tot de laatste zondag in oktober is het 1,5 later in Iran.

(Openbaar) Vervoer in Teheran

Alhoewel de bus verreweg de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer is in Teheran heeft het ook een klein metronetwerk met twee metrolijnen. Daarnaast kun je gebruik maken van zeer betaalbare taxi’s, maar deze komen wel vaak vast te zitten in het verkeer. Ben je van plan om een rondreis door Iran te gaan maken dan is een auto huren in Teheran zeker een mogelijkheid want de meeste wegen zijn goed onderhouden en alle borden zijn zowel in het Farsi als Engels.

Reizigers die vanaf Tehran Imam Khomeini International Airport, zoals het internationale vliegveld van Teheran officieel heet, met het openbaar vervoer naar hun hotel in Teheran willen reizen kunnen het beste de metro nemen, want vanaf maart 2017 stopt metrolijn 1 op het vliegveld en brengt je naar het centrum van de stad. Tot de opening van het metrostation op het vliegveld kun je het beste gebruik maken van taxi’s. Land je op het vooral voor binnenlandse vluchten gebruikte vliegveld Mehrabad International Airport, dan is een taxi je beste optie.

Heb je een visum nodig voor Teheran?

Voor vluchten naar Teheran is een visum vereist, deze dien je minimaal één maand voor vertrek op vertoon van je boekingsverklaring of vliegtickets Iran aan te vragen bij de ambassade van Iran. Let erop dat je paspoort na vertrek uit Iran nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een vakantie naar Iran en Teheran is de lente of herfst, wanneer het overdag niet te warm is. Tussen juni en september is het in Teheran vaak bloedheet, waarbij het kwik soms boven de 40 C komt. ’s Winters ligt de gemiddelde dagtemperatuur overdag meestal tussen de 2 en 10C, in deze periode valt ook de meeste neerslag.

Openingstijden

Winkels: open zaterdag tot en met donderdag van 10:00 tot 21:00 en op vrijdag en nationale feestdagen van 9:00 tot 20:00.

Restaurants en cafés: doorgaans geopend van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca. Op vrijdag zijn sommige horecazaken gesloten.

Banken: open zaterdag tot en met woensdag van 7:30 tot 14:00 en op donderdag van 7:30 tot 12:00. Sommige banken hanteren ruimere openingstijden.

Fooien geven in Teheran

In Teheran en de rest van Iran is het geven van fooien niet gebruikelijk, met uitzondering van hele dure restaurants die vaak standaard 10% service in rekening brengen en daar bovenop nog eens 10% fooi verwachten. Als je een taxi neemt kun je het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodnummers

Algemene alarmnummers: 110 (politie), 115 (ambulance), 125 (brandweer)

Nederlandse ambassade: No.60, West Arghavan, Dibaji North Street, Farmanieh Tehran, 1953623253 Iran. Tel.: +98 21 23 66 00 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Teheran

Aangezien Teheran pas sinds de 18e eeuw de hoofdstad is van Iran zijn hier niet veel historische bezienswaardigheden te vinden. Toch verdient het de aanbeveling een of twee dagen in deze bijzondere stad door te brengen voordat je een rondreis door Iran gaat maken, al was het alleen al om te acclimatiseren en kennis te maken met de Iraanse cultuur.  

Tot wellicht de populairste bezienswaardigheden van Teheran behoort in ieder geval de markante Azadi toren op het Azadi plein. In de toren bevindt zich een museum waar diverse objecten uit verschillende periodes van de Iraanse geschiedenis zijn te bewonderen en ’s avonds wordt het futuristische bouwwerk prachtig verlicht. Een andere bijzondere bezienswaardigheid van Teheran is de 19e eeuwse Shah moskee met twee met mozaïek versierde minaretten. Ook telt Teheran enkele musea die een bezoekje zeker de moeite waard zijn, waaronder het Nationale Museum, het Malek Museum, het Ferdows Glas- en Keramiekmuseum, het Qasr Gevangenismuseum, het Tapijtmuseum en het Museum voor Moderne Kunst, waar werken van onder meer Van Gogh, Pablo Picasso en Andy Warhol zijn te bewonderen.

Daarnaast kent Teheran enkele mooie parken, waaronder de tuinen van Ferdows in het noorden van de stad, waar tevens het Filmmuseum is gevestigd. Bovendien kun je heerlijk ontspannen in het moderne Ab-o-Atash Park, waar behalve enkele gezellige cafés ook een manege en een amfitheater te vinden zijn. Het Ab-o-Atash Park is via de Abrisham brug verbonden met het naastgelegen Nowruz park en via de Tabiat brug met het Banader Park.

Als je van winkelen houdt kun je in Teheran helemaal los gaan, want de stad telt talloze traditionele bazaars en moderne winkelcentra. Ga in ieder geval naar de Grand Bazaar en Tajrish Bazaar, hier vind je veel leuke souvenirs en snuisterijen.

Meer tips voor Teheran en Iran

Hotels Teheran

Vergelijk hier gemakkelijk hotels Teheran

Auto huren in Teheran

Vergelijk hier autoverhuur Teheran

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Teheran

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.