Kaart

Vliegtickets Tromsø

Wat te doen in Tromsø?
Met vliegtickets Tromsø vlieg je ver naar het noorden van Noorwegen en bezoek je de op twee na grootste stad boven de poolcirkel, na de Russische steden Moermansk en Norilsk. Veel reizigers die een stedenreis naar Tromsø gaan maken doen dat omdat je in deze stad ’s zomers de midzomernacht kunt meemaken en in de winter het noorderlicht kunt zien. Daarnaast worden in deze zeer noordelijk gelegen universiteitsstad veel festivals gehouden, die veel bezoekers trekken uit binnen- en buitenland. Van plan om te gaan vliegen naar Tromsø? Bekijk dan nu wanneer er goedkope vluchten Tromsø beschikbaar zijn. Maak daarbij handig gebruik van de zoekfuncties van Skyscanner, want daarmee zie je meteen wanneer tickets Tromsø het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Tromsø
Het centrum van Tromsø is heel compact, de meeste bezienswaardigheden zijn dus prima te voet te bereiken. Er rijden echter ook talloze bussen, die doorgaans zeer op tijd rijden en je naar allerlei attracties in en in de omgeving van Tromsø brengen. In de zomer kun je bovendien eenvoudig fietsen huren in Tromsø, en in de winter kun je langlaufski’s huren waarmee je uitstekend door de stad kunt banjeren. Mocht je vanuit Tromsø ook nog wat uitstapjes willen maken dan is een auto huren in Tromsø zeker de moeite waard.
De goedkoopste manier om vanaf het vliegveld van Tromsø met het openbaar vervoer naar je hotel in Tromsø te reizen is met de buslijnen 40 en 42, die er beiden een kwartier over doen om naar het centrum van de stad te reizen.  Maar je kunt ook de iets duurdere Airport Express Bus van Flybussen nemen, deze rijdt rechtstreeks en stopt alleen bij een paar hotels in Tromsø.

Heb je een visum nodig voor Tromsø?
Als je gaat vliegen naar Tromsø heb je geen visum nodig, een geldig Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

Beste reistijd
De beste reistijd voor een stedenreis Tromsø is afhankelijk van wat je wilt gaan doen. Ga je vliegen naar Tromsø om het noorderlicht te bekijken en te langlaufen, dan kun je het beste ergens tussen december en maart gaan. Wil je de midzomernacht meemaken, dan dien je in de lente of zomer naar Tromsø te reizen.

De temperaturen in Tromsø liggen doorgaans iets hoger dan in andere steden boven de poolcirkel, dit heeft te maken met het verwarmende effect van de Golfstroom. Hartje winter is de gemiddelde dagtemperatuur zo’n -5 C (tussen 21 november en 21 januari komt de zon zelfs niet eens op en is het ook overdag donker). In het midden van de zomer komt het kwik meestal niet hoger dan 15 C.

Openingstijden
Winkels: de meeste winkels zijn geopend maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:30. Op donderdag is het koopavond en zijn veel winkels open tot 19:00. Supermarkten en winkelcentra hanteren vaak ruimere openingstijden.

Restaurants en cafés: doorgaans geopend van ca. 8:00 of 11:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 of 10:00 tot 14:00 of 15:00.

Fooi geven in Tromsø
In Tromsø en de rest van Noorwegen is het geven van fooien niet verplicht, maar in restaurants kun je ca. 10% fooi gegeven als je tevreden bent over de service. Als je een taxi neemt hoef je geen fooi te betalen.

Informatie en noodnummers
Algemene alarmnummers: 112 (politie), 113 (ambulance), 110 (brandweer)

Nederlandse ambassade: Oscars gate 29, Oslo. Tel.: +47 23 33 36 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Tromsø
Tromsø is de perfecte plek om het noorderlicht (ook vaak poollicht of aurora borealis genoemd) te zien. De grootste kans om dit bijzondere natuurverschijnsel te aanschouwen is tussen december en maart tussen 18:00 en 24:00 wanneer het onbewolkt is. Een ander natuurfenomeen dat je in Tromsø kunt meemaken is de midzomernacht, een periode tussen tussen 18 mei en 26 juli wanneer de zon helemaal niet ondergaat en het dus ook ’s nachts altijd licht is. Populaire plekken in Tromsø om de midzomernachtzon aan de horizon te zien zijn de Tromsøbrug, aan de voorzijde van de Arctische Kathedraal en bovenop de heuvel bij het eindpunt van de kabelbaan.

Behalve deze twee bijzondere natuurverschijnselen zijn er in Tromsø ook een aantal mooie en interessante bezienswaardigheden te bewonderen. Tot de populairste attracties van de stad behoren de Arctische Kathedraal, een futuristisch bouwwerk dat beschouwd wordt als het belangrijkste icoon van de stad, en de kabelbaan die je naar de top van de berg Storsteinen brengt vanwaar je zowel in de zomer als winter een prachtig uitzicht hebt over de omgeving en de het noorderlicht en de midzomernachtzon goed kan zien. Daarnaast bevinden zich in Tromsø ook enkele musea, waaronder het Tromsø Museum en het Poolmuseum. Ook is een bezoekje aan de Arctic Alpine Botanic Garden zeer aan te bevelen, want dit is de meest noordelijk gelegen botanische tuin ter wereld.

Tromsø is bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie, want vanuit de stad kun je allerlei dingen ondernemen, waaronder in de winter: langlaufen, een tochtje met de sneeuwmobiel, sledehonden of rendier maken, en in de zomer: vissen, gletsjerwandelingen maken en kajakken. Daarnaast worden in Tromsø talloze festivals georganiseerd, waaronder de Midnight Sun Marathon, het Northern Lights Festival en het Bukta rockfestival. Als je van plan bent festivals in Tromsø te bezoeken dan is het tijdig reserveren van een hotel in Tromsøbelangrijk.

Meer tips voor Tromsø en Noorwegen
Top 12 Aurora Borealis plekken: de grootste lichtshow op aarde
12 avontuurlijke ideeën voor tijdens een rondreis Noorwegen

Noorwegen: De Top Tien van een Reisjournalist

Hotels Tromsø
Vergelijk nu direct hotels Tromsø

Auto huren in Tromsø
Vergelijk hier autoverhuur Tromsø

 

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Tromsø

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.